Sorteer op

Update: 11-09-2023

DE AURA REINIGEN: WAT HET IS, WAAROM HET ERTOE DOET EN HOE HET TE DOEN

Het reinigen van de aura is een essentieel proces voor ons psychofysisch welzijn. Laten we vier eenvoudige technieken bekijken;

Misschien herken je jezelf in deze omschrijving: je wordt iets te vaak ziek en je voelt je altijd geïrriteerd en geagiteerd, je kunt 's nachts niet goed slapen en wat je ook doet, je lichaam en geest lijken in een constante staat te zijn van uitputting. Als deze symptomen jouw dag lijken te vertellen, is het misschien tijd om je aura te reinigen .

Wees niet bang😉 ik heb het niet over iets bovennatuurlijks of esoterisch. Ieder mens heeft in feite zijn eigen energie (net als elke levensvorm op aarde) en als we weten hoe we deze op de best mogelijke manier kunnen herkennen en beheren, helpt het ons te begrijpen wanneer er een onbalans aanwezig is.

In deze blog zullen jullie ontdekken wat de aura is, waarom het belangrijk is om het waar te nemen en hoe je een reiniging van de aura kunt laten plaatsvinden met vier technieken binnen ieders bereik.

Inhoud

 • WAT IS DE AURA?
  • DE ZEVEN LAGEN VAN DE AURA
 • HOE DE AURA TE "ZIEN"?
  • WRIJF JE HANDEN
  • MEDITATIE
  • IS HET MOGELIJK OM DE AURA VAN EEN ANDER TE ZIEN?
  • DE VERSCHILLENDE KLEUREN VAN DE AURA
 • REINIGING VAN DE AURA: 4 EFFECTIEVE TECHNIEKEN
  • BADEN IN HET WATER
  • WERK MET EDELSTENEN/KRISTALLEN
  • BRENG TIJD DOOR IN DE NATUUR
  • MEDITEER REGELMATIG
 • CONCLUSIE

 

Wat is de aura?

De aura is een energieveld dat het fysieke lichaam omringt en je huidige emotionele vibratie vertegenwoordigt.

Het kan waardevolle informatie onthullen over jouw geest, jouw verlangens en jouw gezondheidstoestand. En het is natuurlijk erg veranderlijk: de aura verandert namelijk continu, net zoals onze gedachten, onze emoties en onze algemene staat van welzijn veranderen.

Een groot aantal externe factoren kunnen je aura beïnvloeden, zoals de dagelijkse stress van het leven en zelfs de aura's van andere mensen .

Energie stroomt door ons lichaam en kan worden "geblokkeerd" of belemmerd door onze trauma's, emotionele toestanden en negatieve gedachten. Wanneer de stroom ervan in het gedrang komt, ontstaan ​​er fysieke en mentale problemen die onze kwaliteit van leven kunnen aantasten en op de lange termijn kunnen leiden tot het ontwikkelen van aandoeningen die moeilijk te bestrijden zijn.

Het concept van een aura lijkt erg op elkaar, maar in plaats van te praten over een universele energie (zoals prana) of de energie van een specifiek deel van het lichaam (chakra’s), definieert de aura onze persoonlijke energetische trilling, die uniek is voor elke persoon en vertegenwoordigt de som van de energie van onze chakra's. We zouden het kunnen omschrijven als onze "energetische vingerafdruk".

De zeven lagen van de aura

De menselijke aura bestaat uit zeven niveaus of lagen, elk corresponderend met een chakra en elk met zijn eigen trillingsfrequentie.

Deze lagen overlappen elkaar, net als de kleuren van een regenboog, en hun combinatie creëert onze persoonlijke uitstraling.

De zeven lagen zijn:

 1. Etherisch: is de laag die het dichtst bij het fysieke lichaam ligt. Het is ongeveer 5-10 centimeter verwijderd van het lichaam en kan worden gezien als een vage grijs/paarse mist. Deze laag is verbonden met het wortelchakra .
 2. Emotioneel: Deze laag ligt direct buiten de etherische laag. Het is verbonden met het heiligbeenchakra en bevat al onze emoties, gevoelens en gevoeligheden zoals vreugde, pijn, liefde en haat.
 3. Mentaal: ligt direct buiten de emotionele laag. Deze laag is verbonden met het zonnevlechtchakra en bevat al onze denkprocessen zoals regels, oordelen en discipline. Meestal wordt deze laag weergegeven door de kleur geel.
 4. Astraal: is de brug tussen de lagere vibraties van het fysieke vlak en de hogere vibraties van het spirituele vlak. Verbonden met het hartchakra, wordt deze laag vertegenwoordigd door een prachtige regenboogkleur.
 5. Etherische matrix: Verbonden met het keelchakra, vertegenwoordigt deze laag de blauwdruk van het fysieke lichaam en lijkt sterk op een fotonegatief.
 6. Hemels: Verbonden met het derde oogchakra, dit is waar je spirituele verbinding en verlichtingsproces begint. Het is een laag weergegeven met puur licht.
 7. Causaal of spiritueel: Verbonden met het kruinchakra, het is de buitenste laag die alle andere lagen beschermt. Het trilt op de hoogste frequentie en wordt vaak gezien als een helder wit of goudkleurig licht.

Deze niveaus vertegenwoordigen de verschillende gebieden van je leven en helpen samen je aura te vormen, een verder bewijs dat een holistische benadering, inclusief fysieke, psychologische en spirituele behoeften, noodzakelijk is voor het algemeen welzijn.

Hoe de aura te "zien"?

Er zijn een paar manieren om je aura te zien die aandacht vereisen .

Hier zijn een paar heel eenvoudige:

* Wrijf je handen                                                                                                                                                                    

Ga op de grond of in een stoel zitten en breng je handpalmen naar elkaar toe. Doe deze oefening indien mogelijk in een ruimte met witte muren zodat omgevingslicht dit proces niet beïnvloedt. Sluit je ogen en wrijf zachtjes je handpalmen tegen elkaar gedurende 45 seconden. Voel de warmte en energie die je met je handen creëert. Als je klaar bent, open je ogen en handen tegelijkertijd. Mogelijk ziet u een paar seconden lang een spoor van uw aura op de omtrek van uw handen, in de vorm van een kleine halo van gekleurd licht. Het duurt niet lang, dus let goed op!

*Meditatie                                                                                                                                                

Meditatie is altijd een wonderbaarlijke oefening voor energiewerk. Houd uw dominante hand weg van uw lichaam (bij voorkeur met uw gezicht naar een blinde muur gericht, of leun er tegenaan). Scheid alle vingers. Mediteer op de hand en vingers door al je aandacht erop te richten gedurende 45 seconden. Na verloop van tijd kun je misschien je aura zien.

Is het mogelijk om de aura van een ander te zien?

Ja, je moet minimaal 45 seconden op deze persoon mediteren.

Laat hem/haar een minuutje voor een neutraal gekleurde muur zitten. Sluit dan je ogen en mediteer op zijn energie.

Open je ogen en kijk naar zijn/haar gezicht. Binnen enkele seconden kun je misschien zijn/haar aura zien.

De verschillende kleuren van de aura

De kleur van iemands aura is het resultaat van de energieën van alle zeven niveaus gecombineerd. Elke kleur heeft een heel specifieke betekenis en geeft de sterke punten van die aura aan (waaruit we kunnen afleiden welke chakra's het beste werken en welke een gebrek aan energie hebben).

Veel mensen hebben een aura van twee of meer kleuren tegelijk, dus het is goed om ook naar veelvoorkomende variaties en tinten te kijken.

Hier is de betekenis van de kleuren en de bijbehorende persoonlijke kenmerken:

 • Rood: gepassioneerd en uitbundig
 • Oranje: koppig en loyaal
 • Geel: positief en blij
 • Groen: medelevend en kalm
 • Blauw: artistiek en gevoelig
 • Indigo: intuïtief en helderziend
 • Violet: spiritueel en psychisch
 • Roze: zacht en zoet
 • Wit: harmonieus en evenwichtig
 • Grijs: verdrietig en/of uitgeput
 • Zwart: in transformatie, of trauma ervaren
 • Bruin - egoïstisch en hebzuchtig

Als je een mix van kleuren hebt, betekent dit gewoon dat er verschillende energieën in het spel zijn. Grijs, zwart en bruin zijn waarschuwingen dat je auraveld gereinigd moet worden.

Reiniging van de aura: 4 effectieve technieken

Nadat je hebt begrepen wat de aura is, hoe je deze kunt zien en hoe je onevenwichtigheden kunnen herkennen, ga je verder met de aura-reinigingstechnieken .

Ik noem er vier, de eenvoudigste en binnen ieders bereik:

1) Baden in het water

Net zoals een douche het vuil van de dag wegspoelt, kan baden in zee-, oceaan-, rivier- of meer water hetzelfde doen voor je aura.

Water is een ongelooflijk zuiverend element dat ons omringt en beschermt.

Als je toegang hebt tot een ‘natuurlijk water’ zoals een meer of de zee zal regelmatig baden je aura op gezette tijden reinigen. Als je niet het geluk hebt om in de buurt van water te wonen, zorgt zelfs een bad in je eigen badkuip voor een optimale aurareiniging.

Een douche heeft niet hetzelfde effect, aangezien het lichaam gedurende langere tijd (minstens 15-20 minuten) in water moet worden ondergedompeld om de aura in zijn geheel te zuiveren.

De sleutel is om een ​​ontspannende omgeving te creëren (met aroma- of etherische oliekaarsen) en een intentie te stellen . Je kunt bijvoorbeeld tegen jezelf zeggen: "Ik neem dit bad met de bedoeling om alle energie uit mijn aura te verwijderen die niet van mij is, om eventuele schade te herstellen en om een ​​gevoel van heelheid en bescherming te wekken."

2) Werk met Edelstenen/kristallen

Omdat edelstenen / kristallen positieve energie bevatten, kan het werken met hen helpen om je aura te reinigen.

De beste keuze voor jou is om de edelsteen / het kristal intuïtief te kiezen, om ervoor te zorgen dat de energie van de steen resoneert met de jouwe. Als je weet welk chakra uit balans is, kun je hier kijken per chakra, welke kristallen bij welk chakra hoort zodat je gerichter een keuze kunt maken.

Je kunt het kristal in je handen houden terwijl je een mantra reciteert om je intentie in het kristal te laten doordringen. Je kunt hiervoor een los kristal maar ook een mala of orgonite kiezen.

Mala-kralen zijn een geweldig hulpmiddel om je aandacht te concentreren. Ze bieden iets tastbaars om op terug te komen als je geest begint af te dwalen. De kralen door je vingers rollen is een fysieke manier om je energie en aandacht te richten. Het is om de paar seconden een vriendelijke herinnering om opnieuw bij te lijnen en opnieuw te focussen. De handgemaakte Mala's van Cinsis vind je hier.

Draag de edelsteen /mala altijd op de lichaam, als sieraad, in je zak of tas om je aura te beschermen, vooral als je je overdag nerveus, depressief of bedreigd voelt.

3) Breng tijd door in de natuur

Wanneer je een gemakkelijke energie-reset nodig hebt , is het beste advies om naar buiten te gaan en jezelf onder te dompelen in de natuur .

Probeer vooral, als de situatie het toelaat, blootsvoets in een weiland rond te lopen om je verbinding met de aarde te herstellen (vooral als je energietekort in de lagere chakra's zit). Dit zal je helpen om je meer geaard te voelen en snel de manier waarop je je voelt te veranderen.

4) Mediteer regelmatig

Meditatie is een van de beste hulpmiddelen voor aura- reiniging en aarding.

Het is belangrijk om dit elke dag, regelmatig te oefenen, zodat het je aura kan blijven zuiveren.

Beschermingsmeditaties zijn met name nuttig voor het reinigen van de aura waarin je je aura voorstelt als een luchtbel van bescherming om je heen en een wit licht visualiseert dat je vult met positieve energie.

Net als elke spier wordt je aura sterker als je er elke dag op focust en er met intentie aan werkt.

Conclusie

Het reinigen van de aura maakt deel uit van een systeem van energiepraktijken die ons helpen in contact te komen met onze ware aard.

Het kennen en voelen van onze aura opent ons voor zelfreflectie, waardoor we energetische onevenwichtigheden kunnen herstellen wanneer ze nog beheersbaar zijn. Het resultaat is een evenwichtiger, rustiger en bewuster leven, waardoor we elkaar steeds beter leren kennen.

Liefs Cindy.

Webshop Cinsis

Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

 

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel