Sorteer op

Himalaya Zout produkten

Himalayazout kostbaar en geneeskrachtig

Himalayazout geldt in het gebied van herkomst, de zuidwestelijke Himalaya, van oudsher als bijzonder kostbaar en geneeskrachtig. Volgens de overlevering stamt het uit de tijd van de schepping, van hemel en aarde, uit het oerwater. Diep in het binnenste van de Himalaya werd oerwater omgevormd tot zoutkristal waarin scheppingskracht is opgeslagen. De zoutmythe blijkt wonderwel overeen te stemmen met wetenschappelijke feiten. Het leven is ontstaan in het water, de zogenaamde oersoep. De oersoep of oerzee bevatte de bouwstoffen van het leven, de elementen waaruit ook ons lichaam nog steeds bestaat. Himalayazout is afkomstig uit de opgedroogde delen van de oerzee. Het bevat de levenselementen in hun oorspronkelijke samenstelling en verhouding.

 

Water: de basis van al het leven en onmisbaar voor het lichaam

Wanneer we water het belangrijkst voor het lichaam vinden, dan kan zout zeker als tweede belangrijkste worden beschouwd. Er is echter een groot verschil in kwaliteit van zout. Door de industrialisatie is het natuurlijk zout 'chemisch geschoond' en gereduceerd tot een combinatie van natrium en chloor. We kunnen eigenlijk niet meer spreken van zout, omdat het een chemisch product is geworden. Puur en natuurlijk Himalayazout is onderhevig geweest aan enorme druk in miljoenen jaren. Hoe hoger de druk hoe meer kwaliteit het zout heeft. Mineralen die in het lichaam een elektrische lading bezitten worden elektrolyten genoemd. Elektrolyten als natrium, kalium, calcium, magnesium en chloor zijn onmisbaar voor het eigen 'elektriciteitsnet' van het lichaam. Zij maken het mogelijk dat informatie tussen cellen wordt uitgewisseld en dat het zenuwstelstel goed functioneert. Zout is van belang voor een gezonde elektrolytenhuishouding en is tevens onmisbaar vanwege de essentiële wisselwerking met water.

 

Waarom Himalayazout?

Himalayazout is opneembaar zout. Het bevat 84 vitale bouwstenen in de vorm van oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. De bouwstenen van het leven zijn in het oerzout bewaard gebleven. Zij bevinden zich in het kristal. In zulke kleine deeltjes (colloïdaal) dat ze optimaal door de lichaamscellen worden opgenomen. Het samenspel van water, zout en mineralen vormt de basis van onze gezondheid. Himalayazout is met zijn rijkdom aan elementen een elixer dat door de natuur zelf is samengesteld. De effecten op het lichaam zijn dat het afweersysteem wordt versterkt, het fysiologisch evenwicht (homeostase) bevordert, de stofwisseling stimuleert, het lichaam zuivert en ontslakt en het vitaliseert en harmoniseert. Tevens vermindert het de behoefte aan overmatig zoete, zoute en vette voeding evenals de hang naar tabak, alcohol en koffie. Mensen met een zoutarm dieet kunnen Himalayazout in dosering gebruiken die de arts voorschrijft ter vervanging van ander zout.

Toepassingen himalaya zout

Himalayazout kent vele therapeutische, cosmetische en culinaire toepassingen. Als het Himalayazout voor inwendig gebruik wordt aangewend, onderga de werking dan ten minste drie maanden. Binnen deze tijd ervaren de meeste mensen de goede uitwerking. Uitwendige toepassing kan direct resultaat opleveren. Himalayazout is onbeperkt houdbaar. Zout trek van nature water aan, bewaar het daarom op een droge plaats.

Levenswater: Sol

Een verzadigde oplossing van Himalayazout in water wordt een sol genoemd. Deze sol kan gezien worden als een reconstructie van het oerwater. Eén procent verdunning hiervan is een echt levenswater, net als lichaamsvocht, en volkomen lichaamseigen. Tegenwoordig zijn wij meestal onvoldoende in staat om alle voor onze gezondheid benodigde elementen uit onze voeding te halen. Daarnaast staan wij door milieuvervuiling aan allerlei lichaamsvreemde stoffen bloot. In het uitwisselingsproces tussen de sol en het eigen lichaamsvocht wordt het lichaam op celniveau verrijkt met oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. Afvalstoffen worden afgevoerd; de oorspronkelijke balans wordt hersteld.

Een sol maken

Een sol is een verzadigde oplossing van zout in water. Hiertoe kun je een weckglas vullen met bronwater en zoutkristallen. Na vier uur ontstaat er een verzadigde oplossing en is het klaar voor gebruik. De sol is onbeperkt houdbaar en kan met water bijgevuld worden totdat de kristallen (bijna) opgelost zijn. Onverdunde sol kan gebruikt worden als zuiverende mondspoeling of voor uitwendig gebruik bij verstuikingen, insectenbeten, zwellingen en andere huidaandoening. Onverdunde sol niet gebruiken voor neus- en oogspoeling, dit vanwege irritatie.


Sol-drinkkuur

’s Ochtends op de nuchtere maag een glas met zout drinken. Hiertoe dien je één theelepel van de sol te vermengen met een glas water. Hierbij gaat het niet zozeer om de kwantiteit van de sol, maar wel om de kwaliteit en de regelmaat van de dagelijkse inname. Het lichaam vernieuwt zichzelf namelijk dagelijks. Verder wordt het aanbevolen om gefilterd of mineraalwater te gebruiken.

Sol-inhalering

Toe te passen bij: bronchitis, voorhoofdholte-ontsteking of  verkoudheid. Vul een pan of bak met gekookt water. De verhouding zou minstens 1% zout ofwel 10 gram op één liter water moeten zijn. Een concentratie van meer dan acht procent geeft echter betere resultaten. De concentratie zou geleidelijk opgevoerd moeten worden van één procent tot een grotere concentratie. Zodra het zout in het kokende water is opgelost, kan het hoofd worden afgedekt met een handdoek boven de pan. Buig zover naar voren dat het nog net aangenaam is. Inhaleer de sol tien tot vijftien minuten. Het duurt ongeveer 30 minuten voordat de neus geledigd kan worden.

Sol-neusspoeling

Toe te passen bij: voorhoofdsholteontsteking, chronische verkoudheid, volle neus en infectie van de ademwegen. Vul de netipot met een verhouding van 1% sol op water (10 gram, is ongeveer een klein mespuntje, op één liter afgekoeld gekookt water). Het water dient eerst gekookt te worden en daarna af te koelen tot het lauwwarm is. Houd het hoofd boven de wasbak en breng de netipot in een neusgat in. Houd de mond gesloten en leun rustig met het hoofd naar voren en draai naar één kant. De sol loopt zo het ene neusgat in en het andere weer uit. Herhaal deze procedure met het andere neusgat. De concentratie van 1% sol is gelijk aan de concentratie zout in onze lichaamsvloeistoffen en zal de neus niet irriteren, zoals zeewater dit doet. Bij irritatie minder zout gebruiken.

Sol-oogspoeling

Toe te passen bij: droge of oververmoeide ogen of  ooginfecties. (Indien je make-up op hebt, dien je dit eerst te verwijderen) Vul een klein kopje met een 1% sol-oplossing. Houd het kopje over het oog, zodat de vloeistof niet kan ontsnappen. Leun dan met het hoofd naar achteren en was het oog door met de ogen te knipperen. 

Sol-mondspoeling

Toe te passen bij: tandvleespijn, tandvleesbloeding, vieze smaak, blaasjes of aften in de mond. Vul een kopje met een 1% sol-oplossing en spoel de mond hiermee.

Sol-bad

Toe te passen bij: stress, ontslakken, opbouw weerstand, psoriasis, te droge of te vette huid, verkoudheid (niet bij hoge koorts!), slaapstoornissen of gewoon ter ontspanning. Door een sol-bad verdwijnen gifstoffen en zuren uit het lichaam en vindt er een overdracht plaats van de mineralen die in het badwater zijn opgelost. Je kunt voor een bad een zak met 1000 gram Himalayazout gebruiken. Deze kun je bestellen in de webwinkel. Ook is het mogelijk om 1 kg kristalzout op te lossen in water van 37 graden of 250 of 500 ml verzadigde sol in het badwater doen. Ook hier is een minimum concentratie van 1% zout op water benodigd. Tevens kunnen er altijd een paar druppeltjes etherische olie worden toegevoegd voor de geur. Het gebruik van andere toevoegingen als zeep of olie wordt afgeraden.

Je kunt het effect van het zoutwaterbad vergroten door rekening te houden met de stand van de maan. Bij volle maan neemt je lichaam de energie en informatie uit het kristalzout het beste op; bij nieuwe maan zal de ontgifting het sterkst zijn. Een zoutbad is zeer aan te raden na klysmagebruik en/of tijdens een vastenkuur. Het reinigende effect van een 30 minuten durend sol-bad is zelfs gelijk aan dat van drie dagen vasten. Na een bad van ongeveer 20 à 30 minuten spoel je je bij voorkeur niet af, maar dep je zachtjes met een handdoek de huid af en laat de huid vervolgens aan de lucht drogen. Neem minstens een half uur om te rusten na het bad.

Sol-voetenbad

Toe te passen bij: voetschimmels, vermoeide voeten of eczeem. Vul een bak met een concentratie van 3% tot 10% sol op water (60 tot 200 gram zout op 2 liter warm water) en laat de voeten 15 à 30 minuten hierin rusten. Dep de voeten zachtjes met een handdoek af en laat de huid vervolgens aan de lucht drogen.

Sol-verband

Toe te passen bij: herpes, wratten, insectenbeten en pukkeltjes. De plekken meerdere malen per dag met een wattenstaafje aantippen en minstens een uur laten inwerken. Voor klachten als jicht, arthritis en verstuikingen is het ook mogelijk om het sol-verband te combineren met een nat en koud verband erover. Voor arthrose en osteoporose is een combinatie met een nat en warm verband aan te raden.

Zoutlampen

De lampen geven een mooi warm zacht licht. Ze hebben een vitaliserende werking. Ons prestatievermogen en hoe wij ons voelen, hangt volgens wetenschappers sterk af van de positieve en negatieve delen (ionen) in de lucht. Een teveel aan positieve ionen, veroorzaakt door o.a. beeldschermen en andere elektronische apparaten, kan lusteloosheid en depressiviteit tot gevolg hebben. Dit verschijnsel kan tegengegaan worden door een hoge concentratie aan negatieve ionen. Deze zijn aanwezig bij watervallen, aan zee, na een onweersbui of bij zoutkristallen. De zoutlamp kan een belangrijke bijdrage leveren om de elektrische lading van woon- en werkvertrekken in evenwicht te brengen.                                         

Himalayazout haliet

Haliet komt uit de schatkamer van de natuur. Haliet of diamantzout is de hoogwaardigste en krachtigste vorm van zout. De prachtige kristallijne structuur dankt haliet, net als de diamant, aan de enorme druk waaronder het tot stand is gekomen. Aan haliet wordt sinds mensenheugenis een krachtige, zuiverende en harmoniserende werking toegeschreven. Kristalzout uit de Himalaya is puur, volkomen natuurlijk zout in zijn oervorm. Het zout is afkomstig van de afzettingen op de bodem van de primordiale zee, zo’n 250 miljoen jaar geleden. Onder specifieke geologische omstandigheden is dit zout lange tijd geleden geherkristalliseerd in perfecte geometrische structuren, waarbij ook bijzondere grote en fraaie haliet-kristallen werden gevormd. Door zijn kristalstructuur en de daarbij behorende elektro-magnetische eigenschappen zorgt het Himalaya zout voor een optimale interactie met het menselijk lichaam.

Himalayazout wit

Het witte Himalayazout zuivert en harmoniseert en kan gebruikt worden als drinkkuur. Vul een weckglas met zoutbrokken geheel met water. Na vier uur ontstaat een verzadigde oplossing (sol), klaar voor gebruik. Drink elke ochtend op de nuchtere maag een glas water dat verrijkt is met een theelepel sol. 

Halietzout gemalen

Dit gemalen Himalayazout gebruikt worden ter vervanging van het gewone keukenzout. De twee kunnen echter bijna niet met elkaar vergeleken worden, gezien de uitermate hoge kwaliteit die deze Himalaya zout bezit. Wil de kwaliteit behouden worden, is het beter het zout niet mee te koken.

Himalayazout wit granulaat voor in een zoutmolen

Halietzout ofwel diamantzout is de hoogwaardigste en krachtigste vorm van zout.

Himalayazout roze

Deze is uitwendig zowel cosmetisch als therapeutisch te gebruiken. Gebruik een verdunning, bijvoorbeeld een theelepel sol (verzadigde oplossing) op een glas lauw bronwater voor oog-, neus- en mondspoeling. Ook te gebruiken voor tandenpoetsen, huidproblemen en voor het baden.

Himalayazout kuurbad

Himalayazout kuurbad reinigt en vitaliseert. Baden in zout water heeft een ontslakkend effect. Gifstoffen en zuren zullen uit het lichaam verdwijnen en er vindt een overdracht plaats van de mineralen die in het badwater zijn opgelost. Het reinigende effect van een 30 minuten durend sol-bad is zelfs gelijk aan dat van drie dagen vasten.

 

 

Disclaimer: Cinsis geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen en/of orgonites. Ondanks de magische werking van edelstenen en/of orgonites kunnen deze nooit een dokter vervangen. Ik verwijs je dan ook erop om bij gezondheidsproblemen eerst je huisarts te raadplegen.


Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

 

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel