Sorteer op

Update: 01-09-2023

Opladen van Edelstenen en Mineralen

Het opladen van stenen 

Het opladen van stenen is afhankelijk van de eigenschappen van de steen. Grofweg kun je zeggen dat heldere stenen opgeladen kunnen worden door de zon, doorzichtige stenen door de volle maan en dichte stenen in de aarde.

Zoals eerder aangegeven vind ik persoonlijk opladen niet nodig; een steen heeft namelijk al jaren zijn eigen helende energie en zal deze dan ook nooit verliezen. Dus… reinigen is belangrijk, of je nu wel òf niet de steen oplaad is aan jou de keus. Voor die dit wel nodig vinden hieronder verschillende opties;

Zon

De meeste heldere stenen zoals kristallen kun je prima opladen in de volle zon. Maar stenen die Mangaam bevatten zoals Amethist kunnen door het zonlicht verkleuren. Turkoois kan zelfs barsten in de zon door uitdroging. Wil je dit soort stenen toch opladen in de zon kies er dan voor om ze af te dekken met een doekje of gebruik de ochtend zon of de zon in de namiddag wanneer deze niet op volle sterkte is. 

Stenen die het zonlicht slecht verdragen zijn onder andere Amethist, Ametrien, Aquamarijn, Beryl, Cactuskwarts, Celestiet, Kunziet, Larimar, Lavendelkwarts, Maansteen, Malachiet, Morganiet,  Opaal, Peridot, Rookkwarts, Rozenkwarts, Spiritkwarts, Toermalijn ( met uitzondering van zwarte toermalijn ), Topaas en Turkoois (kan zelfs barsten). 

 

Maanlicht

Het opladen van stenen in maanlicht werkt heel goed. Vooral bij de doorzichtige gevoelsstenen. Het opladen bij volle maan heeft zelfs effect wanneer de stenen achter glas liggen. 

 

Aarde

Een prima manier om stenen op te laden is om de stenen in de aarde te plaatsen. Let hierbij wel op dat Calciet soorten, Malachiet maar ook Barnsteen dit minder goed kunnen verdragen en hierdoor hun polijstlaag kunnen verliezen. Er wordt gezegd dat het opladen door middel van de steen in de aarde plaatsen een zeer krachtige manier is en heel geschikt voor stenen die het een en ander te verduren hebben gehad. De steen zou dan goed tot rust komen in de aarde. 

 

Abalone schelp met Bergkristal split

Een veilige manier om stenen op te laden is door ze nachtje in een Abalone schelp te plaatsen met Bergkristalsplit. Dit werkt prima voor bijna alle stenen. Vooral zeer geschikt voor sieraden met edelstenen omdat sluitingen, zettingen en andere onderdelen niet onder deze methode te lijden hebben.

 

Meru Piramide

Een hele mooie methode om edelstenen, mineralen en kristallen te ontladen en op te laden is gebruik te maken van een Meru piramide. De piramide dient goed uitgelijnd te zijn met een zijde naar het noord-zuid gericht. De Meru piramide combineert twee eeuwenoude energetische hulpmiddelen namelijk de piramide zelf en het Shri Yantra symbool. 

Deze twee energetische hulpmiddelen worden al eeuwen lang gebruikt om vibraties en het bewustzijn te verhogen en door beide te combineren ontstaat een krachtig dubbel generator effect. De Yantra straalt positieve vibraties opwaarts en vloeit samen met de piramide. Edelstenen kunnen ontladen en opgeladen worden door ze in de piramide te plaatsen voor ongeveer 8 uur. De stenen langer en vaker in de piramide plaatsen geeft nog beter resultaten.

 

Tijdsduur van gebruik edelstenen

Als edelstenen, mineralen en kristallen goed verzorgd worden gaan ze over het algemeen vrij lang mee. Het is wel van belang dat je goed blijft letten op het uiterlijk van de steen. Bijvoorbeeld als de intensiteit van de kleur verandert. Bij Amethist zie je nog wel eens dat deze op den duur wat grijzig wordt. Ook komt het voor dat stenen barsten gaan vertonen in het binnenste van de steen. Er wordt dan over het algemeen gezegd dat dit allemaal tekenen zijn dat de steen uitgeput is en toe is aan vervanging.. Of dit echt ook zo is, vraag ik me af.. naar mijn mening blijft een steen zijn energetische werking behouden maar kunnen wij op dat moment “klaar” zijn met een steen. Het verkleuren of barsten heeft meestal met de omgevingstemperatuur, zonlicht, water of het laten vallen of hanger aan iets stoten te maken. Nogmaals, dit is mijn persoonlijke mening. Iedereen mag daar zijn eigen ideeën over hebben.

Belangrijk is om aandacht te hebben voor de stenen en deze goed te verzorgen. Sta open voor de energie van de steen en ervaar de krachtige energie. Onthoudt dat de edelstenen, mineralen en kristallen daadwerkelijk levend zijn en deze wonderen van de natuur verdienen dan ook niets meer dan respect.

De geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen is al vele eeuwen bekend. Schakel bij klachten echter altijd medische hulp in.

 

Liefs Cindy

Webshop Cinsis

 

Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

 

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel