Sorteer op

Chakra's

 

Wat zijn chakra's?

Chakra's zijn vitale energie- en bewustzijnscentra in het lichaam. Het zijn energieknooppunten van de aura. Ze overstijgen de fysieke vorm. De 7 hoofdchakra's lopen in principe langs het lichaam vanaf de basis van de wervelkolom (stuitje) naar de bovenkant van het hoofd. De locatie van elk chakra is een dicht centrum van zenuwen. Ze stralen energie uit in het lichaam en hebben zo een invloed op de organen, orgaanfuncties, bloedsomloop, hormonen, emoties en op onze gedachten. Het is dus van groot belang dat er geen blokkades aanwezig zijn in de chakra’s, want door een gebrekkige toevoer van energie naar de organen kunnen daar klachten ontstaan.

Chakra's uit balans of geblokkeerd?

Elke chakra staat in verband met een specifieke fysieke en psychische functie.
Ziekte wordt veroorzaakt doordat het energiesysteem niet in harmonie is. Psychologische, negatieve emoties zijn uiteindelijk veroorzakers van verstoringen.
Deze verstoringen in de energiehuishouding misvormen de waarnemingen, verminderen positieve gedachten & gevoelens en weerhouden ons van een gelukkig, volledig leven. De levenskracht en het bewustzijn worden minder, hetgeen uiteindelijk tot ziekte kan leiden.

Als chakra’s langere tijd geblokkeerd zijn door emoties of trauma’s, kunnen er dus in het lichaam klachten en ziektes ontstaan.

7 Hoofdchakra's

Hierboven apart uitleg van de 7 hoofdchackra’s met daarbij benoemd welke edelstenen o.a.  per chakra gebruikt zouden kunnen worden om deze weer in balans te krijgen. De therapeutische werking van edelstenen berust op energietrillingen. Door een edelsteen te dragen wordt het menselijke weefsel, dat uiteraard ook uit energietrillingen bestaat, beïnvloed. Een ziekte of klacht wordt meestal veroorzaakt door een afwijkende frequentie in trillingen van een orgaan of plaats in het lichaam. Door het dragen van een bepaalde steen is de invloed vaak zó groot dat klachten en/of ziektes kunnen verdwijnen of aanzienlijk verminderen.

Ondanks de magische en helende werking kunnen edelstenen/mineralen nooit de dokter vervangen. Ik verwijs je erop om bij gezondheidsproblemen eerst je huisarts te raadplegen. 

 

Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

 

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel