Sorteer op
 • Mala Armband Rudraksha kralen 5 mukhi
  Mala Armband Rudraksha kralen 5 mukhi

  MALA ARMBAND RUDRAKSHA KRALEN 5 MUKHI (VERKRIJGBAAR IN 2 KLEUREN)De vijf mukhi Rudraksha is een van de meestgebruikte en gerespecteerde Rudraksha's. Bij deze goddelijke Rudraksha-kraal wordt gezegt dat deze verlichting biedt bij…

  € 18,99
 • Mala Armband Rudraksha kralen 5 mukhi met Goeroe (Guru) kraal (nr 2)
  Mala Armband Rudraksha kralen 5 mukhi met Goeroe (Guru) kraal (nr 2)

  MALA ARMBAND RUDRAKSHA KRALEN 5 MUKHI MET GOEROE (GURU) KRAAL (NR 2)De vijf mukhi Rudraksha is een van de meestgebruikte en gerespecteerde Rudraksha's. Bij deze goddelijke Rudraksha-kraal wordt gezegt dat deze verlichting biedt…

  € 21,99
 • Mala Armband Rudraksha kralen 5 mukhi met Goeroe (Guru) kraal (nr2)
  Mala Armband Rudraksha kralen 5 mukhi met Goeroe (Guru) kraal (nr2)

  MALA ARMBAND RUDRAKSHA KRALEN 5 MUKHI MET GOEROE (GURU) KRAAL (NR2)De vijf mukhi Rudraksha is een van de meestgebruikte en gerespecteerde Rudraksha's. Bij deze goddelijke Rudraksha-kraal wordt gezegt dat deze verlichting biedt bij…

  € 21,99
 • Mala Armband Rudraksha kralen
  Mala Armband Rudraksha kralen

  MALA ARMBAND RUDRAKSHA KRALEN Wat is een Rudraksha mala armband?Een Rudraksha mala armband is een spiritueel sieraad dat al eeuwenlang wordt gebruikt tijdens meditatie en spirituele praktijken. Het bestaat uit Rudraksha zaden, die…

  € 8,99
 • Mala Armband Rudraksha kralen met 9 ogen dzi Tibetaanse gebedskraal.
  Mala Armband Rudraksha kralen met 9 ogen dzi Tibetaanse gebedskraal.

  MALA ARMBAND RUDRAKSHA KRALEN MET 9 OGEN DZI TIBETAANSE GEBEDSKRAAL.Formaat: de kralen zijn +/- 8mm, 19 rudrasha kralen per armband en 1x een 9 ogen dzi Tibetaanse gebedskraal.

  Diameter: rond de 17-17,5 cm, elastische armband

  Je…

  € 9,99

Mala armband met Rudraksha kralen

Wat is een Rudraksha mala armband?

Een Rudraksha mala armband is een spiritueel sieraad dat al eeuwenlang wordt gebruikt tijdens meditatie en spirituele praktijken. Het bestaat uit Rudraksha zaden, die afkomstig zijn van de Rudraksha boom, elaeocarpus ganitrus.
Tegenwoordig vind je de meeste in Nepal, Thailand en Indonesië, die voornamelijk groeit in de Himalaya-regio van India, Nepal en Indonesië. Rudraksha zaden worden beschouwd als heilig in het hindoeïsme en worden traditioneel gedragen door yogi's en spirituele beoefenaars. De zaden hebben een natuurlijke uitstraling met een rustieke textuur en kleur, waardoor elke mala armband uniek is.
Deze armbanden worden vaak gebruikt om te tellen bij mantra-herhalingen tijdens meditatie. Het tellen van de zaden helpt bij het focussen van de geest en het verankeren van je intenties tijdens je meditatieve praktijk.

Naast het gebruik tijdens meditatie heeft de Rudraksha mala armband ook symbolische betekenissen. Volgens oude vedische teksten wordt gezegd dat de zaden:

 • Bescherming bieden tegen negatieve energieën en een kalmerend effect hebben op de geest.
 • Ze helpen ook om balans te brengen in lichaam, geest en ziel.
 • Het dragen van een Rudraksha mala armband kan je helpen om dieper te ontspannen tijdens meditatie, waardoor je gemakkelijker toegang krijgt tot een staat van innerlijke rust en helderheid.
 • De unieke trillingen en energetische eigenschappen van de zaden worden ook geassocieerd met het vergroten van positieve energie, concentratie en het bevorderen van spirituele groei. De Rudraksha mala armband is dan ook populair onder meditatiebeoefenaars en mensen die op zoek zijn naar een diepere verbinding met zichzelf en het universum.
 • Het dragen van deze armband tijdens je dagelijkse meditatiesessies kan helpen om je praktijk te versterken en je spirituele reis te ondersteunen.

Dus, als je op zoek bent naar een speciaal sieraad dat niet alleen mooi is om te dragen, maar ook spirituele voordelen biedt tijdens meditatie, dan is een Rudraksha mala armband zeker het overwegen waard.

De betekenis en symboliek van Rudraksha

De Rudraksha mala armband is niet alleen een fashion statement, maar draagt ook een diepe betekenis en symboliek met zich mee. In het Hindoeïsme wordt de Rudraksha beschouwd als een heilig zaad dat afkomstig is van de Rudraksha boom. Volgens oude geschriften zou de betekenis van "Rudra" verwijzen naar Lord Shiva, terwijl "Aksha" betekent 'tranen'. Daarom staat Rudraksha symbool voor de tranen die Shiva vergoot uit compassie voor alle levende wezens.

De symboliek van Rudraksha gaat verder dan alleen het verhaal van Lord Shiva. Elk type Rudraksha-zaad wordt geassocieerd met een specifieke hindoeïstische godheid. Bijvoorbeeld, de Ek Mukhi (één gezicht) staat symbool voor Heer Brahma, de Twee Mukhi (twee gezichten) wordt geassocieerd met Heer Ardhanarishwara (een gedaante die zowel mannelijk als vrouwelijk vertegenwoordigt), en zo verder naar dertien Mukhi (dertien gezichten) dat geassocieerd wordt met Heer Kamadeva. Deze symboliek maakt dat elke Rudraksha-mala uniek en waardevol is op zijn eigen manier.

Het dragen van specifieke soorten zaden kan ook worden beschouwd als het omarmen van bepaalde eigenschappen of energieën in je leven. Buiten de religieuze context heeft Rudraksha ook spirituele en helende eigenschappen volgens yogi's en meditatiebeoefenaars. Het dragen van een Rudraksha mala armband wordt gezien als een manier om positieve energie aan te trekken, innerlijke rust te bevorderen en bescherming te bieden tegen negatieve invloeden.

Hartchakra

Het wordt ook gebruikt om het hartchakra te balanceren en te openen, waardoor liefde, compassie en spirituele groei worden gestimuleerd. De Rudraksha mala armband is daarom niet alleen een modieuze accessoire, maar ook een krachtig spiritueel hulpmiddel dat kan helpen bij het versterken van je meditatiepraktijk en het bereiken van diepere niveaus van bewustzijn.

Meditatiebeoefenaar

Als meditatiebeoefenaar kun je de betekenis en symboliek van Rudraksha waarderen en ervan profiteren tijdens je spirituele reis. Of je nu op zoek bent naar innerlijke vrede, emotionele balans of spirituele verbinding, de Rudraksha mala armband kan dienen als een nuttige metgezel op je pad.

Voordelen van het dragen van een Rudraksha mala armband tijdens meditatie

Het dragen van een Rudraksha mala armband tijdens meditatie biedt talloze voordelen voor meditatiebeoefenaars. Deze unieke armbanden, gemaakt van Rudraksha-zaden, zijn niet alleen een mooie accessoire, maar kunnen ook helpen bij het versterken en verdiepen van je meditatieve ervaring.

 • Eén van de meest opvallende voordelen van het dragen van een Rudraksha mala armband is dat het kan helpen bij het concentreren en focussen van de geest. De Rudraksha-zaden worden beschouwd als zogenaamde "meditatieboosters" die de energie in je lichaam en geest in balans kunnen brengen. Dit kan op zijn beurt leiden tot een betere concentratie tijdens je meditatiepraktijk, waardoor je gemakkelijker kunt ontspannen en diepere niveaus van bewustzijn kunt bereiken.
 • Daarnaast staat de Rudraksha bekend om zijn kalmerende effect en het vermogen om innerlijke rust te bevorderen. Het dragen van een Rudraksha mala armband tijdens meditatie kan helpen bij het verminderen van stress, angst en onrustige gedachten. Dit helpt je om gemakkelijker in contact te komen met je innerlijke zelf en meer vrede te ervaren tijdens je meditatieve reis.
 • Een ander voordeel is dat de energieën die door de zaden worden uitgestraald, kunnen helpen bij het openen en zuiveren van chakra's. Volgens de yogische traditie bevinden zich zeven belangrijke chakra's in ons lichaam, die de energieën reguleren en evenwicht brengen. Het dragen van een Rudraksha mala armband kan de energiestroom door deze chakra's bevorderen en blokkades helpen verwijderen. Dit vergemakkelijkt niet alleen je meditatie, maar kan ook bijdragen aan het bereiken van een algemeen gevoel van welzijn en harmonie.
 • Bovendien wordt Rudraksha beschouwd als een beschermend amulet dat negatieve energieën afweert. Het dragen van een Rudraksha mala armband tijdens het mediteren kan je aura versterken en je beschermen tegen negatieve invloeden om je heen. Dit helpt je om ongestoord te blijven tijdens je meditatiepraktijk en geeft je gemoedsrust.

Kortom, het dragen van een Rudraksha mala armband tijdens meditatie biedt vele voordelen voor meditatiebeoefenaars. Van het vergroten van concentratie en het bevorderen van innerlijke rust tot het openen en zuiveren van chakra's, deze krachtige armbanden kunnen een waardevol hulpmiddel zijn bij het verdiepen van je meditatieve ervaring.

 

Disclaimer: Cinsis geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen en/of orgonites. Ondanks de magische werking van edelstenen en/of orgonites kunnen deze nooit een dokter vervangen. Ik verwijs je dan ook erop om bij gezondheidsproblemen eerst je huisarts te raadplegen.


Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel