Sorteer op
 • Blue lace agaat (blauwe chalcedoon) Trommelstenen kleintjes
  Blue lace agaat (blauwe chalcedoon) Trommelstenen kleintjes

  BLUE LACE AGAAT (BLAUWE CHALCEDOON) TROMMELSTENEN KLEINTJESHerkomst Zuid-Afrika. Ideaal voor een edelstenengrid.

  Chalcedoon / Blue Lace AgaatChalcedoon is dé steen van de communicatie. Met deze steen in je hand of zak kan je…

  € 1,95
 • Blauwe Chalcedoon oorbellen
  Blauwe Chalcedoon oorbellen

  BLAUWE CHALCEDOON OORBELLEN.Prachtig setje oorbelhangers met Blauwe Chalcedoon.

  Chalcedoon / Blue Lace AgaatChalcedoon is dé steen van de communicatie. Met deze steen in je hand of zak kan je (leren) luisteren naar je…

  € 23,99
 • Blue lace agaat (chalcedoon) geode staand sculptuur
  Blue lace agaat (chalcedoon) geode staand sculptuur

  BLUE LACE AGAAT (CHALCEDOON) GEODE STAAND SCULPTUURChalcedoon / Blue Lace AgaatChalcedoon is dé steen van de communicatie. Met deze steen in je hand of zak kan je (leren) luisteren naar je gesprekspartner. Daarnaast laat de…

  € 14,95

Chalcedoon

Chalcedoon / Blue Lace Agaat

Chalcedoon is dé steen van de communicatie. Met deze steen in je hand of zak kan je (leren) luisteren naar je gesprekspartner. Daarnaast laat de blauwe chalcedoon je begrijpen wat de andere partij eigenlijk zegt; je doorziet verborgen boodschappen. De blauwe chalcedoon dankt zijn naam aan de oude stad Chalcedon, die in de Oudheid in Klein-Azië aan de Bosporus was gelegen, tegenover Byzantium. Zijn de streeppatronen fijn en kantachtig, dan wordt dit kristal ook wel blue lace agaat (‘blauw kant agaat’) genoemd. Blue Lace Agaat of Chalcedoon is een uitstekende steen om opnieuw te beginnen en schenkt met zijn vriendelijke energie gemoedsrust.
De blauwe chalcedoon laat je rustig spreken, helder formuleren. Het maakt je welsprekend. Hij heeft niet alleen de algemene eigenschappen van agaat, maar opent ook de weg naar hogere energieën en bevordert de uitdrukking van spirituele en persoonlijke waarheid. Angst om te worden beoordeeld leidt er vaak toe dat gevoelens niet worden uitgedrukt - Blue Lace Agaat helpt tegen angst voor afwijzing. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens. Blue lace agaat lost het oude patroon voorzichtig op en helpt tegen geestelijke stress. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het versterkt het moedergevoel. Hij helpt mannen hun gevoelige aard te accepteren. De vreedzame energieën van deze steen neutraliseren gevoelens van woede. Hij focust en richt geluid naar de juiste plaats en is dan ook nuttig bij klankhealing.

Specificaties Chalcedoon / Blue Lace Agaat

Kleur licht tot helder blauw, soms met een streeppatroon, soms juist effen van kleur. Kan andere kleuren hebben dan blauw, zoals rose, groen, wit, rood en bruin.

Toepasbaar  kan op of bij het lichaam gedragen worden. De steen werkt het beste als hij langere tijd gedragen wordt (de rode variant niet langdurig gebruiken). De steen kan op een relevante plaats op het lichaam gelegd worden voor een sterkere werking.

Verzorging  kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Wanneer chalcedonen worden blootgesteld aan fel licht kunnen ze soms verbleken of terugkeren naar hun oorspronkelijke kleur. Om de kwaliteit van een chalcedoon te behouden, moet deze steen niet aan fel licht worden blootgesteld.

Sterrenbeeld  Boogschutter, Kreeft & Tweelingen

Chakra  Afhankelijk van kleur. Blauwe chalcedoon is gekoppeld aan het keel chakra.

Vindplaats  wordt o.a. gevonden in Groot-Brittannië, Brazilië, Verenigde Staten, Turkije en Tsjechië.

 

 

Disclaimer: Cinsis geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen en/of orgonites. Ondanks de magische werking van edelstenen en/of orgonites kunnen deze nooit een dokter vervangen. Ik verwijs je dan ook erop om bij gezondheidsproblemen eerst je huisarts te raadplegen.


Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel