Sorteer op

Update 17-10-2023

Werking van Edelstenen en fossielen

Hier een overzicht van alle mineralen, edelstenen en fossielen die je bij Cinsis kunt kopen op alfabetische volgorde met de werking per soort omschreven ;)

 

Agaat

Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen. Agaat beschermt het aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind) omdat het energetisch beschermend werkt.

Klik hier voor meer info over alle agaat soorten en om te shoppen.

 

Water Agaat uit Brazilië (zeer zeldzaam!)

Wauw!! Deze zijn zo bijzonder!! Geslepen Agaat "noudle" waarin water is ontstaan en blijft zitten. Zeer fraai en zeer zeldzaam. Elk jaar worden er maar enkele gevonden!

Water agaat, sporadisch Enhydro of Adlerstein genoemd zijn uitzonderlijk geoden, waarvan de holte is gevuld met miljoenen jaren oud oerwater en lucht. Het kleurenspectrum van de mooist generfde agaten loopt van wit / beige en bruin tot rood tot grijs en zwart tinten. Op individuele locaties zijn vaak doorzichtig geoden te vinden en met een beetje geluk zelfs een direct uitzicht op het opgesloten water. Sinds mensenheugenis is water agaat ("lucky Geode") in veel culturen van toepassing als een sterk beschermende en gelukssteen. Hij draagt ook de bijnaam "beschermer van zwangere vrouwen", omdat het werd gebruikt voor de verlichting van pijn bij de geboorteWater Agaten zijn sterk verbonden met Moeder Aarde. Behalve dat de steen een aarde verbinding heeft is hij ook sterk verbonden met de hoger chakra’s die hij kan helpen te openen en helpt om in contact te komen met je hogere zelf en de Engelenwerelden. Daarom is hij zo geschikt in deze tijd van transformatie. Hij verhoogt je bewustzijn en verbindt je met de eenheid van het leven. Hij activeert het 3e oog chakra en de kruinchakra. Het Licht dat deze steen uitstraalt zorgt voor oneindige schoonmaak van de chakra’s. Er wordt gezegd dat Water Agaten je helpen de ware gevoelens van jezelf en van anderen te herkennen en te begrijpen. Ze stimuleren je empathisch vermogen, maken gevoelig en verantwoordelijk en helpen je bij traumatische ervaringen en je transformatieproces. Ook zorgt de steen voor acceptatie en zelfvertrouwen. Ze zijn zeer behulpzame instrumenten bij heling omdat ze het lichaam ontvankelijk voor de behandeling maken. De energie van agaat is zacht en rustig. De steen moet daardoor vaak wat langer gedragen worden voor hij effect heeft maar is daardoor wel heel geschikt voor gevoelige mensen en kinderen. Het is ook een goede steen tegen onrustig slapen en nachtmerries (leg de wateragaat onder je kussen of hou hem in je hand).

Klik hier om water Agaat te shoppen (momenteel is Water Agaat niet verkrijgbaar)

 

Amazoniet

Amazoniet brengt balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energieelektromagnetische straling (mobiele telefoons, computers, magnetrons, etc.) en de schadelijke invloeden van milieuvervuiling en wateraders e.d.. Daarnaast werkt de steen kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma’s, zorgen en rouw. Het versterkt de vrije wil (je wordt assertiever en je leert nee te zeggen), vermindert een slachtofferhouding en helpt bij het oplossen van problemen omdat het verstand en intuïtie in balans brengt. 

Klik hier om Amazoniet te shoppen

 

Barnsteen / Amber

Barsteen, ook wel amber genoemd, is een fossiel hars van miljoenen jaren oud. Copal is de jonge barnsteen variant. Werkt reinigend en beschermend. De krachtige maar zachte energie van deze steen brengt balans in het (energie) lichaam en helpt negatieve emoties en emotionele pijn verminderen. Het maakt vrolijk, stabiel en weerbaar en geeft zelfvertrouwen. Barnsteen geeft een steuntje in de rug als het even wat minder gaat en kan ook ondersteunend werken bij stress, depressieve en suïcidale gevoelens en andere stemmingsstoornissen. Daarnaast is barnsteen ook een hele geschikte steen voor honden omdat het ondersteunend werkt tegen teken en vlooien en angstige honden wat meer zelfvertrouwen kan geven.

Klik hier om Barnsteen/Amber te shoppen


 

Amethist     

Deze steen is denk ik wel de meest bekende steen en heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Een cluster van amethist is door zijn zuiverende werking dé steen om al je andere kristallen te reinigen. Hij zal de negatieve energie niet opnemen, maar neutraliseert deze. Leg voor het ontladen van je stenen en sieraden ze 's avonds voor het slapen gaan op een amethistcluster. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. De donkere amethist bevorderd de intuïtie, spirituele groei en inzichten, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. Amethist heeft energetisch een reinigende werking op het lichaam en kan hierdoor nachtmerries en andere slaapproblemen verbeteren. De kwarts in amethistkwarts versterkt de werking van de amethist

Klik hier om Amethist te shoppen

Ammoniet

Een van de meest bekende fossielenammonieten, zijn eolieten van nu uitgestorven mariene weekdieren die ammonoïden worden genoemd. Vanwege het enorme aantal ammonoïden voordat ze 65 miljoen jaar geleden uitstierven, zijn er tegenwoordig behoorlijk veel fossielen gevonden. De naam ammoniet komt van de god Ammon, die spiraalvormige ramhoorns had en oorspronkelijk een Ethiopische of Libische godheid was die later overal in Egypte en delen van Griekenland werd aanbeden.

Het is geen verrassing dat ammonieten, met hun spiraalvorm, symbolen zijn van verandering en positieve beweging. De spiraal trekt negatieve energie aan, filtert deze door de kamers en geeft nieuwe, positieve energie vrij. Vanwege deze verbinding met energie zijn ammonieten gebruikt voor het activeren van Kundalini - het concept in Dharma dat verwijst naar oer-energie (genaamd shakti ) - die ronddraait aan de basis van de ruggengraat en een bron is van levenskracht of energieAmmonieten worden geassocieerd met oude kennis, wat logisch is als je bedenkt hoe lang deze fossielen al bestaan. Je kan met dit fossiel verbinding te maken met je voorouders en vorige levens.

Ammonietfossielen zijn op elk continent gevonden, in alle soorten en maten en in veel kleuren, hoewel de meest voorkomende natuurlijke kleuren voor deze fossielen bruin en grijs zijn. Ammonietfossielen ontstaan ​​wanneer ammonoïden stierven en hun schelpen werden ingebed in zand of slib. De schaal werd na verloop van tijd beschermd tegen beschadiging door de vormlagen. Terwijl de lagen zich vormden en druk uitoefenden op de schaal, sijpelde mineraalrijk water de kamers in en kristalliseerde uiteindelijk in het rotsachtige fossiel dat we vandaag vinden. Ammoniet kan soms eindigen met een regenboogachtige glans op het oppervlak, opaal of gepyritiseerd.

Klik hier om Ammoniet te shoppen

 

Angeliet  

Angeliet wordt om zijn werking en zijn licht blauwe kleur ook wel engelensteen genoemd. De steen bevordert astraal reizenspirituele ervaringen en communicatie (met name met engelen) maar hij zorgt er ook voor dat je goed geaard blijft. Het is een beschermende en kalmerende steen. Hij heeft een kalmerende werking bij zware psychische belasting en heftige emoties. Angeliet zorgt dat je weer orde vindt in de chaos en helpt je om los te komen van het verleden. Hij brengt yin en yang in evenwicht. De steen bevordert een gevoel van innerlijke vrede, verbondenheid, empathie en mededogen en helpt je meer te accepteren, vooral dingen die niet te veranderen zijn. Het is een steen die staat voor gelijkheid en delen en werkt uitstekend bij mensen die zich altijd maar wegcijferen. Hij geeft innerlijke rust en zelfvertrouwen en helpt je om op emotioneel gebied makkelijker te communiceren. Daarnaast geeft hij je ook een aardse daadkracht, zodat je durft op te komen voor je eigen mening. Angeliet ontspant op een rustige manier lichaam en geest en brengt de balans terug. 

 Klik hier om Angeliet te shoppen

 

Apatiet

Deze creatieve edelsteen heeft een veelzijdigheid aan kleuren en draagt bij om jouw eigen unieke persoonlijkheid te ontwikkelen. Apatiet stimuleert communicatiezelfexpressiebevordert geestelijke, lichamelijk en spirituele groei en ontwikkeling. Hij maakt open, sociaal, extravert, levendig en werkt motiverend en activerend. Heft emotionele vermoeidheid op, daarnaast bouwt hij de energie reserves weer op. Door geblokkeerde energie in het basischakra weer te laten stromen, verzacht hij gevoelens van verdriet en woede, verlicht hij de frustratie en wekt hierdoor tevens de kundalini op. Apatiet is een steen die het spirituele met het materiële combineert, de balans hierin hervindt en zodoende een rijk leven mogelijk maakt, op ieder gebied die het leven te geven heeft. Een mooie steen voor hyperactieve en autistische kinderen doordat hij de overdaad aan inkomende prikkels filtert.  

Klik hier om Apatiet te shoppen

 

Apofyliet

Apofyliet heeft een zachte uitstraling en zorgt dan ook voor kalmte, rust en ontspanning. Het helpt om eerlijk te zijn en jezelf te laten zien zoals je bent. Het vermindert angst en beklemmende gevoelens en helpt om onzekerheden te verminderen. Ook in tijden van stress is het een heel geschikte steen. Het is ook een spirituele steen. Het helpt om je verbinden met je lichaam en je bewust te maken van je karmische processen. Daarnaast verbindt het je met de spirituele wereld. Het verheldert de geest en maakt liefdevol. Het helpt om onderdrukte emoties los te laten en oude karmische stukken te transformeren en achter je te laten. Deze steen geeft meer vertrouwen en moed voor nieuwe levenssituaties en helpt om gedachten en wensen die van het pad af zijn geraakt weer op een tevreden en gelukkiger levensweg te zetten. De steen kan je helpen om bij astrale reizen verbonden te blijven met je lichaam en informatie op te slaan zodat deze beschikbaar is wanneer je weer bij bewustzijn bent.

Klik hier om Apofyliet te shoppen

 

Aquamarijn

Aquamarijn heeft een sterk kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk. Het is een ideale steen om woede los te laten. Het maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk. Het helpt je in the flow komen en in het moment leven. Het bevordert communicatie en kennisoverdracht en helpt bij het goed verwoorden van ideeën en concepten en ondersteunt hierdoor bij spreken in het openbaar of bij het voor de klas staan. Het is een goede steen om te dragen als zaken afgerond moeten worden, want het maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol. Het zorgt voor een heldere geest als je verward bent, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie. Aquamarijn is heel geschikt om bij je te dragen tijdens meditatie. Het bevordert spirituele groeimediamieke gavenintuïtie en helderziendheid

Klik hier om Aquamarijn te shoppen

 

Aragoniet

Aragoniet werkt aardendstabiliserend en kalmerend. Het helpt je even een pas op de plaats te doen en tot rust te komen bij overstimulatie en stress. De steen herstelt het evenwicht bij een te snelle spirituele of lichamelijke ontwikkeling en gaat hiermee overbelasting tegen. Aragoniet werkt kalmerend bij overgevoeligheidinnerlijke onrustspanningen en woede. De steen biedt kracht en ondersteuning en bevordert flexibiliteit, tolerantie, geduld, concentratie, discipline en acceptatie. Is nuttig voor mensen die te hard werken en stimuleert delegeren. Zijn energie stimuleert een praktische benadering van het leven. Het is een ondersteunende steen die inzicht geeft in oorzaken van problemen en je voorzichtig meeneemt naar je jeugd of nog verder. 

Klik hier om Aragoniet te shoppen

Auraliet 23 kristal

Auraliet 23 is een van de sterkste helende stenen die er is. Deze steen werkt namelijk in op alle frequenties en alle vlakken van ons systeem. Dit betekent dat alle chakra’s worden ontladen en opgeladen door deze steen. Daarnaast wordt elke auralaag ontdaan van blokkades en voorzien van nieuwe energie. Doordat deze steen zo uitgebreid werkt, gaat hij ook met je geest, emoties, lichaam en ziel aan de slag. Je zult daardoor merken dat je steeds minder last hebt van bijvoorbeeld je verleden of van blokkerende overtuigingen.
Loslaten wordt steeds makkelijker. Op emotioneel gebied zullen onverwerkte emoties losgemaakt worden, zodat ze verwerkt kunnen worden. Zeker deze werking maakt auraliet 23 niet geschikt voor iedereen. Je moet er echt aan toe zijn om dit te helen en los te laten. Tijdens het dragen van deze steen kan het hierdoor namelijk ook zo zijn dat je emotioneel even alle kanten op gaat. Dat hoort bij het verwerkingsproces. Naast dit alles zul je steeds bewuster worden en steeds meer gaan voelen dat je een ziel hebt. Het is alsof de sluier die er nu overheen ligt steeds verder weggehaald wordt. Hierdoor zul je veel beter je plekje op de wereld gaan vinden. Je wordt je namelijk steeds bewuster van je zielenmissie en opdracht, waardoor de puzzelstukjes in elkaar vallen.

Klik hier om Auraliet 23 te shoppen

 

Aura soorten

Aura kwarts is een hoogwaardig kristal bedekt met goud, zilver, titanium, niobium en andere metaaloxiden. Dit proces gebeurd op een natuurlijke manier in een kamer onder druk bij hoge temperatuur. Door dit proces worden de energieën van de stenen en metalen gecombineerd. Energetisch zijn deze aura soorten zeer krachtig door de versterkende energie van de metalen. Ze hebben een zeer hoge en fijne trilling. Een echte engelensteen! Ik vind ze dan ook echt prachtig! Ze zien er super mooi uit en hebben een liefdevolle energie! Je houdt ervan of niet ? De A kwaliteit is helemaal ingetrokken in de stenen, de B kwaliteit is het meer op blijven liggen. De kwaliteiten hebben ook te maken met de kwaliteit in Bergkristal.

Klik hier voor meer info over de verschillende aura soorten en om te shoppen

 

Aventurijn

Aventurijn heeft een kalmerende en beschermende werking en geeft rust en een goed gevoel. Het helpt geluk en voorspoed aantrekken, helpt ontspannen en maakt je geduldiger, toleranter, positiever, empathischer en creatiever. Hierdoor vermindert het negatieve gevoelens als boosheid en irritatie. Aventurijn helpt je om je te focussen op een doel en om hier naar toe te werken doordat het je meer besluitvaardig maakt en helpt door te zetten. Het beschermt tegen negatieve invloeden uit de omgeving zoals elektromagnetische straling, vervuiling en de effecten van wateraders

Klik hier voor meer info over de verschillende soorten Aventurijn en om te shoppen

 

Azumar

Azumar is een recente vondst in Arizona. Het is een combinatie van kwarts en kaoliniet en draagt ook sporen van stilbiet.
De naam is een trade mark van Robert Simmons en verwijst naar het azuurblauw en de zee, oceaan. Hij omschrijft de steen als volgt: ‘Het is alsof een geliefd iemand na een lange afwezigheid bij je terugkomt’. Het lijkt alsof de energie van de steen als een stroom water bij je binnenkomt en alles op zijn weg met vreugde vervult en iedere cel in je lichaam jonger maakt. Het is de perfecte steen voor als je even vast zit in je aardse problemenAzumar is een fijne steen die je op een zachte wijze opnieuw kennis laat maken met jezelf. Hij geeft steun bij je persoonlijke bewustzijnsgroei. Hij vergroot inzicht in jezelf en met zijn hulp kan je ook duidelijk verwoorden wat er in je omgaat; wat je diepste gevoelens zijn. Hij helpt je bij het loslaten van ‘negatieve’ gevoelens: boosheid, angst, afgunst, en zet je aan om die te vervangen door sereniteit, enthousiasme en vertrouwenAzumar is dus een echte gevoelssteen en heeft een helende werking van het emotionele lichaam en helpt tijdens transformatie naar een spiritueler bewustzijn. De steen kan je telepathische vermogens en helderziendheid bevorderen. Aangezien de steen een sterke connectie met het element Water heeft, is ook een empathische verbinding mogelijk met alles wat in water leeft, zeker met de wereld van dolfijnen. Het is een ‘Nieuwe Tijd’-steen: zij leert ons op een zachtere en vriendelijke manier met elkaar om te gaan, en maakt het ons gemakkelijker om ons aan te passen aan de veranderingen die we nu meemaken. Kan energetische ondersteuning bieden bij slapeloosheid en nachtmerries.

Klik hier om Azumar te shoppen. (Momenteel is Azumar niet verkrijgbaar)

 

Bergkristal

Echt een fijne steen die je kan gebruiken bij alle chakra’s met een krachtig genezende en reinigende werking. Een hele mooie ondersteuning bij alle vormen van healingenergetische therapie en spiritueel werk. De steen zuivert energetisch het lichaam en de chakra’s en brengt de chakra’s in balans. Het beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden zoals bijvoorbeeld straling van mobiele telefoons en computersnegatieve energie van mensen om je heen, milieuvervuiling en wateraders. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend. Bergkristal geeft extra energie aan andere edelstenen, kan de werking ondersteunen en versterken en wordt gebruikt bij het positief opladen van edelstenen.

Klik hier om Bergkristal te shoppen

 

Bismut

Een prachtige steen, die helpt bij het creëren van een verbinding met de geest en met anderen. Dit is een door de mens gemaakte steen, maar toch draagt ​​hij een vrij krachtige energie. De energie die het heeft, kan helpen om leden van een bepaalde groep bij elkaar te brengen, en kan hen ook helpen bij het nastreven van een gemeenschappelijk doel. Hoewel dit soort kristal niet natuurlijk is, hebben de stenen gunstige eigenschappen. In feite kunnen ze helpen om een ​​gevoel van rust en kalmte in het leven te brengen, en kunnen ze je helpen bij het aanbrengen van enkele veranderingen, die van nature enigszins transformatief zijn. Dit werkt ook bij het aanpassen van de energie die uit het kruinchakra komt, dus het kan de stuitchakra van energie voorzien. Deze trilling is ook populair bij het stimuleren van de KundaliniBismut is misschien een uitstekende steen die je kunt gebruiken bij het focussen, visualiseren en bij sjamanistische reizen. Het kan er ook voor zorgen dat je niet zo overweldigd raakt door alle verantwoordelijkheden die je hebt, terwijl je tegelijkertijd het energieniveau in je verhoogt.

Klik hier om Bismut te shoppen

 

Borniet of pauwenerts (Peacock pyriet)

Deze steen geeft krachtmoed en vertrouwen en maakt vrolijk. Deze steen laat je voelen dat jij ook mag stralen, trots en jezelf mag zijn en jouw eigen unieke kleuren mag tonen. Wanneer je je soms 'anders' voelt kan deze prachtige steen je steun geven om in jouw eigen kracht te blijven staan en dat je op je plek bent in dit leven. Borniet ondersteunt alle chakra's en brengt ze in balans zodat de negatieve energie kan worden afgevoerd.
 

Let op : Peacock is een term die wordt gebruikt om Chalcopyriet of Borniet te beschrijven met een kleurrijk iriserend aanslageffect, dat meestal kunstmatig wordt versterkt met zuur. Het meeste Peacock wordt verkocht als een variëteit van Borniet, terwijl het meeste Peacock eigenlijk Chalcopyriet is.

Klik hier om Borniet te shoppen

 

Calciet

Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie. Hij activeert en stimuleert geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. Verder werkt hij motiverend, bevordert zelfvertrouwendaadkrachtstandvastigheid en geeft hoop en moed. De steen leert je te onderscheiden en te analyseren, stimuleert inzichten, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen).

Klik hier voor meer info over de verschillende soorten Calciet en om te shoppen

 

Carneool

Carneool werkt aardendactiverend en is uitstekend voor het herstellen van de vitaliteit. De steen werkt opbeurendmotiverend en geeft je zelfvertrouwen. Hierdoor heeft Carneool een positief ondersteunend effect op depressiesapathie en verwarring. Carneool beschermt je verder tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede. Deze steen helpt je beter verandering en transformatie in je leven te verwelkomen. Carneool ondersteunt ook in je emoties los te laten en stimuleert verder de verbinding tussen je stuitchakra en je zonnevlecht. Het is een steen van overvloed, die motiveert tot succes in zaken.
Carneool is vooral een fijne ondersteuning voor het heiligbeenchakra. Onder dit chakra valt o.a. vruchtbaarheid en seksuele problemen. De steen kan hierin ondersteuning bieden om weer je balans te vinden.

Klik hier om Carneool te shoppen

 

Celestien, coelestien of Celestiet

Celestiencoelestien of Celestiet is een krachtige steen met hoge vibratie die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Hij heelt de aura, bevordert de zuiverheid van het hart. Trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. Bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken (en andere vormen van communicatie). Leg celestien naast je bed om dromen en reizen buiten het lichaam beter te herinneren. Celestien wordt ook wel engelensteen genoemd omdat het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert. Werkt kalmerend. Kan gebruikt worden voor mensen die in hun laatste levensfase zitten, helpt diegene die moeite hebben het aardse los te laten.

Klik hier om Celestien te shoppen

 

Chalcedoon

Chalcedoon is dé steen van de communicatie. Met deze steen in je hand of zak kan je (leren) luisteren naar je gesprekspartner. Daarnaast laat de blauwe chalcedoon je begrijpen wat de andere partij eigenlijk zegt; je doorziet verborgen boodschappen. De blauwe chalcedoon dankt zijn naam aan de oude stad Chalcedon, die in de Oudheid in Klein-Azië aan de Bosporus was gelegen, tegenover Byzantium. Zijn de streeppatronen fijn en kantachtig, dan wordt dit kristal ook wel blue lace agaat (‘blauw kant agaat’) genoemd. Blue Lace Agaat of Chalcedoon is een uitstekende steen om opnieuw te beginnen en schenkt met zijn vriendelijke energie gemoedsrust.
De blauwe chalcedoon laat je rustig sprekenhelder formuleren. Het maakt je welsprekend. Hij heeft niet alleen de algemene eigenschappen van agaat, maar opent ook de weg naar hogere energieën en bevordert de uitdrukking van spirituele en persoonlijke waarheid. Angst om te worden beoordeeld leidt er vaak toe dat gevoelens niet worden uitgedrukt - Blue Lace Agaat helpt tegen angst voor afwijzing. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom een goede steen om te dragen tijdens examensBlue lace agaat lost het oude patroon voorzichtig op en helpt tegen geestelijke stress. De steen maakt ook sociaaloptimistischvrolijkcreatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzichtzelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het versterkt het moedergevoel. Hij helpt mannen hun gevoelige aard te accepteren. De vreedzame energieën van deze steen neutraliseren gevoelens van woede. Hij focust en richt geluid naar de juiste plaats en is dan ook nuttig bij klankhealing.

Klik hier om chalcedoon te shoppen

 

 

Chrysocolla

Chrysocolla zorgt voor balans en innerlijk evenwicht en werkt activerend of kalmerend al naar gelang wat nodig is in een bepaalde situatie. Hij geeft energie bij futloosheid, werkt kalmerend bij stress en burn-outs. De steen helpt je te luisteren naar je eigen innerlijke stem, vertrouwen te hebben in je eigen kracht en bevordert positieve assertiviteit. Hij helpt negatieve emoties zoals schuldgevoel en (liefdes)verdriet te verminderen. Negatieve energie zal worden geabsorbeerd en gereinigd. Chrysocolla staat er om bekend wijsheid en inzicht te schenken aan haar drager en de luchtwegen te verruimen. Hij werkt goed in op het hart-, keel- en voorhoofdschakra. De steen zet aan tot zelfreflectie, stimuleert een neutrale en open houding en laat de waarheid naar boven komen. Chrysocolla bevordert helderheid van geest, maakt creatief en bevordert communicatie.

Klik hier om Chrysocolla te shoppen

 

Chrysopraas

Chrysopraas werkt sterk zuiverend, zowel geestelijk als lichamelijk.  De steen vergroot je helderheid en je inzicht, waarmee het geestelijke groei bevordert. Helpt om in een meditatieve toestand te komen. Chrysopraas stimuleert het hartchakra en vergroot je vermogen om liefde te voelden en uit te stralen. Deze steen helpt je ook te verbinden met de schoonheid van de natuur en maakt het makkelijker om positieve gedachten te hebben over anderen. Helpt naar egoïstische motieven in het verleden te kijken en naar het effect dat ze op jouw ontwikkeling hebben gehad. Healing van je innerlijke kind, overwint dwangmatige gedachten en richt je aandacht op positieve gebeurtenissen.

Klik hier om chrysopraas te shoppen

 

Citrien

De lichtere tinten citrien beheersen het fysieke lichaam en zijn functies terwijl de donkere tinten de spirituele aspecten ondersteunen.

Citrien

Echt het zonnetje in huis. De steen beschermt de aura en heeft het vermogen de chakra's te reiningen, vooral het zonnevlechtchakra. Het is een zonnige en verwarmende steen die ondersteunt bij vermoeidheid. Geeft energielevensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Trekt gelukvoorspoedsuccesrijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Hij bevordert innerlijke kalmte en helpt emotioneel evenwichtig te worden. Ondersteunend bij examenvrees en faalangst, geeft concentratieEngelensteen.

Kik hier om Citrien te shoppen

 

Druifagaat

Op een zeer specifieke plek op aarde, namelijk de stad Barat op West Sulawesi op Indonesië werd in het najaar van 2016 een fantastisch vondst gedaan. Een zeer fraaie soort Agaat (van lichtgrijs-groen tot paars) bezet met vele bolletjes Chalcedoon. De mineralenwereld stond gelijk op zijn kop en al snel kwamen er veel positieve verhalen los. Het eerste wat opvalt is de diepe vibratie die van de steen uitgaat, een vibratie die rust brengt en je weer in balans met je omgeving en met anderen brengt. Ook werkt de steen diep in tijdens meditatie. De positieve vibraties werken in als warm water op de sneeuw der negativiteit en somberheid en lossen deze snel op. Hij helpt om de innerlijke inspiratie aan te wakkeren en is uitermate geschikt voor creatieve doeleinden en geeft duidelijkheid. De steen helpt om richting te geven voor wanneer je vast loopt. Zit vol energie en combineert het beste uit Agaat en Chalcedoon. Hij is perfect geschikt voor nieuwetijd kinderen die hier een hogere verbondenheid met het allerhoogste in voelen. Ook Sjamanen voelen hun verbondenheid met de natuur versterkt worden.

Klik hier om druifagaat te shoppen. Momenteel is druifagaat niet beschikbaar.

 

Dumortieriet

Dumortieriet is een steen die je leert voor jezelf op te komen, en het zal je helpen om controle te krijgen over je eigen leven en je geduld te vergroten. Zorgt voor een positieve instelling, maakt vrolijk, optimistisch en ontspannen, geeft moed en bevorderd eigenliefdeDumortieriet is een zeer nuttig hulpmiddel voor iedereen die studeert, omdat het helpt bij het bewaren van informatie, evenals het vergroten van jouw wilskracht en het vermogen tot zelfbeheersing. De steen help om je emoties te stabiliseren en dit is handig omdat deze steen voor een grote mate van verandering kan zorgen. Als je bereid bent om met de verandering te werken, brengt dit kristal je veel geschenken. Het is zeer stimulerend voor de pijnappelklier die zich achter het derde oog in het voorhoofd bevindt. Als je het potentieel hebt om paranormale krachten te ontwikkelen, is het een krachtige steen om veel paranormale gaven te versterken. Het zijn nuttige genezende kristallen voor jou als je in een paranormale baan werkt, ook als je in de astrologie werkt of een tarotlezer bent. Jouw nauwkeurigheid in jouw interpretatie van de informatie die je van de goddelijke geest/engelen/gidsen ontvangt, wordt geholpen door deze steen. Door de werking van de energie van de steen in de keelchackra, verkrijg je verhoogde vaardigheden om duidelijk te communiceren.

Klik hier om Dumortieriet te shoppen

 

Epidoot

Epidoot geeft inzicht en brengt lichaam en geest terug naar een gezonde en gebalanceerde energetische toestand. De steen zuivert het emotionele lichaam en verlicht negatieve aandoeningen, zoals zelfmedelijden en psychische onrust. Hij helpt je realistisch naar jezelf, je situatie en je capaciteiten te kijken. Hij laat je inzien dat het geen zin heeft om in een slachtofferrol te gaan zitten vol met zelfmedelijden en zelfkritiekEpidoot helpt je om je eigenwaarde op te krikken en jezelf te accepteren zoals je bent. Zo kun je weer ten volle van het leven genieten en wordt je identiteitsgevoel versterkt. Op basis hiervan worden haalbare eisen gesteld en werk je geduldig naar deze doelen toe. Epidoot ondersteunt bij uitputting en overbelasting door bijvoorbeeld stress, lastige omstandigheden en negatieve ervaringen. Het werkt stemming verbeterend en vermindert verdriet, zelfmedelijden en frustratie. Je blijft geaard, ongeacht de situatie waarin je je bevindt.

Klik hier om Epidoot te shoppen

 

Oog van Saint Lucia.

Oog van Saint Lucia, ook bekend als “Venus eye”of Virging eye” is een gemineraliseerd operculum, dat afkomstig is van een weekdier van de Turbinidae gastropod-familie. Aan de ene zijde hebben zij een prachtige spiraalvormige tekening. De andere kant is pastelkleurig. Een Oog van Sint Lucia brengt de drager geluk en wendt het boze oog af.

Eye of Saint Lucia heeft veel mentale deugden en eigenschappen. Ten eerste werkt het op het Wortelchakra en het Derde Oog-Chakra, het weert het boze oog en de negatieve energie af en bevordert het geluk. Deze steen / schelp brengt bescherming en plezier voor de drager. Het wordt daarom als een geluksbrenger beschouwd, vooral door vissers op Corsica die geloven dat het geluk brengt. Daarnaast bevordert de steen zelfvertrouwen, een onwankelbaar vertrouwen in zichzelf en in je handelen.  Op deze manier biedt Eye of Saint Lucia steen de drager de hulp, kracht en steun die hij nodig heeft om de onzekerheden van het leven het hoofd te bieden en geluk te ervaren. Zo kan men de toekomst in alle rust en kalmte begrijpen.

Klik hier om oog van Saint Lucia te shoppen

 

 

Fluoriet

Fluoriet is een effectief kristal om wanorde te overwinnen en brengt structuur in het dagelijkse levenreinigt en stabiliseert de aura. Hij aard en integreert spirituele energieën en bevordert zuivere onpartijdigheid. Fluoriet is een uitstekend leermiddel, ondersteunt bij studeren en concentratie en bevordert snel denken en het absorberen van nieuwe informatie. De steen is zeer effectief tegen computerstress en elektromagnetische stress en blokkeert aardstraling.

De specifieke kleur van Fluoriet heeft ook invloed op de werking

Klik hier voor meer info over de verschillende kleuren Fluoriet en om te shoppen.

 

 

Gabbro

Gabbro of blizzard stone is een stollingsgesteente die vaak verschillende mineralen kan bevatten zoals Amfibool, Biotiet, Magnetiet, Olivijn en Pyroxeen.

Gabbro of blizzard stone werkt aardendstabiliserend en brengt de chakra's en energiebanen in balans zodat je sterker en meer aanwezig in het leven staat. De steen maakt de aura groter en zorgt voor een stabiele basis waardoor op een veilige manier spirituele groei kan plaatsvinden. Het is een goede steen om bij je te dragen ter ondersteuning van een geleidelijke spirituele en fysieke ontwikkeling. De steen helpt ook Kundalini energie opstijgen. Daarnaast werkt gabbro of blizzard stone in op het derde oog en bevordert hierdoor helderziendheid en het vermogen om de energie wereld waar te nemen. Het helpt ook contact maken met gidsen en hun boodschappen goed te kunnen interpreteren. De steen maakt de geest scherp en helder en verbetert de waarneming om intuïtieve informatie bewuster en nauwkeuriger te verwerken.

Klik hier om Gabbro te shoppen

 

Goudstroom

Goudsteen (goudstroom) is synthetische glas met ingesloten koper-deeltjes wat een glinsterend effect geeft. De steen werd voor het eerst gemaakt door alchemisten die probeerden goud te maken.  De steen kan roodbruin, donkerblauw en groen van kleur zijn. De steen geeft hoop, kracht en energie. Hij bevordert een positieve kijk op het leven en werkt opbeurend. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op depressies. Verder geeft goudstroom balans en is een goede steen voor gevoelige mensen of voor kinderen tijdens hun eerste contacten met de buitenwereld. Deze steen ondersteunt kinderen bij grote veranderingen, zoals een nieuwe school of een nieuw broertje of zusje. Het bevordert individualiteit en ambitie en helpt je om je te doelen te bereiken. 

Klik hier om Goudstroom te shoppen

 

Granaat

Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft krachtenergiedoorzettingsvermogenuithoudingsvermogenzelfvertrouwenwilskracht en vitaliteit. Granaat reinigt alle chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie, reinigt en vergroot het aura. De steen helpt Kundalini energie opstijgen. Het bevordert hoopmoedoptimismelevensvreugdedaadkracht en overlevingsdrang. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrags- en denkpatronen worden verminderd. De steen activeert andere kristallen, wat hun effect versterkt. Fysiek werkt granaat verwarmend en de steen vergroot het zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminenmineralen en voedingsstoffen. Verder heeft de steen een positieve invloed op het bloed en de bloedsomloop, koude handen en voeten, het hart, de longen, seksualiteit, vaginisme, frigiditeit, vruchtbaarheidsproblemen bij de man en potentie problemen. Het kan ondersteunen bij een burn-out.

Klik hier om Granaat te shoppen

 

Heliotroop (bloedsteen)

Heliotroop is een zuiverende steen, hij schenkt het vermogen om kwaad en negativiteit te verbannen. De steen werkt beschermend, aardend en brengt balans. Hij werkt kalmerend bij irritatie, agressie en ongeduld en vergroot hierdoor de zelfbeheersing en controle. De steen schenkt je rust en ontspanning als er teveel om je heen gebeurd. Geeft een basis-veiligheids-gevoel en zorgt dat je je veilig voelt te spreken en te uiten. Maar de steen werkt ook activerendopwekkend en geeft moed als men uitgeput en vermoeid is. Heliotroop helpt je grenzen stellen en negatieve invloeden buiten houden. Maar het maakt ook flexibel en vergroot het aanpassingsvermogen. Het stimuleert de intuïtiecreativiteit en dromen.

Klik hier om Heliotroop te shoppen

 

Hematiet

Hematiet werkt positief in op je wilskracht en helpt je om in je kracht te blijven en de juiste beslissingen te nemen voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Is een fantastische steen om te helpen aarden (werkt aardend, beschermend en harmoniserend). De steen geeft zelfvertrouwenvergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang. Het verbetert de concentratie en het geheugen. De steen is voornamelijk yang, brengt meridianen in evenwichtherstelt yin-onbalans, lost negativiteit op en beschermt de aura. Kan energetisch ondersteunen bij slapeloosheid.

Klik hier om Hematiet te shoppen

 

Hematiet, Hematoiet of hematoide kwarts (oftewel Red Healer)

Hematietkwarts is bergkristal met hematiet insluitingen wat een rode kleur geeft.

Hematietkwarts werkt aardend, harmoniserend en beschermend.
Hij versterkt de wilskracht, zelfrespect en overlevingsdrang. Hij helpt je om niet bij de pakken neer de gaan zitten, werkt opbeurend en toch de positieve dingen te zien. Het is een goede energetisch ondersteunende steen bij depressie.
Daarnaast activeert deze nieuwetijdststeen het DNA in je cellen waardoor deze verjongen en vernieuwen en de oorspronkelijke blauwdruk van je DNA wordt geactiveerd. Net als de Golden healer is het een krachtige genezer met zachte, vredige energie. Deze zachte energie is makkelijk te voelen en zeer toegankelijk. Healers kunnen bijv. een grote steen of punt onder hun massagetafel plaatsen. Het werkt reinigend, aardend en het bevordert de doorstroming van energie en ruimt hierbij blokkades op. De red healer is net als de Golden Healer een echt Nieuwetijdskristal die je helpt op je pad naar ascensie. Hematietkwarts verwarmt, waarmee het de energetisch veronachtzaamde gebieden in ons lichaam weer doet opleven. Ondersteunend bij slapenloosheid.

Klik hier om Hematietkwarts / Red Healer te shoppen 

 

Herkimer diamant

Herkimer diamant is een heel zuivere, gekristalliseerde lichtenergie. Hij verwijdert stress en spanning uit het lichaam en geeft nieuwe energie.
Het is een steen met een hoge vibratie welke makkelijk te programmeren is en de werking van andere stenen versterkt. Herkimer diamanten zijn breed inzetbare spirituele instrumenten voor energie werk, licht werk, droom werk, sjamanistisch werkhealings en kunnen bijvoorbeeld goed gebruikt worden bij edelsteen leggingen en opstellingenmeditatie, astraal en inter-dimensionaal reizen en voor het ontvangen van visioenen. De steen brengt puur wit licht in de aura en maakt de energie hiervan helder en sterk. De steen heeft niet alleen een sterk reinigende werking op de aura maar ook op een fysieke ruimte doordat het de negatieve straling en energie uit een ruimte filtert (mits de steen groot genoeg is). Herkimer diamanten helpen ook contact maken met engelen en andere hogere energieën en met hogere spirituele domeinen, andere dimensies en vorige levens. Hij brengt heldere dromen en opent het voorhoofd- en kruinchakra waardoor helderziende en heldervoelende vermogens kunnen toenemen. Stimuleert creativiteit.
Verwijdert blokkades, tegen moeheid veroorzaakt door negatieve energie. Herkimer staat ook bekend om zijn krachtige werking tegen (elektromagnetische) straling dus hij beschermt je tegen de negatieve effecten van mobiele telefoons, PC`s en zendmasten helpt tegen slapeloosheid die is ontstaan door negatieve aardstralingelektromagnetische vervuiling, radioactiviteit.

Klik hier om herkimer diamant te shoppen

 

Heulandiet

Heulandiet helpt je om je hart open te stellen, hij maakt je meer open-minded. Hij heelt emotionele wonden en steunt je bij verlies en verdriet. Helpt bij het bevrijden van negatieve emoties die ingesleten zijn.  Heulandiet is een hele spirituele steen en helpt o.a. bij het terugkrijgen van kennis uit Lemurië en Atlantis, je eigen vorige levens en bij het begrijpen van de Akasha-kronieken. De steen versterkt het elektromagnetische krachtveld van het lichaam en vormt een beschermfilter voor je kruinchakra. Heulandiet bevordert positieve veranderingen en groei. De steen maakt meer ontvankelijk voor inzichtgevende dromen en visioenen. Is goed bij reikiHeulandiet werkt energetisch kalmerend bij intens verdriet, shock en/of emotionele trauma

Klik hier om Heulandiet te shoppen. (Momenteel is er geen Heulandiet op voorraad)

 

Howliet

Howliet is wit met grijze aders en opaak. Deze steen werkt kalmerend en versterkt positieve eigenschappen. Hij helpt de drager woede en boosheid onder controle te krijgen en om minder kritisch te zijn. Bevordert ambitie maar ook geduld, versterkt het geheugen en maakt leergierig. Howliet helpt bij astraal reizen, meditatie en bij het contact maken met vorige levens. De steen heeft energetisch een positieve werking op slaapproblemen (steen onder kussen leggen). Er is ook een blauw gekleurd howliet, deze gaat meer naar de keelchakra.

Klik hier om Howliet te shoppen

 

Jade

Jade stimuleert je te worden wie je echt bent en jezelf te zien als een spiritueel wezen op een menselijke reis.
Jade wordt gezien als beschermer voor kinderen. Jade staat symbool voor dromen, zuiverheid en voeding.

Klik hier voor meer info over de verschillende soorten Jade en om te shoppen

 

Jaspis

Jaspis is een niet pure kwarts variantWerkt aardend en beschermend, neemt negatieve energie op en schept evenwicht (yin en yang). Brengt het fysieke, emotionele en geestelijke lichaam in een lijn. De steen helpt je je doelen waar te maken en ideeën om te zetten in actieJaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuilingBiedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Hij bevordert sjamanistische reizenpendelen en maakt dat je jouw dromen kunt herinneren.

Klik hier voor meer info over de verschillende soorten Jaspis en om te shoppen

 

Kalkooliet / Leopardiet

Kalkooliet is bijzondere steen uit Peru die uit Aragoniet, Calciet en Dolomiet bestaat. Hij resoneert met Moeder Aarde en is een uitstekende aarde healer en aardende steenKalkooliet is een reinigende steen die je op milde wijze helpt om los te laten zodat je minder ballast bij je hoeft te dragen. Hij vermindert dwingende, negatieve gedachten, zware overpeinzingen en reinigt de geest. Helpt tegen overgevoeligheid en stressKalkooliet zorgt voor kalmte, gecentreerd zijn en geeft evenwicht, leert geduld en acceptatie, biedt kracht en ondersteuning. Hij reinigt lichaam, geest en de aura en helpt deze te ontgiften. Ook heel goed voor mensen die met kristallen met hoge energie werken, omdat de steen voor aarding en gecentreerd zijn zorgt. Ook voor hen die zich in dit leven niet fijn voelen en naar ‘huis’ verlangen. Het Calciet in de steen is een krachtige versterker en reiniger van energie die het zelfvertrouwen vergroot, negatieve energie verwijdert en je energieniveau verhoogt. De steen versnelt je ontwikkeling en is verbonden met het hogere bewustzijn. Als je de steen bij je draagt worden eventuele gaten in je auraveld op natuurlijke wijzen gedicht en negatieve energieën eruit verwijdert. Hij geeft inzicht in de oorzaken van problemen en helpt emotioneel tegen woede en spanningen. Biedt kracht en ondersteuning. Hij kan energetisch voor een betere slaap zorgen omdat de steen zware gedachten uit je hoofd weg haalt. Ook is hij goed voor kinderen, omdat het humeurigheid en andere symptomen van gierende hormonen tegen gaat. De steen kan aan kleine kinderen een gevoel van kalmte en veiligheid geven, waardoor nachtmerries, driftbuien kunnen afnemen

Klik hier om Kalkooliet te shoppen

 

Kunziet

Kunziet is een hele spirituele en beschermende steen. De steen zet je terug in je kracht bij onrust in je lichaam. Leert zachter te zijn voor jezelf en geeft je meer eigenwaarde. De steen maakt flexibel en onafhankelijk, vermindert blokkades en weerstanden en helpt je gevoelens te uiten. Hierdoor helpt het bij het opruimen van emotionele bagage uit zowel dit als vorige levens. Het werkt opbeurend en inspirerend en heeft hiermee een goede invloed op depressies. Het brengt balans in ratio en intuïtie. Spiritueel beschermt kunziet tegen alle mogelijk negatieve invloeden zoals negatieve energie, negatieve straling en negatieve invloeden van mensen. Tevens bevordert de steen een diepe meditatie. Kunziet is verbonden met de energie van Aartsengel Shekinah en verbindt je met de energie van de universele liefde.

Klik hier om te shoppen

 

Kyaniet

Kyaniet is een kristal dat uitnodigt tot genezing. Het vraagt ​​je om diep in jezelf te kijken, niet langer in een slachtoffermentaliteit te blijven zitten en de juiste regie over je eigen leven in handen te nemen. Het moedigt een logische manier van denken aan, vraagt ​​je om niet zo strak gebonden te zijn aan je intense emoties, en om met zekerheid je zielspad te vinden.

Klik hier voor meer info over de verschillende soorten Kyaniet en om te shoppen

 

Labradoriet

Een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt je eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. Des te donkerder des te sterker het je afschermt voor negativiteit van - en leegzuigen door anderen. De lichtere labradoriet leert je juist je grenzen te kennen en deze aan te geven.
Labradoriet helpt connectie te maken met je intuïtie, gidsen, universele energieën, vorige levens en zorgt daarnaast ook weer voor een veilige terugkomst in het hier en nu. Hij is een goede edelsteen voor nieuwetijdskinderen / gevoelige mensen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. De steen stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. Kan energetisch ondersteunen bij examenstress en overspannenheid.

Klik hier om Labradoriet te shoppen

 

Labradoriet/ Spectroliet

Finland levert een Labradoriet variant die kleurrijker en energetisch sterker is. Deze variant heet Spectroliet.

Naast de algemene eigenschappen van labradoriet heeft spectroliet een hogere vibratie dan labradorietSpectroliet creëert bij het dragen van, of in de nabijheid te zijn een krachtveld om de aura heen dat voorkomt dat negativiteit vat op je krijgt waardoor je aan het einde van de dag nog wat energie over hebt. Zeer geschikt dus voor hooggevoelige mensen die vaak het gevoel hebben helemaal te worden leeggezogen door hun omgeving. Spectroliet helpt je bij zelfreflectie en helpt je contact maken met vorige levens. De steen heeft ook een positieve invloed op slaapproblemen veroorzaakt door psychische of mentale overbelasting en stress. 

Klik hier om Spectroliet te shoppen

 

Lapis Lazuli

Lapis lazuli is een hele spirituele steen. Het bevordert spirituele krachtspirituele vaardighedenastraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen. De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest. Het heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties. Lapis lazuli heeft een sterke werking op de keel en het keel chakra en stimuleert hierdoor het uiten van je mening, emoties en dingen die je dwars zitten. De steen staat bekend als vriendschapssteen. De diepblauwe kleur wordt al eeuwen geassocieerd met wijsheid, bezinning en verdieping. Het heeft een positieve werking op slaapproblemen, duizeligheid, stress. 

Klik hier om Lapis Lazuli te shoppen

 

Larimar

Kernwoorden larimar: innerlijke rust, intuïtie, geestelijke en spirituele kracht.

Larimar; de `Atlantissteen` of Dolfijnensteen.
De steen helpt contact maken met je intuïtie, gidsen, engelen en de energie van AtlantisSlaap met deze steen dan kan hij inzichtgevende dromen en nieuwe kracht (geestelijke en spirituele kracht) en inspiratie bij het ontwaken schenken. De steen helpt je om je leven in eigen hand te nemen, verwijdert blokkades en beperkingen en helpt je om met veranderingen om te gaan. Hij zorgt voor innerlijke rustbalanshelderheid van geest en gaat zelfdestructief gedrag en een slachtofferhouding tegen. De steen helpt bij angststress, schuldgevoelens, stemmingswisselingen en extreme emoties. De steen bevordert diepe meditatie. Hij helpt je open en eerlijk jouw mening te uiten en ondersteunt het herstel van keelproblemen. De steen kan op een chakra gelegd worden om blokkades op te heffen. Tijdens een meditatie kan larimar op de solar plexus, borst of voorhoofd gelegd worden.

Klik hier om  Larimar te shoppen

 

Lepidoliet

Lepidoliet werkt beschermendkalmerend en reinigend en zorgt voor een evenwichtige toestand en emotionele heling. Het is de steen van persoonlijke groei en stimuleert je om knopen door te hakken, doelen te stellen en deze met zelfdiscipline en zonder afleiding aan te gaan. De steen bevordert innerlijke rust, helpt beperkende gedrag- en denkpatronen doorbreken en helpt emotionele bagage en negatieve emoties loslaten zoals bijvoorbeeld verslaving te doorbreken. Vermindert symptomen van stresshyperactiviteitslapenloosheid en depressie. Hij werkt energetisch zuiverend en kalmerend waardoor angsten, zorgen en nachtmerries kunnen afnemen.  Het helpt je eigen grenzen aan te geven en te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf en beschermt tegen elektromagnetische straling (computers, mobiele telefoons, etc.). De steen helpt bij astraal reizen en contact maken met vorige levens. Ondersteunend bij slaapstoornissen. Lepidoliet leent zich goed voor hyperactieve kinderen met name als ze emotioneel erg gevoelig zijn. 

Klik hier om Lepidoliet te shoppen

 

Limonietkwarts / Golden healer

Golden Healer is een kristal met een zeer hoge vibratie. Het is een bijzonder breed inzetbaar kristal die ingrijpt op alle fysieke en energetische lagen inclusief de aura. De steen geeft heling op zowel multidimensionaal als op cellulair niveau. Hierdoor veranderen je cellen en je blauwdruk in de meest optimale vorm waardoor schadelijke patronen in je voorouderlijke DNA-tijdlijn gedecodeerd worden. De steen brengt balans op celniveau en beschermd de matrix van het lichaam tegen elektromagnetische straling. Deze Bio-scalaire golven activeren de chakra’s en de meridianen en zorgen voor heling van de etherische blauwprint op het gebied tussen geest en materie, waarna het lichaam kan helen. Dit zorgt voor grote veranderingen in je leven die weinig moeite zullen kosten. Golden healer is een krachtige genezer met zachte, vredige energie. Deze zachte energie is makkelijk te voelen en zeer toegankelijk. Healers kunnen bijv. een grote steen of punt onder hun massagetafel plaatsen. Het werkt reinigend en bevordert de doorstroming van energie en ruimt hierbij blokkades op. De Golden Healer is een echt Nieuwetijdskristal die je helpt op je pad naar ascensie. De steen bevordert innerlijke rust en vertrouwen en geeft een gevoel van welzijn en vrede. Het helpt je om jezelf, je situatie en de wereld te accepteren. 

Klik hier om Limonietkwarts / Golden Healer te shoppen

 

Lodolietkwarts / Sjamaankwarts / Fantoomkwarts

Lodolietkwarts is kwarts met insluitsels en fantomen van bijvoorbeeld lodoliet, chloriet, rutiel en hematiet. Het wordt ook wel Sjamaankwarts, fantoomkwarts, oceaankwarts of droomkwarts genoemd. Het stilleven dat dat de kwarts herbergt kan een grote diversiteit aan kleuren en vormen aannemen. Deze doen vaak denken aan een onderwaterwereld of juist een wolkenveld, maar ook naalden en mosachtige structuren komen voor. Echt een steen om bij weg te dromen.

Lodolietkwarts / Sjamaankwarts / Fantoomkwarts heeft een hoge vibratie en is tegelijkertijd ook erg aardend. De steen helpt je te ontspannen. De fantoom in kwarts vertelt iets over de ontwikkeling en geschiedenis van het kristal en dat is eigenlijk ook symbolisch voor de werking van fantoomkwarts. Deze steen maakt je bewust van je eigen ontwikkeling en je levenspad. De steen geeft een zuivere en positieve energie. Is goed bij meditaties. Het stimuleert je om de, voor jou, juiste weg te bewandelen en helpt contact maken met gidsen, engelen en andere hogere energieën die je hierbij kunnen helpen. Als je het gevoel hebt vaste te zitten in je huidige bestaan of te veel in het verleden te leven dan kan fantoomkwarts je op een zachte manier een zetje in de juiste richting geven en helpen om dingen die niet meer bij je horen of geen positieve invloed meer op je hebben, los te laten. De steen laat je de eenheid en connectie met het grote geheel ervaren maar laat je ook inzien en voelen wat jou daarin bijzonder maakt. Werkt als een oppepper

Klik hier om Lodoliet / Sjamaankwarts / Fantoomkwarts te shoppen. (Momenteel is er geen Lodoliet op voorraad)

 

Maansteen

Vrouwelijke energie, vruchtbaarheid en intuïtie.

De steen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. Het is de belangrijkste steen ter ondersteuning van de vruchtbaarheid en bevordert intuïtiezelfinzicht en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Vrouwen helpt het de innerlijke Godin vinden en stimuleert het op een zachte manier vrouwelijke kracht. Mannen kan het helpen emoties en het mannelijke en het vrouwelijke aspect, of yin yang, in balans brengen. De steen heeft ook een sterk energetisch effect op slaap, dromen, helpt bij slapeloosheid en om dromen beter te herinneren. Kan ondersteunend gebruikt worden bij vruchtbaarheidsproblemen, zwangerschap, de bevalling en het geven van borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan maansteen nuttig zijn.

Klik hier voor meer info over de verschillende soorten Maansteen en om te shoppen

 

Malachiet

Malachiet is een krachtig werkende steen. Hij beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. De steen helpt om denkpatronen te doorbreken. Brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Hierdoor helpt het om positieve veranderingen te maken en blokkades, remmingen, schaamte en negatieve gedragspatronen los te laten. Malachiet laat je het leven intenser beleven en het moedigt een avontuurlijke instelling aan. Het ontwikkelt inlevingsvermogen, maakt tevreden en geduldig. Bij enkele mensen kan malachiet lichte hartkloppingen veroorzaken. Vervang deze steen dan door rhodoniet of rozenkwarts.

Klik hier om Malachiet te shoppen

 

Morganiet

Morganiet, of roze Beryl, behoort samen met de smaragd en aquamarijn tot de beryl (of Beril) familie. Beryl heeft verschillende kleuren en enkele bekende zijn de blauwe Beryl die we dus kennen als aquamarijn, de roze als morganiet, de gele als heliodoor de heldere als Gosheniet en de rode als Bixbiet.

Morganiet heeft een zachte en aantrekkelijke gloed die niet alleen de aandacht trekt van de mensen om ons heen, maar ook relaties verbetert en onze aandacht vergroot. Morganiet komt overeen met het hartchakra en zou het hart en de longen kunnen versterken en spanning kunnen verlichten. In de huidige samenleving zijn velen van ons gestrest vanwege hogere werk-gezinslast. Morganiet is erg goed in het helpen om angst te verlichten en innerlijke rust te herwinnen. Het is een engelensteen. In meditatie kan deze steen je helpen om boodschappen van engelen en andere lichtwezens te ontvangen.

Klik hier om Morganiet te shoppen

 

Nuummiet 

Nuummiet staat bekend als de Sorcerer’s Stone en er wordt gezegd dat het het oudste mineraal op aarde is, meer dan 3 miljard jaar oud. Het is samengesteld uit Gerdrite en Anthophyllite en is de steen van magie, diepe bescherming, gronden, gericht op onze donkere kant en het bevorderen van onze innerlijke kracht. Het heeft een zeer sterke energie, en je moet er klaar voor zijn, omdat het dingen naar boven kan halen die ongemakkelijk zijn om te worden aangepakt.

Nuummiet is een steen die ons diep met de aarde verbindt. Het brengt al onze chakra’s in evenwicht. De steen helpt ons dingen duidelijk te maken die we in de schaduw hebben gezet waarmee we moeten omgaan om te evalueren naar ons ware zelf. Het is een geweldige steen om te gebruiken om onze aura te versterkenNuummiet biedt sterke bescherming tegen psychische aanvallentovenarij en wezens die negatieve energie naar ons sturen. Het is een steen met sterke mannelijke / Yang-energie. Er wordt gezegd dat het helpt bij het genezen van problemen die voortkomen uit onze vaderlijke kant. Het helpt geblokkeerde energie los te laten, vooral energieën die diep in onze psyche of uit vorige levens geblokkeerd zijn. Het geeft ons wilskracht en laat ons zien dat we de kracht hebben die nodig is om het soms harde innerlijke werk te doen dat met onze ontwikkeling gepaard gaat. Er wordt gezegd dat het helpt bij weefselregeneratie. Het helpt oude herinneringen terug te halen, zelfs die van vorige levens. Nuummiet wordt traditioneel gebruikt om te helpen bij Sjamanistische ceremonies.

ENERGIE: *Spirituele aarding * Persoonlijke kracht * Elementaire magie * Bescherming

BESCHERMING: * Beschermt en versterkt het aureveld * Beschermt tegen negatieve verontreinigende stoffen * Beschermt emotionele en fysieke lichamen

STIMULEERT: * Intuïtie * Persoonlijke kracht * Spirituele ontwikkeling * Duidelijkheid * Helderziendheid * Hogere begeleiding * Zelfbewustzijn * Heelheid * Activeert Wortelchakra * Paranormale ervaringen * Droomstaat * Synchroniciteit * Geluk * Zelfbeheersing * Persoonlijke magie * Innerlijke kracht * Manifestatie

METAFYSISCHE  EIGENSCHAPPEN : * Geef sommigen toegang tot innerlijke gaven diep in zichzelf * Helpt ons af te stemmen op de taal van het lichaam * Kaatst schadelijke bedoelingen terug op de gebruiker * Stimuleert Wortelchakra * Geweldig om vorige levens te verkennen * Heeft een vitaliteitsbejag van het spirituele rijk * Heeft een sterk magnetisch veld dat de aura omgeeft * Helpt bij het vergroten van de kansen op persoonlijk geluk * Verhoogt je persoonlijke kracht van magie en zelfbeheersing * Verbetert de genezende energie van genezende stenen *Vergemakkelijkt de reis naar de ontdekking van het innerlijke zelf * Trekt op diepe aarde-energie * Ontwikkelt zelfliefde en acceptatie van iemands persoonlijke kracht * Geneest het emotionele lichaam * Zet negatieve energie om in positieve energie * Verhoogt de vibratie van andere kristallen en iemands energieveld * Geeft een sterkere verbinding met het ware zelf * Herinnert iemand eraan dat het belangrijkste wat we kunnen doen soms is gewoon zijn * Opent de binnendeuren tijdens meditatie voor zelfontdekking

Klik hier om Nuummiet te shoppen

 

Obsidiaan

Obsidiaan is ontstaan uit snel afgekoeld lava en wordt dus gevonden in vulkanische gebieden. Het is een opaak zwarte, glasachtige steen soms met witte, grijze of rode vlekjes. Een aantal soorten obsidiaan zijn bijvoorbeeld: apachetranen (doorzichtige, zwartbruine kiezelsteentjes van obsidiaan), mahonieobsidiaan (met roodbruine strepen), sneeuwvlok obsidiaan (met witte of grijze vlekjes) en regenboogobsidiaan. De steen die als blauw obsidiaan verkocht wordt is geen natuurlijke obsidiaansoort (vulkanisch glas) maar blauw gekleurd synthetisch glas.

Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen. De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen. De steen kan zeer krachtig werken en door de heftige emoties die naar boven kunnen komen en het feit dat sommige (zelf)inzichten ook erg confronterend kunnen zijn, kunnen gevoelige mensen deze steen beter onder begeleiding van een therapeut gebruiken of voor een andere steen kiezen (of voor een zachter werkende variant zoals apachetranen of sneeuwvlok obsidiaan). Obsidiaan beschermt energetisch tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. 

Klik hier voor meer info over de verschillende soorten Obsidiaan en om te shoppen

 

Onyx

Door een onyx bij je te dragen kan het helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijkingOnyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen. Het is een goede steen voor mensen die makkelijk afgeleid of beïnvloed wordenOnyx onder het hoofdkussen geeft mooie dromen en kan inspireren tot nieuwe ideeën

Klik hier om Onyx te shoppen

 

Opaal

Opaal is een beschermende maar ook activerende steen. Hij is er voor de levensgenieters of hen die wel wat meer van het leven zouden willen genieten.  De steen maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel en creatief. Het stimuleert zelfexpressie, interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. De steen heeft ook een sterke connectie met liefdepassie, (genieten van) seksualiteit en maakt trouw en loyaal. Deze altijd optimistisch gestemde steen haalt je uit het hoofd en naar het hart. Het geeft liefde voor mooie dingen en laat genieten van alles om je heen. Wat deze wonderdoener nog aantrekkelijker maakt is de beschermende kwaliteit. Het weert negativiteit en trekt dus positiviteit aan. Opaal stimuleert energetisch het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen, werkt goed tegen stemmingswisselingen. 

Klik hier voor meer info over de verschillende soorten Opaal en om te shoppen

 

Opaline

Synthetische opaal; door mensen gemaakte steen (geen echte steen!). De steen is doorzichtig tot doorschijnend en heeft een glas- tot harsachtige glans. Hij heeft een fijne zachte warme energie en is een echte nieuwetijdssteen. Heel geschikt voor gevoelige mensen en kinderen. Zorgt voor zelfreflectie, zet je in je kracht en geeft vrolijkheid. Hij stimuleert hiermee de omgang met anderen. Vooral kinderen vinden deze "steen" geweldig!

Klik hier om Opaline te shoppen

 

Peridoot

Peridoot is een steen voor groei en persoonlijke ontwikkeling. Het helpt je om blokkades te doorbreken en energie, gedrag, mensen en verbindingen los te laten die niet meer in je leven passen en je groei beperken. Je kunt hierbij denken aan zelfdestructief gedrag, mensen die energie “zuigen” en verslavingen. Peridoot werkt ook zuiverend voor andere vormen van energie die niet in je lichaam of energieveld thuis horen zoals spanning, nervositeit, boosheid, angst, schuldgevoelens, schaamte, jaloezie en ongeduld. Hierdoor versterkt het vergeving, begrip, zelfinzicht, (zelf)acceptatie, een gevoel van eigenwaarde, liefde voor jezelf en anderen en zelfvertrouwen. 

Klik hier om peridoot te shoppen. (Momenteel is er geen peridoot op voorraad)

 

Prehniet (soms met insluitingen van Epidoot en of zwarte Toermalijn)

Prehniet bevordert persoonlijke en spirituele groei. Het is een goede steen voor healers. Hij bevordert liefde, rust, vrede en genezing in jezelf en in je omgeving. De steen geeft inzicht en helpt vermijdingsgedrag en zelfverdedigingsmechanismen te verminderen door psychische bagage op te ruimen en verdrongen ervaringen en emoties naar de oppervlakte te laten komen. Hij beschermt de aura, helpt je bij het visualiseren en contact maken met gidsen en engelen en is dus een goede steen om te gebruiken bij het mediteren. De steen versterkt je Hara (navelpunt) en vergroot daardoor je Chi (levensenergie). Hij heeft een sterke harmoniserende connectie met de natuur en  stimuleert spirituele en persoonlijke groei. Kan energetisch oversteunen bij vermoeidhoed en nachtmerries.

Klik hier om Prehniet te shoppen

 

Pyriet

Pyriet is een veelzijdige steen. Hij bevordert wilskracht, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Het is een steen die openheid en eerlijkheid naar jezelf toe bevordert en je leert om te accepteren wie je bent. Een sterk inzichtgevende steen, bevordert hierdoor zelfkennis, haalt verdrongen herinneringen naar boven en bevordert inzicht in de oorzaak van schadelijke situaties of van ziekte en symptomen. Het vermindert frustratie, stress en zorgen. Voor mensen die veel in hun hoofd zitten is Pyriet een fijne steen en kan hen rust en kalmte brengen. Het is een zeer goede steen voor intense meditaties

Klik hier om Pyriet te shoppen

 

Quantum Quattro

Quantum Quattro is een combinatie van shattuckiet, chrysocolla, malachiet, cupriet en dioptaas.

Quantum quattro  stimuleert je spirituele ontwikkeling en brengt evenwicht, balans en vrede met zich mee. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en verwijdert negatieve energie uit het energieveld en reinigt en versterkt de aura. Het helpt ook oude pijn en negatieve energie en karma uit vorige levens los te laten en op te ruimen. Hij helpt je bij het loslaten van allerlei negatieve emotiesQuantum quattro laat je inzien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen daden en keuzes die je maakt of hebt gemaakt en hoe deze te accepteren. Hij bevordert gezonde liefdesrelaties, trekt nieuwe relaties aan, maakt bestaande relaties evenwichtiger en helpt liefdesverdriet te verwerken en los te  laten. Het is een krachtige genezer van het hart en opent je hogere hartchakra. Hij haalt negatieve emoties van de zonnevlecht af en keert destructieve emotionele programmeringen om. De steen symboliseert compleetheid en vrede. Als hij op een onevenwichtige plaats wordt gelegd herstelt hij het evenwicht. Hij helpt het lichaam energetisch in balans te komen, geeft rust en zorgt voor helende reiniging en ontgifting. Het is een meester genezer, een zachte maar krachtige genezer op zowel fysiek als geestelijk vlak.  

Klik hier om Quqntum quattro te shoppen

 

Rhodochrosiet

Rhodochrosiet is een activerende steen die sterk in werkt op het hart chakra. Het is de steen van onvoorwaardelijke liefde en mededogen. Hij trekt liefde aan op zielsniveau, zowel in partner-relaties als in vriendschappen. Hij laat je communiceren vanuit je hart zodat je met zelfvertrouwen jouw waarheid durft te spreken. Zorgt voor een positieve houding en helpt je je gedachten te richten op wat wél werkt. Daarmee geeft hij je doorzettingsvermogen en de 'magie' om het positieve aan te trekken. Hij leert je pijnlijke gevoelens te accepteren zonder dat je je emotioneel af sluit. De steen maakt vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief, creatief, inventief en stimuleert hartstocht en erotiek. Omdat de steen activerend en stemmingsverbeterend werkt en de waarheid naar boven laat komen is het een goede steen voor neerslachtigheidonderdrukte gevoelensirrationele angsten en trauma’s (in het bijzonder seksueel misbruik). Hij geeft je energetisch de moed om je blokkades op dit gebied aan te pakken en op te lossen zodat je zelf de weg vrijmaakt voor onvoorwaardelijke liefde

Klik hier om Rhodochrosiet te shoppen

 

Rhodoniet

Werkt vooral op het hartchakra en de thymus, maar ook op het basischakra. De steen geeft energie, veerkracht, geduld en vertrouwen. De steen helpt vergeven en stimuleert verzoening, wederzijds begrip en vriendschap. Daarnaast worden ook woede, ergernis, haat- en wraakgevoelens verminderd. Hij verhoogt je eigenwaarde en helpt je om je zekerder te voelen over je doelen. Hij ondersteunt gevoelige en verlegen mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen. Biedt goede ondersteuning bij examenvrees. Psychische wonden worden verzacht en de steen heeft een positieve invloed op zelfvernietigend gedrag, afhankelijkheid en mishandeling. Wordt gezien als een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Stimuleert de energetische werking van de organen en klieren waardoor ze je lichaam effectiever kunnen reinigen. Als je een jeukende of pijnlijke bult hebt door een insectenbeet, leg er dan een rhodoniet op.  De jeuk en bult trekken dan sneller weg wordt gezegd.

Klik hier om Rhodoniet te shoppen

 

Robijn in fuchsiet

is een soort robijn waarbij de kristallen ingesloten zijn in een matrix van fuchsiet.

Robijn in Fuchsiet is een interessante combinatiesteen die energie en kracht geeft maar tegelijkertijd ook zorgt voor ontspanning en mooie inzichten. Fijne steen voor mensen die zich vaak door anderen energetisch voelen leeggezogen.

Werking Robijn in Fuchsiet

 • bijzondere combinatie steen

 • geeft kracht en energie

 • geeft inzicht

 • versterkt je gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid

 • zorgt voor ontspanning

 • laat je minder kritisch oordelen over jezelf

 • voert negatieve energieën af en geeft positieve energie terug

 • helpt met het doorbreken van negatieve spiralen

 • laat je inzien dat je voor jezelf moet kiezen

 • zorgt ervoor dat je minder snel een slachtofferrol aanneemt

 • beschermt je tegen mensen die je energetisch leegzuigen

 • helpt goed tegen uitputting

 • bevordert een scherpe kijk op zaken

 • maakt je veerkrachtig, ook onder moeilijke omstandigheden

 • heeft een positieve werking op de bloedcirculatie

 • helpt tegen infecties

 • brengt de zenuwen tot rust

 • heeft een positieve uitwerking op de nieren en bijnieren

 • werkt potentie verhogend 

Robijn geeft kracht en energie en werkt sterk activerend (soms te veel voor gevoelige mensen die snel overprikkeld raken). De steen activeert het hart chakra en stimuleert passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, seksuele activiteit, een positieve houding en overvloed. Robijn maakt sterk en beschermt hierdoor tegen psychische aanvallen en mensen die energie bij je weghalen. Het bevordert een heldere, scherpe kijk, concentratie en helpt hiermee realistische doelen stellen. 

Fuchsiet is een hele inzichtgevende steen. Hij versterkt je gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheidFuchsiet staat voor beschermingzelfbeschikkingzelfverzekerdheid en stelt grenzen af. Het bevordert een gezonde interactie met de mensen om je heen, zonder (wederzijdse) afhankelijkheid en machtsverschillen. Het stimuleert onvoorwaardelijke liefde en stimuleert je om mensen te helpen op een gezonde, gelijkwaardige manier zonder bijvoorbeeld zelf leeggezogen te worden of over je eigen grenzen heen te gaan. De steen werkt ook goed voor mensen die veel negatieve energie, emoties en spanningen van mensen in hun omgeving aantrekken en in zich opnemen. Het vermindert de neiging om een slachtofferrol aan te nemen en om (door je gedrag of dat van anderen) in een slachtofferrol te belanden. Fuchsiet geeft ook inzicht in ziektebeelden en kan je helpen de natuurlijke balans weer te herstellen door informatie door te geven over de keuze van bijvoorbeeld bepaalde geneeskrachtige kruiden, etherische oliën, edelstenen of (alternatieve) geneeswijzen. 

Klik hier om Robijn in Fuchsiet te kopen

 

Rookkwarts

Rookkwarts is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen (lichaam, ziel en geest). Het is een bergkristal variant die door natuurlijke radioacitiviteit zwart geworden is (geen zorgen de steen straalt zelf geen radioacitiviteit uit). Sterker nog het beschermt tegen straling. De steen beschermt tegen (elektromagnetische) straling (van bijvoorbeeld computers, mobiele telefoons en tv toestellen) en andere negatieve invloeden uit de omgeving (wateraders, milieuvervuiling, etc.). Een groot stuk (natuurlijk) Rookkwarts is ideaal om in een ruimte plaatsen om de energie er van schoon en harmonieus te houden terwijl een klein steentje Rookkwarts dit op persoonlijk vlak doet. Het is bij uitstek een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties. Hij leert je om dingen los te laten die je niet langer dienen. Verlicht angst, depressie, nachtmerries en helpt bij faalangst en je dromen waar te maken. Stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie. Hij bevordert concentratie en communicatie vanuit de ziel en helpt bij het mediteren. Het is een sterk aardende steen voor gebruik tijdens of na spirituele bezigheden.  

Klik hier om Rookkwarts te shoppen

 

Rozenkwarts

Terecht de steen van de liefde genoemd, onvoorwaardelijke liefde. Het leert ons onszelf te accepteren zoals we zijn (zelfacceptatie en eigenliefde), zodat we andere ook kunnen liefhebben en accepteren om wie en wat ze zijn. Ondersteunt bij pijn, trauma en angsten. De steen werkt sterk in op het hart chakraRozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Goede steen voor kinderen

Rozenkwarts is ideaal voor een babykamer! De babykamer vult zich met de fijne energie van rozenkwarts waardoor het kindje zich veilig en geliefd voelt tijdens de slaap. Rozenkwarts ontspant en laat je voelen dat je er helemaal mag zijn.

Klik hier om Rozenkwarts te shoppen

 

Rutielkwarts

Rutielkwarts is een opbeurende en kalmerende steen. Hij staat voor verandering en vernieuwing. De steen geeft hoop, bevordert oprechtheid, onafhankelijkheid en eigenliefde. Maakt creatief en daadkrachtig. Hij werkt stemmingsverbeterend en is dus erg geschikt/energetisch ondersteunend voor depressies. Hij bevrijdt je van beklemmende gevoelens en helpt je om nieuwe paden te in te slaan en deze met vertrouwen tegemoet te treden. Rutielkwarts beschermt tegen negatieve energie en psychische aanvallen. Spiritueel bevordert deze steen groei, het contact met gidsen en helpt inzicht krijgen op de invloed van vorige levens op dit leven. 

Klik hier om rutielkwarts te shoppen

 

Seleniet

Seleniet vs Satijnspaat

Seleniet is glasachtig, transparant van kleur terwijl Satijsnpaat Seleniet meestal wit, maar ook oranje en glanzend kan zijn als hij gepolijst is. De glasachtige Seleniet is zeldzamer en dan ook duurder. De Satijnspaat Seleniet is makkelijk verkrijgbaar waardoor ook in verhouding goedkoper. Ook is uit de Satijnspaat Seleniet gemakkelijker vormen uit te snijden zoals o.a. harten, torens, handstenen en piramides. De chemische samenstelling is gelijk maar het verschil zit hem in de kleur, kristalvorming en textuur. De Satijnspaat komt voornamelijk uit Marokko.  Ze hebben beide dezelfde spirituele werking.

Seleniet steen, ook wel de engelensteen genoemd door de hoge vibratie die deze steen uitzendt. Is geschikt als meditatiesteen. De werking is zuiverend, de aura wordt gereinigd. Spiritueel inzicht wordt bevorderd. Het vermogen tot visualisatie wordt ondersteund. Een positieve intentie versterkt de werking van de steen. Onrust wordt verdreven en de geest wordt helder. Men wordt ontvankelijk voor de meest zuivere gedachten en krachten. Onder invloed van deze steen komt men in contact met de eigen diepste en hoogste innerlijke waarheid. Doordat de steen afgestemd is op de meest subtiele en hoge niveaus, helpt ze om je in contact te brengen met de sfeer van de engelen. Je komt open te staan voor de leiding van gidsen. Geblokkeerde of gestagneerde energie gaat door seleniet weer stromen. Bij vermoeidheid aan het einde van een dag verdrijft seleniet de spanningen dmv energetische ondersteuning. Het is een verkoelende steen. Seleniet is een van de beste stenen om een snelle energiewisseling tot stand te brengen. Werkt met  name op de aura (het energieveld om het lichaam heen). Feitelijk komt haar uitwerking op het fysieke lichaam tot stand doordat de energiestroom in de aura hersteld wordt. De aura wordt genezen, grijze en troebele plekken in de aura die duiden op vaak al oude trauma's lossen op. 

Klik hier om Seleniet te shoppen

 

Septarie of Septarian

Is een aardende, zuiverende en kalmerende steen met een sterke connectie met de aarde en de natuur. Deze steen helpt je bij ergernis, frustratie en bitterheid en leert je te vertrouwen op je eigen gevoel. Bevordert eigenwaarde, daadkracht, uithoudingsvermogen, geduld, tolerantie en zorgzaamheid. De steen werkt opbeurend en brengt verstand en gevoel in balans. Als je ingesleten gedrag- en denkpatronen wil veranderen kan septarie dat proces ondersteunen. De steen bevordert communicatieve vaardigheden in een groep en zorgt dat je de aandacht van je publiek vasthoudt.  Bevordert energetisch het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Zou een ondersteunende rol kunnen bieden bij winterdepressies.

Klik hier om Septarie te shoppen

 

Shungiet

Shungiet werkt eigenlijk net als zwarte Toermalijn tegen elektromagnetische straling (bv. computers, mobiele telefoons, magnetrons en dergelijke), chemicaliën en milieuvervuiling en de invloeden van wateraders, alleen is de Shungiet nog veel krachtiger dan Zwarte Toermalijn. Het is een sterk aardende steen. Shungiet absorbeert negatieve energieën. Hij reinigt lichaam (chakra's) en geest en brengt deze weer in balans. Deze steen staat bekend als een kalmerende steen die klachten van stress energetisch ondersteuning kan bieden.  Het heeft een positieve invloed op slapeloosheid. Fijne meditatiesteen.

Klik hier om Shungiet te shoppen

 

Sodaliet

Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. De steen bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Hij helpt beperkende denk- en gedragspatronen te doorbrekenvermindert stress en angst en helpt je om afstand te nemen van de zorgen en problemen van het dagelijkse leven. Zorgt voor harmonie en solidariteit binnen een groep in werkverband of familiesfeer. Hij stimuleert rationeel denken én intuïtieve waarneming en helpt je deze twee aspecten te combineren. Stimuleert een diepe, inzichtgevende meditatie. De steen helpt energetisch bij klachten van keel, hals, strottenhoofd en stembanden (met name heesheid). De steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons. Sodaliet helpt je om je levenspad te vinden en kan je helderziendheid doen ontwaken terwijl het voorkomt dat je ego met die vermogens aan de haal gaat.

Klik hier om Sodaliet te shoppen

 

Tijgerijzer

De steen geeft je energie en vitaliteit en is een goede steen om te dragen bij uitputting (lichamelijk en geestelijk) of bij energiegebrek. De steen kan ook goed gedragen worden als er veranderingen of nieuwe impulsen nodig zijn in je leven. Het helpt dingen die niet langer een positieve invloed op je leven hebben afsluiten en een nieuw begin maken. Bij opstartproblemen en tegenslagen geeft het doorzettingsvermogen, vastberadenheid en biedt fysieke en emotionele kracht wat je zelfvertrouwen en je vaardigheden versterkt om je eigen leven vorm te geven. Helpt om praktische en eenvoudige oplossingen te vinden bij problemen. De steen bevordert creativiteit en artistieke vaardigheden. De steen heeft een energetische, vitaliserende werking bij uitputtingenergiegebrek en moeheidTijgerijzer kan ook energetisch ondersteunen als je van een verslaving af wilt komen.

Klik hier om Tijgerijzer te shoppen

 

Tijgeroog

De steen is vooral bekend om zijn beschermende werking tegen negatieve invloeden. Hij helpt je balans te vinden tussen het fysieke en het spirituele. Tijgeroog werkt aardend, schept heldere intenties en is uitermate geschikt voor mensen die zich nergens bij horen voelen. In moeilijke periodes kan tijgeroog krachtmoed en vertrouwen geven en helpen met interne conflicten, dilemma’s, twijfel en besluiteloosheidTijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend, helpt bij overprikkelbaarheid van het zenuwstelsel en is ook nuttig bij hyperventilatie. Tijgeroog kan energetisch ondersteunend zijn voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen en depressies.
In combinatie met turkoois werkt het beschermend bij reizen, met name tegen ongeluk en diefstal.

Klik hier om Tijgeroog te shoppen

 

Toermalijn

Is een groep mineralen. De naam van de steen stamt uit van het sinhalese woord Turmali wat vrij vertaald steen met gemengde kleuren betekent. Je hebt verschillende vormen van de steen. De volgende zeven vormen worden door de grote handelaren genoemd:

Achroiet: De kleurloze variant. Erg zeldzaam en prijzig
Rubelliet: Roze tot rood van kleur. De rode vorm is het duurste, dus het meest in trek.
Draviet: Geelbruin tot donkerbruin van kleur
Verdeliet: Kan alle soorten groen van kleur zijn
Siberiet: Lilarood tot violetblauw
Schorl: Vaak zwart van kleur

Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. De steen doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve energie. Hierdoor worden de aura energiebanen gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je hierdoor in je kracht staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen. Toermalijn heeft niet alleen een positieve werking op mensen en dieren maar ook op planten en bomen. De steen zorgt voor natuurlijke bescherming en stimuleert groei en bloei.

Klik hier voor meer info over de verschillende soorten Toermalijn en om te shoppen

 

Unakiet

Unakiet werkt aardendkalmerend en is bijzonder ontspannend voor psyche en lichaam. Uitstekend voor het verwerken van pijnlijke problemen. De steen zorgt voor rust en evenwicht in een rommelige wereld. Het geeft inzicht in de oorzaak van problemen en blokkades (ook als die oorzaak in een vorig leven ligt) zodat beperkende gedrag- en denkpatronen doorbroken kunnen worden en geestelijke groei mogelijk is. De steen absorbeert elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld magnetrons, computer, tv) als deze bij een apparaat geplaatst wordt. 

Klik hier om Unakiet te shoppen

 

Valkenoog (Blauwe Tijgeroog)

Dit is een steen die erg helpt om 'met de stroom mee te gaan'. Het is een sterk kalmerende steen die helpt de gemoederen te kalmeren en iemand helpt om perspectief te krijgen voordat hij te haastig handelt. Valkenoog is een steen van moed en kracht. Valkenoog is ook een beschermende steen, die helpt om in balans te komen en te versterken tijdens stressvolle of angstige tijden. Dit krachtige kristal, ook wel bekend als de ogen van de valk, helpt ook bij meditatie en spiritueel ontwaken. Er wordt aangenomen dat het geluk en voorspoed brengt. Zou nuttig zijn bij waarzeggerij en paranormaal werk. Het kan je helpen om contact te maken met je intuïtie en innerlijke leiding.

Klik hier om Valkenoog te shoppen

 

Versteend hout

Versteend hout wordt gewoonlijk fossiel of geagiteerd hout genoemd en is geïdentificeerd als een lid van de kwarts-familie. De meeste mensen geloven dat het hout zichzelf in steen verandert, maar dit is een veel voorkomende misvatting. Het hout lijkt alsof het is gebleven, maar dit is slechts de uiterlijke fysieke vorm van het hout. Nadat de verstening is voltooid, wordt al het hout vervangen door siliciumdioxide, en dit is de reden waarom we Versteend hout als een onderdeel van de kwarts-familie zien.

Versteend hout stelt ons in staat om ons geduld aan te boren, het vertegenwoordigt onze reis van spirituele groei in een gestaag en consistent tempo. Met versteend hout kan men meer vertrouwen krijgen in het levensproces en in de reis van evolutie. Wanneer we het gevoel hebben dat er "slechte" dingen blijven gebeuren, zal versteend hout ons vertrouwen geven in de obstakels die op ons pad komen. Deze obstakels moeten worden aangepakt en herinneren ons eraan dat ze uiteindelijk bijdragen aan ons hoogste goed. Wanneer we versteend Hout vasthouden of dragen, staan ​​we toe en vertrouwen we op de timing van het Goddelijke, en merken we onderweg de tekenen op. Diegene die verandering en transformatie ondergaan, kunnen het proces van chaos vergemakkelijken door versteend hout om de nek te dragen.

Versteend hout helpt iemand om zich te ontdoen van negatieve genetische programmering of paradigma's die het bewustzijn beperken. Deze beperkende emotionele patronen en gedragingen zijn aan ons doorgegeven via overlevingsinstincten en zijn niet langer nodig voor ons voortbestaan. Versteend hout weet dit en zal iemand helpen bij het herbouwen van uitgebreide geloofssystemen die ons aanmoedigen om oude wijsheid op te nemen en weer in balans te komen.

Klik hier om Versteend Hout te shoppen

 

Woestijnroos

Woestijnroos vertegenwoordigt zowel het aardselement als het waterelement. Het is een mineraalformatie, meer specifiek het resultaat van ophoping van gipsdeeltjes in het zand. Dit is te wijten aan het proces van verdamping van regenwater en winderosie. Uit deze fusie van kleine zandkorrels door de kracht van de natuur zijn prachtige exemplaren geboren. Woestijnrozen worden ook wel gevormd met bariet. Het is geen zuiver mineraal en in strikte zin ook geen gesteente. Sommigen menen dat het toch het best onder gesteente in te delen valt.

De woestijnroos helpt je om jezelf te accepteren en lief te hebbenzelfverzekerd en zelfsturend te zijn en om je doelen te bereiken. Het helpt mensen door moeilijke tijden en perioden van verandering. Het verdrijft negativiteit en wrokversterkt innerlijke kracht en wilskrachtWoestijnroos wordt gebruikt om stress, nerveuze en psychische aandoeningen op een ondersteunende manier te bestrijden, jaloezie en afgunst te overwinnen en om creativiteit in ons te wekken. Het helpt om verlegenheid of minderwaardigheid complexen te overwinnen. En verbetert telepathische krachten en spirituele ontwikkelingWoestijnroos geeft mentale helderheid en zakelijk succes

Klik hier om Woestijnroos te shoppen

 

Zonnesteen

Zonnesteen werkt stemmingsverbeterend en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven. Het is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, met name de seizoensgebonden variant
Deze steen stemt je af op het licht van de zon en leert je om je vaardigheden ten behoeve van anderen te gebruiken. Het is een steen van overvloed die je ook helpt om je verlangens te manifesteren.

Klik hier om Zonnesteen te shoppen

 

Zwavel

Zwavel is een giftige steen maar ook een zeer nuttige steen. Hij absorbeert alle soorten negatieve energieën en stralingen wanneer deze in een ruimte wordt gezet en werkt hierdoor zuiverend op alle niveaus. Hij helpt tegen frustratie en woede-uitbarstingen. Het is een steen die je de kans geeft om verstandig te zijn in conflict situaties. Hij reinigt de aura en de chakra's maar helpt ook om negatieve emoties (zoals angst, agressie en irritatie), gedachtes en gedragspatronen te verminderen, een geestelijke en spirituele reiniging. Daarnaast kan Zwavel helpen om je paranormale gaven bloot te leggen en te leren ontdekken. Het verzacht harde karaktertrekken en maakt wat meer begripvol, tolerant en flexibel.

Klik hier om Zwavel te shoppen. (momenteel is Zwavel niet op voorraad)

 

 

Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

 

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel