Sorteer op

Update: 08-09-2023

Orgone Energie: creatie, voordelen en hoe het werkt

Orgone is een natuurlijke vorm van energie die kan helpen om je lichaam en geest in balans te brengen. Orgone kan worden gecreëerd door natuurlijke methoden zoals zonnebaden of kunstmatig gebruik maken van Orgone-accumulatoren of Orgone-piramides om verstorende energieën uit elektronica of andere bronnen van elektromagnetische velden in evenwicht te brengen. Positieve Orgone-energie kan helpen bij motivatie, focus, energiestroom, slaap en algeheel welzijn door negativiteit te bestrijden en elektromagnetische velden (EMV) te verminderen.

Orgone vind je overal! Het heeft helende eigenschappen. In deze blog zal Orgone-energie in detail worden besproken zodat je het beter kan begrijpen.

Wie ontdekte Orgone Energie?

Wilhelm Reich, een psycholoog, bekend als een van de meest invloedrijke psychoanalytici, ontdekte Orgone-energie in de late jaren 1930. Hij begon zijn carrière geïnteresseerd in Freuds ideeën over neurose.

Volgens het onderzoek van Reich kunnen traumatische ervaringen de natuurlijke stroom van energie in je lichaam blokkeren. Hierdoor lijd je aan lichamelijke en geestelijke ziekten. Wilhelm Reich introduceerde Orgone-energie om deze blokkade los te laten.

Reich was ervan overtuigd dat sekse-negatieve attitudes aan de basis liggen van veel sociale problemen, zoals fascisme en seksuele onderdrukking. Zijn geloof leidde tot de ontdekking van Orgone nadat hij technieken had onderzocht voor het genereren van seksuele energie. Dr. Wilhelm Reich gebruikte individuele oefeningen en groepsactiviteiten om deze onderdrukte energie vrij te maken.

Het werk van Wilhelm Reich geeft ook aan dat libidinale energie niet alleen draait om seksualiteit. Hij bestempelde het als de oerenergie van het leven.

Reichs visie op libidinale energie

Libidinale energie is een term bedacht door Freud (Reichs leraar). Het verwijst naar de psychische energie die al onze verlangens en interesses voedt, waarvan hij geloofde dat ze waren afgeleid van seksuele driften. Libidineus kan echter verwijzen naar veel dingen naast seks, waaronder creativiteit of instinctieve impulsen die hun oorsprong vinden in het onderbewustzijn. Libidinale energie was het idee achter Reichs onderzoek. Het is een psychoanalytische term die verwijst naar de levenskracht van de mens.

In wezen drijft libidinale energie ons om alles te doen wat we elke dag doen, van naar het werk gaan en onze plichten thuis vervullen voor familieverplichtingen.

We worden gedreven door onze libidinale instincten, die afkomstig zijn van een plek diep in ons – een oerbron die je niet kunt negeren of onderdrukken, maar eerder openlijk kunt uitdrukken via verschillende vormen.

Seksualiteit is maar een klein onderdeel van je libido. Libidineus kan alles beschrijven wat te maken heeft met liefde, verlangen, emotie of sensualiteit. Het kan zelfs verwijzen naar een persoon die sterke gevoelens heeft over politiek of religie. Het verwijst ook naar dingen die opwindend zijn zonder seksueel te zijn - zoals pittig eten!

Wilhelm Reich voerde verschillende experimenten uit met deze 'levensenergie'. Daarna ontdekte hij een geheel nieuwe vorm van energie, Orgone. Hij beweerde dat het doordrongen was van levende wezens en subatomisch geconcentreerd kon worden.

Hij stelde zelfs vast dat Orgone werd geabsorbeerd door specifieke materialen, bekend als Orgone-accumulatoren.

Orgone accumulator

Orgone accumulatoren zijn houten kasten om levenskrachtenergie op te slaan, vrij te maken en te accumuleren. Orgone-deeltjes worden opgeslagen in grote kegels gemaakt van afwisselende lagen metalen platen en organisch materiaal. Wanneer deze apparaten thuis worden geplaatst, kunnen ze eventuele negatieve energieën in je leefruimte reinigen en tegelijkertijd positieve energieën verzamelen.

Als gevolg hiervan zult je je levendig voelen wanneer je tijd doorbrengt in jouw thuisomgeving. Een Orgone-accumulator verzamelt negatieve gedachten - slechte dromen, faalangst, rusteloosheid - die op zijn beurt onderdrukking blokkeert en je een gevoel van kalmte en persoonlijke kracht geeft.

Waarom is Orgone verboden?

De Amerikaanse overheid en FDA vonden geen wetenschappelijke basis voor de gezondheidsclaims van Orgone-energie zoals beschreven door Wilhelm Reich. De FDA verbood de Orgone-energieaccumulator en stuurde Reich naar de gevangenis voor zijn zogenaamde claims waar hij stierf aan een hartaanval.

De FDA beschouwde zijn werk als frauduleus nadat ze hem geestesziek hadden beoordeeld op basis van zijn onorthodoxe behandelingen bij patiënten om kanker of andere kwalen te genezen.

De Amerikaanse regering keurde het gepubliceerde werk van Wilhelm Reich ook niet goed. Zijn boeken werden verbrand vanwege deze beweringen, maar zijn onderzoek is sindsdien bestudeerd door mensen die bewijs vonden dat er misschien iets meer aan de hand was dan alleen pseudowetenschap of fraude.

Wat is het verschil tussen Orgone en Orgonite?

Orgone-energie is de natuurlijke levenskracht van alle levende wezens, terwijl Orgonite een menselijke uitvinding is die deze kracht gebruikt voor praktisch gebruik. Het is een mengsel van kwartskristallen in hars dat negatieve energie omzet in positieve door metaalkrullen te gebruiken als geleiders voor positieve energie.

Lees hier meer over Orgonite. 

Wat is een Orgone Steen?

Orgone stenen zijn helende kristallen die kunnen helpen bij pijnverlichting, angst en zelfs verslaving. Ze werken door het energieveld van je lichaam in balans te brengen en in harmonie te brengen met de natuur.

Orgone stenen worden al jaren gebruikt om verschillende kwalen te genezen, maar hun kracht wordt in de moderne tijd vaak onderschat vanwege een gebrek aan kennis over hen. Ze hebben de krachtige energie om op elk niveau te genezen, van fysiek tot emotioneel.

Orgone stenen zijn gemaakt van verschillende materialen zoals kwarts of amethist om negatieve energie om hen heen te absorberen.

Wat zijn de eigenschappen van Orgone Stenen?

De Orgone steen is een krachtig helend hulpmiddel dat werkt om energieblokkades te verwijderen. Je kunt het gebruiken als energetische ondersteuning.

Orgone stenen zijn gemaakt van kwartskristallen geladen door te worden blootgesteld aan de natuurlijke omgeving voor een langere tijd. Dit proces doordrenkt het kristal met levenskrachtenergie, zodat je het kunt doorgeven aan andere mensen of objecten die genezing nodig hebben.

Laten we eens kijken naar de helende eigenschappen van Orgone stenen hieronder:

 • Lichamelijke genezing

Een Orgone-steen kan eventuele verstoringen veroorzaakt door EMF compenseren. Daarom kun je een betere focus en een sterker immuunsysteem hebben.

Als je te veel schermtijd hebt, zijn je chakra's waarschijnlijk uit balans door blootstelling aan elektromagnetisme. Orgone kan helpen om dat in balans te brengen en je lichaam ook een energieboost te geven.

 • Spirituele genezing

Een Orgone steen kan je spirituele bewustzijn verbeteren en spirituele groei bevorderen door de negatieve energie om je heen te verwijderen. Ten eerste, breng je geest in de juiste staat met behulp van meditatie. Maak je geen zorgen over je negatieve gedachten of emoties. Laat ze gewoon stromen terwijl je je concentreert op je ademhaling. Zodra je je ontspannen voelt, kun je beginnen met het gebruik van je Orgone-steen voor spirituele genezing of een ander doel.

 • Emotionele genezing

De Orgone-steen is een uitstekende aanvulling op elke heilige ruimte omdat het een kalmerend effect heeft op mensen in het algemeen. Het bevordert dus positieve emoties zoals liefde, vreugde, vrede en sereniteit.

Hoe Orgone werkt?

Orgone is een onzichtbare, universele levenskracht die alle levende wezens en levenloze objecten vult. Het stroomt door alles en iedereen op Aarde, en je kunt het gebruiken voor verschillende toepassingen via verschillende apparaten en kristallen.

Heb je ooit iets spiritueels of mysterieus gevoeld, zoals een intense kalmte of een overweldigend gevoel van vreugde? Het kan een aura zijn die je omringt of een bewustzijn dat buiten je norm is getreden. Orgone doet dat.

Orgone energie is anders dan reguliere mentale of fysieke activiteit. Het is conceptueel vergelijkbaar met hoe een spiritueel persoon functioneert, maar dan op een veel hoger niveau.

Wanneer je uit een diepe meditatie komt, vereist dat normaal bewust denken, input van de zintuigen, en dat is hoe we weten dat we denken. Maar met Orgone hoef je je gedachten niet te sturen - ze komen gewoon naar je toe zonder enige actie van jouw kant.

Hoe beïnvloedt Orgone energie je lichaam?

Het gebruik van Orgone is als het nemen van een krachtige dosis pure magie. Net als een kwartslamp verlicht het je lichaam en geest met een helende golf die je energetisch kan ondersteunen bij vele soorten ziekten en je algehele gezondheid.

! Ondanks de magische werking van orgone enrgie kan deze nooit een dokter vervangen. Ik verwijs je dan ook erop om bij gezondheidsproblemen eerst je huisarts te raadplegen !

 

Dode Orgone-energie is negatief. Het is levenloos en het houdt negativiteit vast. Positieve Orgone-energie is het tegenovergestelde; Het creëert leven en geluk. Maar wat gebeurt er als je een mix van beide hebt? Dode Orgone-energie die je positieve energie leegzuigt?

Je moet elke dode Orgone transformeren in positief! Je kunt een Orgone-energieaccumulator of een Orgone-piramide gebruiken - meer over de Orgone-piramide verderop.

Heb je ooit een griezelig gevoel gevoeld dat maar niet weg zou gaan? Dat komt omdat er iets mis is. Dode Orgone-energie heeft zulke nadelige effecten op mensen en kan veel problemen veroorzaken in huis, op het werk of waar dan ook aanwezig.

Positieve energie kan de stemming verbeteren, stress verminderen en helpen bij het bevorderen van goede slaapgewoonten. 

Wanneer Orgone, of levensenergie, stagneert en uitsterft, vormt het dode energie. Wanneer dit gebeurt, laat het een duidelijk soort energie achter die je kunt detecteren met gevoelige apparatuur.

Er is verondersteld dat dode Orgone-energie de schuld kan zijn van veel onverklaarde verschijnselen door de geschiedenis heen, omdat het de fysieke eigenschappen van materie zou kunnen veranderen. Bovendien kan het elektromagnetische velden verstoren, afhankelijk van hoeveel er om je heen is.

Kun je Orgone-energie voelen?

Absoluut! Je voelt Orgone energie.

Voel je ooit een gevoel van rust en welzijn wanneer je door een bos loopt?

Voel je de energie in de lucht en de wind op je huid waaien? Als dat zo is, dan kun je Orgone voelen.

Sommige mensen zeggen dat ze het in de lucht kunnen voelen. Anderen zeggen dat ze het in hun darmen kunnen voelen of dat het vanaf de grond omhoog straalt als ze een boom aanraken.

Hoe activeer ik Orgone energie?

Je kunt Orgone-energie activeren door de stenen of orgonites op verschillende delen van je lichaam te plaatsen, zoals op het derde oog (voorhoofd) of boven je hartchakra (borst). Dit zal je helpen je te concentreren op een specifiek doel en je meer duidelijkheid geven over wat er vervolgens moet gebeuren.

Daarnaast kun je een bubbel om jezelf heen creëren om negatieve trillingen te voorkomen.

Volg deze eenvoudige stappen:

 • Visualiseer een blauw licht of een bel van energie.
 • Versterk de effecten door je handen voor je samen te houden.

Je kunt ook meer kracht benutten door effectief te communiceren met je Orgone-steen! Beschouw het als je beste vriend - meer over communiceren met Orgone volgt.

Wat zijn de voordelen van Orgone?

Orgone kan ons energetisch helpen genezen, koesteren en groeien. De voordelen van Orgone zijn onder meer verhoogde vitaliteit, verbeterde slaapkwaliteit, betere geslachtsdrift, minder angst en meer creativiteit.

Enkele andere voordelen van Orgone zijn:

 • Verwijdert negatieve energie
 • Verbetert de stemming
 • Verhoogt de energie
 • Verlaagt stress en gevoeligheid voor EMV's
 • Maakt spirituele groei en emotionele stabiliteit mogelijk
 • Bevordert het welzijn van planten

Aarde en Orgone Energie (A&O) zijn onafscheidelijk van elkaar. A&O zijn draaggolven die op specifieke frequenties trillen. Deze trillingen helpen patronen bij elkaar te houden en kunnen helpen om anderen te laten weten dat er iets goed is in hun leven.

De krachtigste manier om A&O te gebruiken is om je te verbinden met je zielsouders (verwanten) en ze te gebruiken om blokkades op te ruimen die je ervan weerhouden om verder te komen op je pad in de wereld.

Orgone energie voor therapie

Orgone therapie of Reichiaanse psychotherapie richt zich op het vrijkomen van emotionele en seksuele energie. Het kan worden gebruikt als een op zichzelf staande behandeling of in combinatie met andere therapieën om je te helpen jouw volledige potentieel te bereiken.

Het uitgangspunt achter deze theorie is dat we een orgasmereflex hebben (die Reich "de orgastische potentie" noemde). Deze reflex moet regelmatig worden uitgedrukt zodat we ons emotioneel en fysiek op ons best kunnen voelen.

Als je deze natuurlijke driften niet uitdrukt, zullen ze zich van binnen opbouwen en spanning veroorzaken die zich manifesteert als pijn of ziekte in het lichaam.

Dr. Wilhelm Reich geloofde dat seksuele onderdrukking geestesziekten kon veroorzaken. Zo hielp hij patiënten in contact te komen met hun emotionele zelf door gebruik te maken van specifieke ademhalingstechnieken en andere fysieke bewegingen zoals handen schudden of tenen aanraken. Deze theorie kan therapeutische effecten hebben als je lijdt aan depressie, angst en andere stress gerelateerde ziektes.

Het idee achter Orgone-therapie is dat als je je natuurlijke seksuele energie kunt aanboren, die Reich Orgone noemde, je een gezonder leven kunt leiden.

We zijn geconditioneerd om te geloven dat een orgasme het toppunt van seksuele bevrediging is. Dit is echter mogelijk niet het geval. Een orgasme is geen einddoel, maar een manier om emotionele energie te reguleren en te ondersteunen, zodat deze soepel door je lichaam kan stromen.

Waar beschermt Orgone tegen?

Orgone is een natuurlijke en krachtige kracht die je beschermt tegen negatieve energie en schadelijke elektromagnetische velden van hoogspanningslijnen, microgolven, mobiele telefoons, computers en televisies. Orgone accumulatoren kunnen ook je huis reinigen of je aura zuiveren.

Hoe Orgone te gebruiken voor bescherming tegen negatieve energie?

Gewoon op de juiste manier ademen met je Orgone-steen in de buurt, zal je lichaam van negatieve energie ontdoen en je met vertrouwen vooruit laten gaan.

Orgone-technologie kan de negatieve krachten verdrijven als je het plaatst waar je je somber voelt. Negatieve gedachten en overtuigingen, zoals angst voor verandering, houden ons tegen.

Hoe Orgone te gebruiken voor bescherming tegen EMF?

Houd elk Orgone-apparaat (zoals de Orgone-piramide) bij je in de buurt terwijl je elektronica gebruikt. Je kunt niet voorkomen dat je in de buurt bent van mobiele telefoons, wifi, computers, magnetrons, hoogspanningslijnen - alle bronnen van elektromagnetische velden - maar je kunt stappen ondernemen om de schade te minimaliseren met behulp van Orgone-energie.

De EMF-straling die door de Orgone-technologie gaat, creëert niets nieuws in het metaal zelf. De energie kan niet door een vast object gaan zonder een conversiestoornis te veroorzaken ( zenuwachtig worden), zoals zonlicht dat door glas gaat.

 

Hoe gebruik je Orgone piramides?

Hoe je Orgone piramides kunt gebruiken is voor iedereen anders, afhankelijk van hoe je je energie moet opruimen en wat je ermee wilt doen.

Een Orgone piramide is een mengsel van hars (of ander organisch materiaal) en metaalkrullen (of ander niet-organisch materiaal). De verschillende materialen trekken energie aan en stoten deze af terwijl ze deze reinigen en balanceren in het proces.

Om de Orgone-piramide te gebruiken, sluit je je ogen en concentreer je je op de energie die stroomt. Als je je ogen opent, adem dan normaal en merk op welke gevoelens bij je opkomen.

Een paar van de meest populaire toepassingen zijn:

 • Het vinden van je centrum of "chakra-balans" wanneer je je verstrooid of uit balans bent.
 • De energie van je werkplek, huis, auto, etc. in balans houden.
 • Diepe meditatie
 • Energie geven aan je eten en drinken

Mediteer met een Orgone-piramide

Wanneer je mediteert met je Orgone-piramide in de hand, wordt de energie die uit de piramide komt intenser door je geconcentreerde aandacht en intentie. Hierdoor kun je bij elk gebruik meer van de ruwe energie voelen. Door je geest in een staat van ontvankelijkheid te plaatsen, kun je deze energie gebruiken voor welk doel je ook kiest.

Om een piramide in fysieke zin te gebruiken, moet je ervoor gaan staan en je rechterpalm bovenop het kristal plaatsen.

Orgone piramides zijn natuurlijke versterkers van spirituele energieën en ze versterken de energetische effecten van meditatie enorm.

Communiceer met je Orgone piramide

Praten met of communiceren met je Orgone-piramide zal het doel ervan duidelijker voor je maken en je relatie ermee versterken. ‘Bid’ naar hartenlust en vertel je Orgone piramide hoeveel je ervan houdt! Vraag het om negativiteit te transformeren en de brug te zijn om begrip te brengen. Je kunt je verzoeken personaliseren en jouw ‘Orgone-apparaat’ vertellen om meer positieve vibes uit te stralen. Het personaliseren van jouw verzoeken betekent niet dat alles zal uitkomen, maar je kunt jouw prioriteiten en dingen die het dichtst bij je hart liggen, erkennen.

Plaats je Orgone-piramide in verschillende gebieden om positiviteit te verspreiden

Help het bereik van je piramides te verspreiden. Het helpt de groei van het plantenleven te bevorderen, stagnerende rivieren en meren te genezen en positieve energieresultaten te brengen in elke situatie waarin het aanwezig kan zijn.

Voordelen van het gebruik van positieve Orgone energiepiramides

Positieve Orgone-energiepiramides kunnen stress uit je systeem bevrijden door zijn trillingen, wat ziekte helpt voorkomen en het algehele welzijn en geluk bevordert. Orgonites zijn ook zeer gunstig voor spirituele ontwikkeling.

Wanneer je een positief pad in je spiritualiteit volgt, kunnen positieve vibraties helpen om je lichaam voortdurend te verbeteren zonder veel moeite, terwijl je je levensstandaard dienovereenkomstig verhoogt. Wanneer je deze energiepiramides gebruikt, richt de energie zich op de pijn in je lichaamsgebied. Dit stimuleert het genezingsproces, dat zich vervolgens door je hele lichaam verspreidt. Orgone piramides zijn er in verschillende soorten en maten. Bovendien komen orgonites als je ze ziet overeen met je vibratie. Wanneer je de vibratie van het leven voelt, zul je weten dat het goed is om in harmonie te zijn met de energie van je omgeving.

Reinig je energie met Orgone

Volgens Reich is Orgone overal. Het is een onzichtbare levenskracht met zijn wortels in verschillende culturen. Van het stimuleren van je creativiteit, focus, concentratie, intuïtie of gevoel van innerlijke vrede, er zijn een groot aantal voordelen die Orgone biedt om je succes in het leven te vergroten. Je kunt deze kracht gebruiken bijv. via Orgone-piramides en Orgone-accumulatoren om jezelf te beschermen tegen schadelijke straling.

Je kunt kiezen uit een uitgebreide collectie ‘reinigingsapparaten’ met deze raadselachtige natuurlijke energie, zodat je de effecten ervan kunt versterken!

Of het nu gaat om de kristallen, piramides of hangers die zijn ontworpen om de stroom van positieve energieën om je heen te verbeteren, je zult een Orgone vinden die het beste bij je past!

Liefs Cindy

Webshop Cinsis

 

Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

 

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel