Sorteer op

Update: 09-09-2023

MAATTABELLEN SIERADEN

CINSIS JEWELRY

* Hoe meet je je ringmaat?


1. Meet een ring die je al hebt

Als je een ring hebt die al goed om je vinger past, kun je een liniaal gebruiken om de binnendiameter van deze ring te meten:

Neem je liniaal en meet recht over de binnenkant van de ring van rand tot rand. Zoals je op onderstaand figuur kunt zien.

2. Meet de omtrek van de vinger

Een andere manier om je ringmaat te bepalen, is je vinger te meten met een strookje papier of een stukje touw:

  1. Begin met het uitsnijden van een strookje papier of neem een stukje touw.
  2. Wikkel het papier of touwtje rond de basis van de beoogde vinger en markeer vervolgens waar het papier of touw overlapt. De lengte van het papier of touw dat je hebt gemeten in millimeters is dan de omtrek van je vinger.
  3. Gebruik na het opmeten de conversietabel om de corresponderende ringmaat te vinden.
  4. Als de maat van je vinger onder de knokkel drastisch afwijkt van de knokkel zelf, meet dan ook je knokkel. Kies dan een maat die meer in het midden van deze twee metingen valt.​

 

Ga je je ringmaat opmeten, dan moet je rekening houden met één belangrijk detail: je vingers zetten uit bij warmte. Dit kan gebeuren op hete dagen in de zomer, maar ook in een warme ruimte. Daarom is het aan te raden om jouw ringmaat op verschillende momenten op de dag te meten. Doe dit bijvoorbeeld in de ochtend, middag en avond. Neem vervolgens het gemiddelde van alle meetmomenten om de ideale maat voor jouw ring te bepalen.

 

Conversietabel:

 

Ringmaat opmeten voor een brede ring

Niet alleen de vorm van je eigen vingers bepaalt welke ringmaat je nodig hebt. Ook de vorm van de ring zelf kan de maat beïnvloeden. Is je oog gevallen op een brede ring? Dan is het in de meeste gevallen noodzakelijk om een iets grotere maat te kopen. Een dunne ring draag je namelijk om het smalste gedeelte onderaan je vinger, terwijl een bredere ring meer ruimte in beslag neemt. Hierdoor zit de ring ook om bredere gedeeltes van je vinger, waardoor het veelal strakker aan voelt, waardoor de meeste mensen een grotere maat nodig hebben. Zit je ringmaat precies tussen 2 getallen in, kies dan de grootste maat.

 

*Hoe meet je de maat van je armband?

Het meten van je pols gaat het gemakkelijkst met een meetlint of met een touwtje dat je nadien op een liniaal legt. Meet de omtrek van je pols direct onder het knobbeltje onder je hand. Tel hier 1 tot 1,5 cm bij op. Dit is je armband maat. Als je polsomtrek bijvoorbeeld 17 cm is, dan is je armbandmaat 17 cm + 1,5 cm = 18,5 cm. De armband maat is ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, wanneer je het prettig vindt dat de armbanden wat losser zitten, tel dan 1 á 2 cm bij uw polsomtrek op.​

Kies je voor een armband met een schuifknoop, neem dan gewoon de polsomtrek zonder er iets extra bij op te tellen.

 

Maten dames armbanden               Maten heren armbanden

    XS =  tot 16 cm                                              S = tot 20 cm

​      S   =  16 - 17 cm                                           M = 20 - 22 cm

​      M  =  17 - 18 cm                                           L  = 22 - 24 cm

​      L   =  18 - 20 cm                                          XL = 24 cm en meer

​      XL =  20 cm en meer

 

*Hoe meet je de lengte van een ketting?

Om te kijken welke lengte je mooi vindt staan kun je een touwtje afknippen op de betreffende lengte en deze even op meten.

  1. Neem een lint, een touwtje of een flexibel meetlint.
  2. Meet de gewenste maat om de hals.
  3. Leg het touwtje nu langs een meetlint voor de exacte maat.
  4. Dit kan uiteraard ook met een passende ketting.

 

Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

 

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel