Jaspis

Jaspis is een niet pure kwarts variant. Werkt aardend en beschermend, neemt negatieve energie op en schept evenwicht (yin en yang). Brengt het fysieke, emotionele en geestelijke lichaam in een lijn. De steen helpt je je doelen waar te maken en ideeën om te zetten in actie. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Hij bevordert sjamanistische reizen, pendelen en maakt dat je jouw dromen kunt herinneren.
Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen.

Naast deze algemene eigenschappen hebben de verschillende Jaspis soorten de volgende aanvullende eigenschappen:

Gele jaspis is de zachtst werkende jaspis variant en werkt vooral op fysiek niveau. Het verbetert het uithoudingsvermogen en vermindert spanning in het lichaam. Het heeft een gunstige werking op het immuunsysteem, de maag (bijvoorbeeld maagzuur), lever, alvleesklier en darmen (bijvoorbeeld darmkrampen). Gele jaspis biedt fysieke en spirituele bescherming tijdens het reizen. Helpt kinderen die wat onhandig kunnen zijn of brokken maken. Leg een gele jaspis op een pijnlijke plek voor verlichting.

Rode jaspis & jaspis breccie zijn de meest dynamische en activerende jaspis soorten. Ze werken aardend en bevorderen de energiedoorstroming door blokkades te doorbreken in de onderste chakra's en knieën. De stenen werken verwarmend en voorzien het lichaam van energie. Ze helpen je in je kracht staan en bevorderen wilskracht en doorzettingsvermogen. Deze jaspis soorten hebben een positieve werking op het bloed, werken ontgiftend, stimuleren de werking van de lever en de stofwisseling.

Polychroom Jaspis is een zeer bijzondere Jaspis-soort! De vloeiende kleuren en 'bewegingen' in de steen zorgen voor flexibiliteit; hij doorbreekt oude patronen op een veilig aanvoelende manier. Hij brengt je rust en geborgenheid en zorgt dat je je veilig voelt om je gevoelens uit te spreken. In een ruimte geplaatst zorgt hij voor harmonie en de geborgenheid die nodig is. Hij laat je kwaliteiten helder worden zodat ze écht naar buiten kunnen komen. In de buurt zijn van deze Jaspis, laat staan het aanraken ervan, geven je onmiddellijk het gevoel terug te komen in je centrum. Je wordt er blij van en kan voelen dat alles goed is zoals het is, dat alles volgens plan verloopt. Polychroom Jaspis laat je in je Meesterschap staan, in je 'Godinnen-energie'. Ook voor mannen geldt dat de Godinnenenergie toegelaten mag worden. Het voelen, leven vanuit je hart en handelen vanuit je ware essentie in perfecte balans met de mannelijke ratio is wat de Polychroom Jaspis belichaamt. 

Oceaan jaspis bevordert de doorstroming van energie. De steen helpt positieve, helende energie op de goede plek te laten komen en voert negatieve energie af. Het werkt ontspannend en kalmerend en geeft een gevoel van vrijheid. De steen helpt je om veranderingen aan te kunnen. Hij helpt je zelf verantwoordelijkheid te nemen. Het bevordert een positieve instelling en helpt negatieve gevoelens en gedachten, zoals bijvoorbeeld zorgen, angst en depressie te verminderen. Fysiek werkt oceaan jaspis ontgiftend. Het heeft een positieve werking op het hormoonstelsel, de klieren, de organen en de spijsvertering. Helpt bij verkoudheid, slapeloosheid en tandvlees infecties.

Dalmatiër Jaspis is een sterk beschermende steen die evenwichtiger maakt. Hij beschermt tegen straling en negatieve energie en helpt deze energie uit het lichaam te verwijderen. Dalmatiër jaspis is een steen die zeer geliefd is bij kinderen. Verdrijft nachtmerries, werkt opbeurend en geeft energie. Stimuleert het gevoel voor plezier. Harmoniseert emoties. Geeft een veilig gevoel, wat zeer belangrijk is om te kunnen inslapen. Zorgt dan je dagelijkse prikkelingen een plek kunt geven. Fysiek heeft het een positieve werking op het kraakbeen, de zenuwen, verstuikingen en reflexen.  

Zebra Jaspis (spook Jaspis)  is een aardende steen. Maakt standvastig. Het is een goede steen voor mensen die teveel in hun hoofd zitten, angstig zijn en/ of veel piekeren. Hij helpt je om niet te veel te overdenken en om zaken te nemen zoals ze op je pad komen, hij helpt je van het leven te genieten.
De steen motiveert om ideeën om te zetten in daden en geeft kracht en doorzettingsvermogen om deze ideeën uit te voeren en af te ronden. Fysiek vergroot de steen de conditie en het uithoudingsvermogen en heeft het een positieve werking op de tanden en botten, zoals bij botontkalking. Ook helpt hij bij klachten die stress gerelateerd zijn. Zebra jaspis is goed voor de spijsvertering, versterkt de maag en darmen. Bevordert ontslakken en afvoer van gif, stabiliseert de bloedsomloop en is positief voor de geslachtsorganen.

Kambaba Jaspis (eldariet) zorgt voor een diepe verbinding met Moeder Aarde. Meditatie met deze edelsteen geeft wijsheid en inzichten in je doel op aarde. Eldariet werkt zeer diep, zelfs tot op DNA-niveau. Eldariet heelt huid en slijmvliezen, vooral de keel en vermindert spierspanningen die zijn voortgekomen uit stress, vooral in nek en schouders. Geeft verlichting bij longklachten. Verbetert bloedsomloop en lymfeomloop. Harmoniseert blaas en nieren. Tegen trillen en bibberen en hyperventilatie. Eldariet geeft levenskracht, maakt flexibel, helpt bij angsten en fobieën en bij twijfel en zorgen. Helpt je geestelijk groeien. Hij maakt bewust van je eigen fouten. Beschermt tegen negatieve invloeden. Helpt je geestelijk groeien. Hij maakt bewust van je eigen fouten. Beschermt tegen negatieve invloeden. Goede steen voor gevoelige personen, ook voor kinderen.

Landschap Jaspis De steen biedt bescherming bij spiritueel werk en fysieke reizen. Kanaliseert positieve energie, geeft fysieke kracht. Verhoogt de verbondenheid met de aarde en verbindt het lichaam met de geest en het spirituele gevoel. Schept een harmonieuze sfeer. Versterkt het bewustzijn en helpt bij het maken van de juiste keuzes. De steen brengt harmonie tussen lichaam en geest. Sterkt de geest en verdrijft negatieve gedachten. Verhoogt de concentratie en relativeert moeilijke momenten in het leven. Maakt minder egoïstisch en verhoogt de verdraagzaamheid. Jaspis is één van de beste stenen om te aarden. Helpt bij blaasaandoeningen, epilepsie, maag- lever- en nierkwalen, gebrek aan wilskracht en werkt uitstekend tegen galstenen.
Beschermt tegen beroertes en het boze oog en is bekend als gelukssteen.
Heeft een positieve invloed op de geslachtsorganen. Ondersteunt de zwangerschap. Verlicht de bevalling en zwangerschapsbraken. Werkt uiterst beschermend in de eerste drie maanden van de zwangerschap en geeft goede hulp bij de eerste tekenen van misselijkheid.

Mookaiet

Mookaiet is een jaspissoort welke geel, bruin, roodachtig of gecombineerd is van kleur. Hierbij is het mooie dat hij de eigenschappen van deze kleuren jaspis ook combineert.
Mookaiet beschermd en versterkt. Hij helpt situaties los te laten als je er toch geen invloed op hebt en laat alle kanten zien bij een keuze zodat deze goed doordacht genomen wordt. Hij maakt avontuurlijk en flexibel en bevordert de behoefte aan afwisseling en nieuwe ervaringen. Hierin brengt hij balans zodat alle nieuwe indrukken goed verwerkt worden. Hierdoor biedt hij rust. De steen   zodat er soort van weten wat te doen over je komt.
Fysiek zorgt mookaiet voor stabiliteit in de gezondheid, werkt hij bloedzuiverend en bevordert het immuunsysteem waardoor hij positief werkt bij wondgenezing.
Mookaiet kan op alle manieren gereinigd worden.

Toegeschreven werking: * Tegen wilszwakte * Tegen zwangerschapsbraken * Tegen maagpijn * Helpt bij galaandoeningen * Bij nierziekten * Tegen leverinfecties * Helpt te aarden * Goed voor de darmen * Positieve invloed op de bloedsomloop *

Kleur  Verschillend. Meestal verschillende tinten rood, violet rood, geel, groen, wit en ook bruin. Zebra jaspis heeft een typische streep die lijkt op de huid van een zebra

Toepasbaar  Kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.  Zie reinigen en opladen. Jaspis kan gedurende langere tijd op of bij het lichaam gedragen worden (het is een langzaam werkende steen).

Verzorging  Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Sterrenbeeld  Jaspis wordt gekoppeld aan het sterrenbeeld Leeuw en Maagd. Rode jaspis hoort bij de sterrenbeelden Ram en Schorpioen.

Chakra  Afhankelijk van kleur. Dalmatïer jaspis, rode jaspis en jaspis breccie werken in op het eerste (basis chakra) en tweede chakra (heiligbeen chakra). Landschapsjaspis werkt in op het basis chakra, heiligbeen chakra en zonnevlecht chakra. Kambaba Jaspis werkt in op het wortel- en hartchakra.

Vindplaats  Jaspis is een veel voorkomende steen en wordt o.a. gevonden in: Australië, Brazilië, India, Mexico, Rusland, Verenigde Staten en Zuid-Afrika. In Nederland komt jaspis veelvuldig voor in de grindafzettingen van de Rijntakken.

 

 

 

Disclaimer: Cinsis geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen en/of orgonites. Ondanks de magische werking van edelstenen en/of orgonites kunnen deze nooit een dokter vervangen. Ik verwijs je dan ook erop om bij gezondheidsproblemen eerst je huisarts te raadplegen.


Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

Sorteer op
per pagina
 • Oceaan Jaspis zakstenen
  Oceaan Jaspis zakstenen

  Oceaan Jaspis zakstenen 24-30 gramJaspis is een niet pure kwarts variant. Werkt aardend en beschermend, neemt negatieve energie op en schept evenwicht (yin en yang). Brengt het fysieke, emotionele en geestelijke lichaam in een…

  € 8,20
 • Splitarmband Landschap Jaspis
  Splitarmband Landschap Jaspis

  Splitarmband Landschap Jaspis

  € 4,95
 • Zebra Jaspis hanger doorboord
  Zebra Jaspis hanger doorboord

  Zebra Jaspis hanger doorboord.

  € 4,75
 • Mookaïet hanger doorboord
  Mookaïet hanger doorboord

  Mookaïet hanger doorboord

  € 4,75
 • Kambaba Jaspis hanger doorboord
  Kambaba Jaspis hanger doorboord

  Kambaba Jaspis hanger doorboord.

  € 4,75
 • Polychroom jaspis punt.
  Polychroom jaspis punt.

  Polychroom jaspis punt uit Madagaskar.

  € 9,36
 • Kambaba Jaspis handsteen (1)
  Kambaba Jaspis handsteen (1)

  Kambaba Jaspis handsteen (1)

  € 10,86
 • Polychroom Jaspis (1)
  Polychroom Jaspis (1)

  Polychroom Jaspis (1)

  € 14,65
 • Polychroom Jaspis (2)
  Polychroom Jaspis (2)

  Polychroom Jaspis (2).

  € 20,50
 • Polychroom Jaspis (3)
  Polychroom Jaspis (3)

  Polychroom Jaspis (3).

  € 15,00
 • Orgonite pendel Rode Jaspis (nr 3)
  Orgonite pendel Rode Jaspis (nr 3)

  Orgonite pendel Rode Jaspis (nr 3)

  Door de combinatie van hars, metalen en mineralen heeft deze pendel de kracht van een Orgonite. Hij zuivert zijn omgeving van stralingen wat het werken met een pendel makkelijker maakt voor…

  € 12,95
 • Rode Jaspis 10-20 gram
  Rode Jaspis 10-20 gram

  Rode Jaspis

  € 3,50
 • Oceaan Jaspis 10-20 gram
  Oceaan Jaspis 10-20 gram

  Oceaan Jaspis 10-20 gram

  € 3,75
 • Polychroom Jaspis hanger doorboord.
  Polychroom Jaspis hanger doorboord.

  Polychroom Jaspis hanger doorboord.Jaspis is een niet pure kwarts variant. Werkt aardend en beschermend, neemt negatieve energie op en schept evenwicht (yin en yang). Brengt het fysieke, emotionele en geestelijke lichaam in een…

  € 9,95
 • Splitarmband Dalmatiër Jaspis
  Splitarmband Dalmatiër Jaspis

  Dalmatiër Jaspis SplitarmbandJaspis is een niet pure kwarts variant. Werkt aardend en beschermend, neemt negatieve energie op en schept evenwicht (yin en yang). Brengt het fysieke, emotionele en geestelijke lichaam in een lijn.…

  € 4,95
 • Oceaan Jaspis (nr 1)
  Oceaan Jaspis (nr 1)

  Oceaan Jaspis (nr 1)Jaspis is een niet pure kwarts variant. Werkt aardend en beschermend, neemt negatieve energie op en schept evenwicht (yin en yang). Brengt het fysieke, emotionele en geestelijke lichaam in een lijn. De steen…

  € 13,75
 • Splitarmband Ryoliet oftewel Luipaard Jaspis
  Splitarmband Ryoliet oftewel Luipaard Jaspis

  Rhyoliet Splitarmband

  Rhyoliet, ook wel luipaardjaspis genoemd. Deze steen maakt dat je met zelfrespect en eigenwaarde naar jezelf kijkt en laat je inzien dat je goed bent zoals je bent. Het zorgt ervoor dat je sterk in je eigen…

  € 4,95
 • Uitverkocht

  Kambaba Jaspis handsteen (nr 2)
  Kambaba Jaspis handsteen (nr 2)

  Kambaba Jaspis handsteen (nr 2)Jaspis is een niet pure kwarts variant. Werkt aardend en beschermend, neemt negatieve energie op en schept evenwicht (yin en yang). Brengt het fysieke, emotionele en geestelijke lichaam in een lijn.…

  € 13,40
 • Gele Jaspis 10-20 gram
  Gele Jaspis 10-20 gram

  Gele Jaspis 10-20 gramJaspis is een niet pure kwarts variant. Werkt aardend en beschermend, neemt negatieve energie op en schept evenwicht (yin en yang). Brengt het fysieke, emotionele en geestelijke lichaam in een lijn. De steen…

  € 3,50
 • Luipaard Jaspis 10-20 gram
  Luipaard Jaspis 10-20 gram

  Luipaard Jaspis 10-20 gram

  Luipaardjaspis, ook wel rhyoliet genoemd, is de steen van consolidatie. Hij bevordert het evenwicht tussen activiteit en passiviteit, hij creëert een goede balans. De steen helpt het evenwicht tussen…

  € 3,50
 • Luipaard Jaspis 21-40 gram
  Luipaard Jaspis 21-40 gram

  Luipaard Jaspis 21-40 gram

  Luipaardjaspis, ook wel rhyoliet genoemd, is de steen van consolidatie. Hij bevordert het evenwicht tussen activiteit en passiviteit, hij creëert een goede balans. De steen helpt het evenwicht tussen…

  € 5,00
 • Mookaiet massagesteen / duimsteen
  Mookaiet massagesteen / duimsteen

  Mookaiet massagesteen / duimsteen

  Heerlijk om met je duim over de steen te wrijven :)

  Mookaiet is een variëteit jaspis

  Jaspis is een niet pure kwarts variant. Werkt aardend en beschermend, neemt negatieve energie op en schept…

  € 10,00
 • Bumblebee Jaspis
  Bumblebee Jaspis

  Bumblebee jaspis (eclipse stone). 18-24 gram

  Deze steen is een combinatie van Zwavel, Orpiment, zwarte Agaat of Jaspis en kwarts.

  De steen maakt vrolijk (resoneert sterk met het 2een 3echakra), helpt je geluk in jezelf te vinden…

  € 12,95
 • Oceaan Jaspis hart +/- 30 mm (nr 1)
  Oceaan Jaspis hart +/- 30 mm (nr 1)

  Oceaan Jaspis hart +/- 30 mm (nr 1)Erg mooie Oceaan Jaspis harten uit Madagaskar.Jaspis is een niet pure kwarts variant. Werkt aardend en beschermend, neemt negatieve energie op en schept evenwicht (yin en yang). Brengt het…

  € 7,99
Sorteer op
per pagina
© 2018 - 2021 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel