Sorteer op

Obsidiaan

Obsidiaan is ontstaan uit snel afgekoeld lava en wordt dus gevonden in vulkanische gebieden. Het is een opaak zwarte, glasachtige steen soms met witte, grijze of rode vlekjes. Een aantal soorten obsidiaan zijn bijvoorbeeld: apachetranen (doorzichtige, zwartbruine kiezelsteentjes van obsidiaan), mahonieobsidiaan (met roodbruine strepen), sneeuwvlok obsidiaan (met witte of grijze vlekjes) en regenboogobsidiaan. De steen die als blauw obsidiaan verkocht wordt is geen natuurlijke obsidiaansoort (vulkanisch glas) maar blauw gekleurd synthetisch glas.

Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen. De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen. De steen kan zeer krachtig werken en door de heftige emoties die naar boven kunnen komen en het feit dat sommige (zelf)inzichten ook erg confronterend kunnen zijn, kunnen gevoelige mensen deze steen beter onder begeleiding van een therapeut gebruiken of voor een andere steen kiezen (of voor een zachter werkende variant zoals apachetranen of sneeuwvlok obsidiaan). Obsidiaan beschermt energetisch tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. 

Naast deze algemene eigenschappen hebben mahonie obsidiaan, sneeuwvlok obsidiaan, regenboog obsidiaan en apachetranen de volgende aanvullende eigenschappen:

Mahonie obsidiaan zorgt voor een goede aarding, beschermt en geeft kracht in tijden van nood. De energie van mahonie obsidiaan is zachter dan die van zwart obsidiaan.

Sneeuwvlok obsisiaan bevordert innerlijke rust en vrede en zorgt voor balans in lichaam, geest en ziel. Geeft inzicht en helpt met het ontdekken wie je werkelijk bent. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. Dit betekent ook dat de minder leuke kanten van jezelf zichtbaar worden. Sneeuwvlok Obsidiaan doet dat op een zachte wijze en is dan ook zeer geschikt om angsten te verminderen en oude pijnen op te ruimen. Sneeuwvlok Obsidiaan is een fijne steen ter ondersteuning bij het verwerken van oude trauma's. Het helpt gedrags- en denkpatronen te doorbreken door helder inzicht te verschaffen aan hetgeen hier ten grondslag aan ligt. Brengt ontspanning wanneer je je onrustig voelt en zorgt op zachte wijze voor een balans tussen lichaam en geest. Het is een steen die negatieve energieën van jezelf en om je heen absorbeert. Sneeuwvlok Obsidiaan opent blokkades in je lichaam en laat de energie in je weer stromen. Op spiritueel gebied laat Sneeuwvlok Obsidiaan je ontdekken wat je gaves zijn maar houdt de steen je meteen ook goed geaard zodat je met twee benen op de grond blijft staan. 

Regenboog obsidiaan is een sterk beschermende steen. Het helpt blokkades inzien, bevordert diepe meditatie en verwijdert stress uit het lichaam. De energie van regenboog obsidiaan is zachter dan die van zwart obsidiaan.

Apachetranen is een mildere vorm van zwart obsidiaan. De steen beschermt het aura en neemt negatieve energie in zich op (regelmatig reinigen dus!). Het helpt bij angst, blokkades, oude pijnen en traumatische ervaringen

Toegeschreven werking: * Sterk beschermend * Helpt blokkades in te zien * Bevordert diepe meditatie * Laat stress verdwijnen * Tegen blauwe plekken * Verlicht kneuzingen * Verbetert doorbloeding van de huid * Versnelt wondgenezing * Lost spanningen op
 

Kleur:  zwart van kleur, soms met grijze of bruine vlekjes of een glans die goud, zilver of meerkleurig kan zijn. Blauwe obsidiaan is synthetisch en geen natuurlijk voorkomende obsidiaan soort.

Toepasbaar  Voor de fysieke werking van obsidiaan kan de steen op of bij het lichaam gedragen worden (mahonie obsidiaan en sneeuwvlok obsidiaan zijn hier heel geschikt voor. Er kan mee gemediteerd worden (zwarte en regenboog obsidiaan zijn hier heel geschikt voor). Het kan verwerkt worden tot een elixer, wat met name effectief is voor de huid en ogen.

Verzorging kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. 

Sterrenbeeld  Schorpioen & Steenbok

Chakra  Basis chakra (1e)

Vindplaats  kan o.a. gevonden worden in de Verenigde Staten (Yellowstone n.p.) en Schotland.

 

 

Disclaimer: Cinsis geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen en/of orgonites. Ondanks de magische werking van edelstenen en/of orgonites kunnen deze nooit een dokter vervangen. Ik verwijs je dan ook erop om bij gezondheidsproblemen eerst je huisarts te raadplegen.


Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel