Mala's, verschillende soorten Mala

Kies een Mala ketting of Mala armband. Hoe jij voor jezelf de juiste mala gebedsketting kunt kiezen.

--Kies een Mala ketting of Mala armband-- Er zijn zoveel verschillende soorten mala's dat het vaak moeilijk is om te navigeren bij het kiezen van de meest geschikte voor jou.

Hier zijn een paar tips om een juiste Mala gebedsketting te kiezen:

 • Laat je leiden door jouw instinct : heel vaak is het de mala die voor ons kiest en niet andersom. Op een onbewust niveau weten we altijd welke energieën we nodig hebben en als we ons aangetrokken voelen tot een bepaalde mala, is dat vaak een teken dat het de juiste is, misschien vanwege de kristallen waarvan het is gemaakt en hun energie die in wisselwerking staat met de jouwe .
 • Kies stenen die verband houden met je zwakste chakra('s) of die de meeste aandacht nodig hebben. Op deze manier heb je een positieve invloed op je psychofysieke welzijn. Hoe weet je welke chakra uit balans is? Met bijvoorbeeld een pendel kun je nagaan welke chakra(‘s) uit balans zijn (hoe een pendel te gebruiken lees je via de link). Vraag aan de pendel: Is mijn …chakra uit balans? Deze zal dan ja of nee antwoorden. De chakra’s die uit balans blijken kun je behandelen met edelstenen en /of orgonite’s. 
 • Denk aan de grootte van de kralen en hun oppervlakte : heb je liever kleinere of grotere kralen? Kies in het eerste geval mala's met kralen van 6 mm, je mala is dan ook korter qua lengte, in het tweede geval 8 mm waar je Mala dan ook groter/langer zal zijn. Heb je liever een gladder, ruwer of gemengd oppervlak? Geef in het eerste geval de voorkeur aan mala's gemaakt met (half)edelstenen, in het tweede geval aan mala's gemaakt met rudraksha - als je geen voorkeur hebt, zijn de gemengde mala's (gemaakt met zaden en kristallen) een perfect compromis.
 • Pas op voor onbewerkte mala's . Zoals ik al zei, is het belangrijk dat een mala met de hand wordt geknoopt: als je merkt dat de stenen niet door knopen zijn gescheiden (bijvoorbeeld als ze zijn samengevoegd of gedeeld door andere kleinere stenen), is het waarschijnlijk geen handgemaakte mala.
 • Let ook op of er wel echte edelstenen zijn gebruikt. De goedkopere versies hebben vaak nepstenen erin verwerkt. (Deze zijn trouwens niet bij Cinsis verkrijgbaar 😉).

Mala online kopen?

Mala's zijn te koop in gespecialiseerde winkels en op verschillende websites. In mijn webshop Cinsis vind je mijn eigen handgemaakte mala ’s waarvan de gebruikte edelstenen van hoge kwaliteit zijn!! Er worden bij Cinsis géén kant en klare Mala’s ingekocht bij groothandelaren, maar alleen kwaliteit edelstenen en materialen om ervoor te zorgen dat iedere Mala een uniek stuk is met zijn eigen energetisch healing power!  Ze worden stuk voor stuk geknoopt volgens de traditionele methode, met behulp van gerecycled of natuurlijk garen.  Alle handgemaakte Mala’s van Cinsis worden geleverd in een fluwelen zakje zoals je op de foto's kunt zien.

Mala’s met een moderne twist.

--Mala’s met een moderne twist.-- De mala's van Cinsis zijn persoonlijk door de eigenaresse handgemaakt met de mooiste edelsteenkralen. Wij geloven dat de keuze voor de juiste edelsteen bijdraagt aan de kracht en intentie van iedere mala. Elke edelsteen heeft namelijk zijn eigen specifieke energie en helende eigenschappen. Bij Cinsis Mala's hebben we echter een moderne twist gegeven aan onze creaties. Niet alle mala's zijn gemaakt met een traditioneel kwastje eraan bevestigd. In plaats daarvan hebben wij ervoor gekozen om onze mala’s ook te combineren met een edelsteen en /of een orgonite hanger, waardoor ze niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook energetisch versterkt worden.

Je kan dus kiezen tussen vijf verschillende varianten Mala's hier bij Cinsis:

Aan jou de keus :) Welke van de verschillende soorten Mala's trekt jouw aandacht?

Veel plezier met uitzoeken mocht je interesse hebben om een Mala te kopen. Mijn ervaring; diegene die je aanspreekt is meestal de juiste keuze :) 

Alle Mala's en Orgonite hangers zijn zoals aangegeven handgemaakt door mij, dus elk item is uniek.  Daarbij zijn alle Mala's tevens een Tachyon antenne. Lees meer via de link.

Wil je meer weten over orgonite en alle orgonite producten? Klik op de link voor meer info en scroll dan omlaag voor de tekst. 

Hieronder kun je nog even verder lezen en krijg je meer informatie over: Wat is een mala? En verder hoe gebruik je een Mala?

Wat is een mala?

Het woord mala komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk kroon of krans. Door de vertaling van de term begrijpen we meteen de vorm en het gebruik ervan: het is een gebedsketting bestaande uit 108 kralen,  (half)edelstenen en of zaden (plus een laatste steen; goeroe kraal en daaronder een kwast) die ofwel als een krans om de nek wordt gedragen (of om de hals of pols wordt gewikkeld). Een Mala wordt tijdens meditatie gebruikt als hulpmiddel voor het tellen van mantra's.

Een mala wordt ook wel japa mala genoemd, vanwege het feit dat het wordt gebruikt om japa-meditatie te beoefenen of zelfs ajapa japa, een vorm van transcendente meditatie waarbij een mantra een bepaald aantal keren wordt herhaald - heel vaak is dit aantal 108, een nummer dat in veel oosterse spirituele tradities een heilige waarde heeft . 

Hoe gebruik je een Mala?

Hier zijn enkele eenvoudige ‘hoe’ stappen om Mala Beads in je meditatiebeoefening op te nemen:
Als dit de eerste keer is dat je een Mala gebruikt, begin dan door deze voor je uit te houden zodat we de anatomie kunnen bekijken.

 • De kwast (bij de moderne mala’s kan dit ook een edelsteen- of orgonitehanger zijn) vertegenwoordigt een eindpunt - wat betekent dat je helemaal rond de Mala bent gegaan voor een volledige meditatiecyclus. Tussen de kwast en de kettinglus zit één enkele kraal, de goeroe-kraal. Er zitten 108 kralen in de kettinglus. 
 • Begin nu met de ketting in je dominante hand, met de kwast (edelsteen- of orgonite hanger) naar je toe gericht.
 • Begin met de kraal rechts van de goeroe-kraal
 • Begin elke kraal afzonderlijk in je vingers te draaien, en ga langzaam naar de volgende kraal
 • Probeer bij het draaien van de kralen de wijsvinger niet te gebruiken, aangezien die het ego vertegenwoordigt.
 • Gebruik je duim om de kralen te draaien. Je kunt jouw duimnagel gebruiken om de kraal naar je toe te trekken. Of je kunt jouw duim gebruiken om de kraal te draaien door deze te draaien en naar de volgende te gaan.
 • Je zult merken dat er met de hand geknoopt is tussen elke kraal, dit is bedoeld om het oefenen van het verplaatsen van kraal naar kraal te vergemakkelijken.
 • Heb je het gevoel het onder de knie te hebben? Als dat het geval is, laten we dan proberen om in te ademen.
 • Adem diep in op elke kraal en adem uit. Ga dan naar de volgende kraal. Adem diep in en uit.
 • Zodra je de ademhaling onderdrukt, kun je mantra in lagen aanbrengen.
 • Probeer op elke kraal, samen met je ademhaling, je mantra in stilte voor jezelf te herhalen. Omwille hiervan zullen we een op bevestiging gebaseerde mantra gebruiken, wat een 'Ik ben-verklaring' is. Adem op elke kraal 'Ik ben' in en adem een ​​woord uit dat belichaamt hoe je je op dat moment wilt voelen. Het kan overvloedig, sterk, geduldig, intuïtief, etc. zijn. Adem in "Ik ben" en adem jouw woord uit op elke kraal. Je kunt ook gewoon één woord gebruiken, zoals geaard of liefde
 • Als je eenmaal alle 108 kralen hebt doorlopen, kom je weer terug bij de goeroe-kraal.
 • Wanneer je de goeroe-kraal bereikt, kun je de meditatie beëindigen of, als je nog een ronde wilt doen, de mala draaien door de goeroe kraal met twee vingers vast te pakken en opnieuw in de tegenovergestelde richting beginnen totdat je weer bij de goeroe kraal bent. Ga niet in dezelfde richting , maar draai de mala altijd om van richting te veranderen.
 • De goeroe-kraal betekent een moment om te pauzeren en in reflectie te zitten. Hier kun je je goeroe, je mantra en jezelf bedanken en eren voor het nemen van de tijd om stil te zitten.
 • Heb je een Mala met een edelsteen- of orgonitehanger, geeft dit extra energetische power aan de mala en de mantra die je uitspreekt. Na de mantra kun je met de edelsteen of orgonite extra mediteren door deze vast te houden of op je lichaam (één van de chakra’s te plaatsen, kijk hiervoor naar de edelstenen die zijn gebruikt en voor welke chakra deze te gebruiken zijn).

Wil je een uitgebreidere uitleg nog over Mala's? Lees dan verder in mijn blog. Klik hier: Uitleg Mala's ; wat is een Mala, hoe gebruik je een Mala?

 

Disclaimer: Cinsis geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen en/of orgonites. Ondanks de magische werking van edelstenen en/of orgonites kunnen deze nooit een dokter vervangen. Ik verwijs je dan ook erop om bij gezondheidsproblemen eerst je huisarts te raadplegen.


Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

 

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel