Sorteer op

Update: 10-09-2023

KRISTALLEN EN CHAKRA'S: HOE DE ENERGIE VAN DE CHAKRA'S OPNIEUW IN BALANS TE BRENGEN MET STENEN

 

De associatie tussen kristallen en chakra's heeft mensen altijd gefascineerd.

De praktijk van het extraheren van kristallen en het benutten van hun kracht om energie-onevenwichtigheden in ons lichaam te herstellen, wordt al millennia gebruikt in de meest uiteenlopende tradities en culturen, zowel in het Oosten als in het Westen.

Maar hoe slagen stenen erin om te "communiceren" met de energie van onze chakra's? En hoe kunnen we ze correct kiezen en gebruiken?

In deze blog meer over de associatie tussen kristallen en chakra's, waardoor je hopelijk beter begrijpt hoe kristallen inwerken op je energiecentra en hoe je de juiste steen kunt kiezen om de energie van elk van de zeven hoofdchakra's weer in balans te brengen.

Inhoud

 • HOE DE ENERGIE VAN KRISTALLEN EN CHAKRA'S WERKT
  • DE PRINCIPES VAN KRISTALGENEZING
 • HOE VIND JE DE JUISTE STEEN VOOR EEN CHAKRA?
 • HOE KRISTALLEN TE GEBRUIKEN VOOR ENERGIEBALANS
 • CONCLUSIE

 

Hoe de energie van kristallen en chakra's werkt

Energie beweegt alles en beïnvloedt alle verschijnselen .

Albert Einstein heeft wetenschappelijk aangetoond dat "alles energie is" : alle geanimeerde en niet-geanimeerde lichamen worden er zonder uitzondering door beïnvloed.
Daarom zijn levende wezens - of het nu dieren of planten zijn - en de levenloze wereld van mineralen omgeven door een energieveld dat "aura" wordt genoemd.

Op medisch gebied kunnen we de dynamiek noemen waarmee sommige diagnostische hulpmiddelen werken, zoals magnetische resonantie: het detecteert het menselijke magnetische veld, aangezien elk levend organisme continu straling uitzendt en ontvangt. Volgens de biofysica is de mens vergelijkbaar met een echte antenne .

Er zijn veel interpretaties over het type en de omvang van de aura. Sommigen identificeren het in verschillende lagen, anderen dan weer in minder lagen. Feit is dat de aanwezigheid van de aura goed bekend is bij de holistische geneeskunde / therapeut die het identificeren als het belangrijkste te behandelen element voor het welzijn van de persoon zien.

In deze visie is het voor ons gemakkelijker om de energetische interactie te begrijpen die ontstaat tussen de mens en een kristal, de dynamiek waarmee een steen resoneert met de aura van een persoon en de toepassingen van deze prachtige mineralen voor het psycho-fysieke welzijn.

De principes van kristalgenezing

De studie van de energie-uitwisseling tussen de persoon en het kristal neemt de naam Edelsteentherapie / kristaltherapie aan, en we praten over Kristal Healing (genezing met kristallen) wanneer we al die behandelingen willen aangeven die gericht zijn op het genezen van fysieke symptomen met stenen, het opnieuw energetisch in evenwicht brengen van onze subtiele lichamen.

De energie die in ons lichaam stroomt, wordt overgebracht door kanalen die " nadi's " worden genoemd en die, langs de ruggengraat, van de bekkenbodem naar het hoofd, energiewervelingen creëren die bij velen bekend staan ​​als chakra's, een Sanskrietterm die "wiel, draaikolk" betekent.

Elk kristal komt overeen met een specifieke chakra. Kristaltherapie / Edelsteentherapie is een zachte genezingsmethode om verstopte energie te verplaatsen en blokkades op te heffen, waardoor de energiestroom van het hele lichaam toeneemt.

Hoe vind je de juiste steen voor een chakra?

De sleutel tot alles is energie begrijpen als kleur, als de overheersende tint van de chakra.

In technische termen spreken we van de trillingsfrequentie van wit licht, het zichtbare spectrum.

Hier volgt een kort overzicht van de kleuren die bij de verschillende chakra's horen:

 • de rode , bruine en zwarte stenen behandelen het 1e chakra ;
 • de oranje en gele chakra II en III ;
 • de roze en groene kristallen voor het hartchakra ;
 • de blauwe stenen voor communicatie bij de keelchakra ;
 • indigo en helderdere kristallen voor respectievelijk het derde oog en de kruinchakra, gekenmerkt door hogere trillingsfrequenties .

Naast de kleur, en niet minder belangrijk, zijn de chemisch-fysische kenmerken van de verschillende kristallen, elk met zijn eigen aard, oorsprong, fotogenetisch vormingsproces dat specifieke en verschillende eigenschappen zal verlenen.

Zo zullen de toepassingen van bijvoorbeeld kwarts anders zijn dan die van calciet of andere stenen van hydrothermische oorsprong zoals amazoniet .

Hoe kristallen te gebruiken voor energiebalans

De gebieden en methoden waarmee we onszelf kunnen behandelen of behandeld kunnen worden met Kristal Healing zijn talrijk, want waar een energie-uitwisseling wordt gegenereerd, zal het kristal werken om onze onevenwichtigheden te herstellen.

Hier zijn enkele voorbeelden:

 • directe toepassing van stenen in de getroffen gebieden (in sommige gevallen beter als ze in contact komen met de huid);
 • meditaties ;
 • reiki ;
 • geluidsbaden;
 • massages;
 • in meer dynamische disciplines zoals yoga, Qi Gong of Tai Chi .

Het opnieuw in evenwicht brengen van energie vindt plaats omdat het kristal (in het bijzonder word er verwezen naar de kwartskristallen die door kristaltherapie worden begunstigd) een duidelijk vermogen heeft om energie te absorberen, zoals een echte condensator, en om de energieaura van de persoon te activeren.

Naast dit soort interactie werken de stenen op psychologisch niveau, stimuleren ze de intuïtie van het individu en creëren ze een grotere verbinding met zijn eigen innerlijk.

Conclusie

Stenen worden al sinds de oudheid veel gebruikt en kunnen een uitstekend hulpmiddel zijn voor het opnieuw in evenwicht brengen van onze chakra's. We kunnen ze op verschillende manieren gebruiken, van de simpele handeling door ze op ons lichaam te plaatsen tot ze te gebruiken in meer geavanceerde praktijken zoals reiki. Tegelijkertijd wekken ze onze intuïtie op, waardoor we meer introspectief worden en onze spirituele sfeer voeden.

Hier wordt het kristal een krachtig hulpmiddel voor onze innerlijke reis op zoek naar een hoger bewustzijn .

Liefs Cindy

Webshop Cinsis

 

Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

 

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel