Sorteer op
 • Wat is een Orgonite en hoe gebruik je deze? Scroll omlaag.
  Wat is een Orgonite en hoe gebruik je deze? Scroll omlaag.

  Wat is een Orgonite en hoe gebruik je deze?

  Update: 23-09-2023

  Orgonites zijn helende kristallen met het vermogen om negatieve energie te reinigen en harmonie te brengen in verschillende aspecten van je leven. Een Orgonite kan…

Wat is een Orgonite en hoe gebruik je deze?

Wat is een Orgonite en hoe gebruik je deze? Lees alles wat je moet weten over orgonite!

Wat is een orgonite en hoe gebruik je deze? Orgonites zijn helende kristallen met het vermogen om negatieve energie te reinigen en harmonie te brengen in verschillende aspecten van je leven. Een Orgonite kan je fysiek, spiritueel en emotioneel verbeteren. Het is een mengsel van organische hars, (half)edelstenen en metalen zoals koper en aluminium.

In deze Blog zal ik dieper ingaan op Orgonite en zijn unieke helende eigenschappen.

Uitleg Orgonite. Wat is een orgonite en waar dient het voor?

Een Orgonite heeft piëzo-elektrische eigenschappen. Met andere woorden; de kristallen en metalen die in een Orgonite worden verwerkt, geven een etherische lading (levensenergie, chi, prana etc.) af wanneer het onder druk staat. Wanneer de hars krimpt bij het uitharden, wordt er een constante druk op de kristallen en metalen uitgeoefend en creëert zo een constante aantrekking en afstoting van energie tussen de verschillende elementen. De orgonite geeft een etherische lading af, die vervolgens de stagnerende energie opruimt en positieve energie brengt.

Orgonite Betekenis

Het woord "Orgonite" beschrijft een mengsel van metalen zoals koper en aluminium, hars en kwartskristal. De organische materialen (hars) absorberen Orgone-energie terwijl de metalen (niet-organisch materiaal) de energie verspreiden. In het proces reinigt Orgonite de energie om positieve energie vrij te maken.

Zijn Orgone en Orgonite hetzelfde?

Orgone en Orgonite zijn niet dezelfde dingen, maar ze zijn aan elkaar gerelateerd. Orgone verwijst naar de natuurlijke vormen van energie, die de verstorende krachten van andere elektromagnetische velden (EMV) in evenwicht kunnen brengen. Wilhelm Reich ontdekte de energie en bedacht de term Orgone.

Met andere woorden; Orgonite, dat een mix is van kristallen, metalen zoals koper of aluminium en hars, bereikt de levensenergie die bekend staat als Orgone.

Orgonite heeft krachtige helende effecten wanneer je edelstenen en kristallen toevoegt aan de mix, die wordt opgeladen met behulp van hars.

Meer informatie over Orgone energie vindt je hier

Waar is Orgonite goed voor?

Je kunt de Orgonite in jouw kamer of werkplek plaatsen en overal mee naartoe nemen (zie hiervoor de Orgonite hangersOrgonite armbanden-verschillende variaties en ook de Mala met Orgonite hanger ). Het is bedoeld om de niet-vereiste energie op te ruimen en de plaats uit te stralen met positieve energie.

De voordelen van Orgonite:

 • Het zet negatieve energie om in positieve energie.                                                   
 • Werkt continu, je hoeft de orgonite nooit schoon te maken of te ontladen.
 • Het zuivert de atmosfeer en laad water energetisch op.                                                    
 • Het verhoogt de levensenergie (de Boviswaarde) in je huis en voedingsproducten.
 • Vermindert de schadelijke effecten van mobiele en draadloze stralingsbronnenOrgonite producten trekken vuile/negatieve energie aan en zetten deze om in een schone/ positieve energie, ter  bevordering van een gezonde woonomgeving. Het is een krachtig hulpmiddel voor het neutraliseren van straling zoals, electrostress van EMF (Elektromagnetische straling) vanuit computers, mobiele telefoons, magnetrons, zendmasten, hoogspanningskabels, Wi-Fi, DECT-telefoons, hoogspanningsmasten en alle andere draadloze apparatuur.                                                                                               
 • Effectief tegen electrosmog en aardstraling.
 • Inspireert en creëert een prettige sfeer en evenwichtige en gelukkige(re) stemmingen
 • Het is vaak een remedie tegen slapeloosheid en psychische problemen.
 • Helpt mee bij het ontwaken en ontwikkelen van uw aangeboren spirituele zintuigen.
 • Ideaal om iemand die HSP is (hoog sensitief) af te schermen van prikkels.
 • Het heeft ook een positieve uitwerking op je huisdieren, je planten en je eigen fysieke lichaam. Reinigt en brengt je aura en chakra’s in balans.

Naast de voordelen van de orgonite combinatie op zich, wordt de werking ook beïnvloed door welke mineralen/(half)edelstenen, kristallen en/of symbolen erin verwerkt worden. Iedere edelsteen heeft namelijk ook zijn eigen unieke werking waardoor iedere orgonite anders is.

 Orgonite produkten      Mala met orgonite hanger

Orgonites

Je bent welkom om te kijken naar alle orgonite producten in mijn webshop om te zien/voelen of je met eentje resoneert ;) 

Klik hier om naar alle Orgonite producten te gaan. Mocht je alleen intersse hebben in de Orgonite sieraden? Klik dan op de link. Ga hier naar Orgonite hangersOrgonite armbanden-verschillende variatiesOrgonite oorbellen en ook de Mala met Orgonite hanger 

Voor welk chakra is Orgonite het beste?

Orgonite speelt een cruciale rol bij het balanceren en helen van het kruinchakra - het punt waar het lichaam het universum en de ziel ontmoet. Het kruinchakra omarmt dankbaarheid, sereniteit en vrede in je leven. Het deblokkeren van dit chakra kan je in staat stellen om een betere verbinding met het goddelijke tot stand te brengen, de Universele ruimte te vertrouwen, energie aan te trekken en toegang te krijgen tot hogere niveaus van bewustzijn.

Orgonite helende eigenschappen

De Orgonite is een krachtig helend hulpmiddel dat emotioneel, lichamelijk en spiritueel welzijn verbetert.  Hoewel de effecten van persoon tot persoon verschillen, heeft het tal van metafysische eigenschappen. Hier zijn enkele van de helende vermogens van de Orgone-energie:

 • Lichamelijke genezing

Orgone energie heeft de kracht om te beschermen tegen eventuele verstoringen veroorzaakt door emf van verschillende frequenties. Op deze manier kun je een sterker immuunsysteem hebben, evenals focus.

Als je bijvoorbeeld te veel tijd voor schermen doorbrengt, kunnen je chakra's uit balans zijn vanwege blootstelling aan elektromagnetisme. De organische Orgone kan ze echter in balans brengen en je energieniveau verbeteren.

 • Emotionele genezing

Over het algemeen heeft de Orgonite een kalmerend en verzachtend effect op mensen, vooral omdat het uitlijnt met het kruinchakra. Op deze manier bevordert het positieve emoties zoals vrede, vreugde en sereniteit terwijl het stress en negatieve gedachten indamt.

 • Spirituele genezing

Orgone staat ook bekend om het ondersteunen van spirituele groei. Het doet dit door de negatieve energieën om je heen te beteugelen. Daarom wordt het aanbevolen om in de buurt ervan te mediteren. Laat je emoties stromen en concentreer je op de ademhaling. Je voelt dat de Orgonite je laat ontspannen.

Orgonite Voordelen

Naast de fysieke, emotionele en spirituele groei die door Orgonite wordt aangewakkerd, heeft dit organische product tonnen fysieke en psychologische voordelen. Sommigen van hen worden hieronder beschreven:

 • Orgonites beschermen tegen negatieve energie en elektromagnetische velden (EMV's)

Technologie bestaat overal om je heen. Van mobiele telefoons en WiFi-verbindingen tot het koffiezetapparaat in jouw keuken, jouw huishouden zit waarschijnlijk vol met technologische apparaten. Deze apparaten stellen je continu bloot aan elektromagnetische velden (EMV's).

Regelmatige blootstelling aan dergelijke velden kan schadelijke effecten veroorzaken, zoals depressie, hoofdpijn, angst en verlies van libido. Orgonite kan je beschermen tegen deze negatieve energieën door ze te veranderen in positieve energie.

 • Orgonite is een herstellend hulpmiddel voor de slaap

Door een dieper gevoel van genezing te bieden, kunnen Orgonite producten jou helpen kalm en evenwichtig te zijn. Op deze manier kun je rustig en zonder zorgen rusten.

 • Een Orgonite is waardevol voor planten

Omdat de Orgonite de stagnerende negatieve energie in huizen beteugelt, wordt een rustige en zonnige omgeving samengesteld, wat ook nuttig is voor planten en tuinen. Orgonite zuivert de leefruimtes en ontgift tegelijkertijd water.

 

Wat doen Orgonite Piramides?

Orgonite piramides hebben een intense kracht die harmonie en positiviteit in je leven kan brengen. De piramide kan negatieve energie omzetten in positieve terwijl je je emoties, spirituele welzijn en fysieke gezondheid in balans brengt.

Wat doen orgonite piramides?

Een Piramide heeft een krachtige energie voor o.a. meditatie, gezondheid, schoonheid, bewustwording, aarding en persoonlijke ontwikkeling. Alle piramides zijn namelijk gebouwd volgens de heilige geometrie, wat inhoudt dat alles in verhouding exact klopt. De zijden liggen precies naar de vier windrichtingen toe.

Piramiden zijn fascinerende structuren, als je de voorkant bekijkt dan zien ze eruit als een driehoek, vanonder gezien een vierkant, van schuin opzij zie je 4 punten en blijft het vijfde punt steeds verborgen.
Energetisch trekt de basis van een piramide energie aan uit z’n omgeving en laat deze via de punt weer vrij in de ruimte.

Hoe activeer je de Orgonite piramide?

Begin met het plaatsen van de piramide in je hand. Mediteer op elke manier die voor jou werkt. Zorg ervoor dat al je aandacht gericht is op de Orgonite. Doe je best om de piramide te voelen en niet alleen te zien.  Communiceer je intenties en praat met de piramide alsof je met een vriend praat.

Vergeet niet dat elk object, zelfs de kleinste van de subatomaire deeltjes ter wereld, een geweten en een levenskracht heeft die ermee verbonden zijn. Het doel is om een verbinding op te bouwen tussen de piramide en je geest, zodat je de helende krachten ervan kunt bereiken.

Waar moet ik mijn Orgonite piramides plaatsen?

Het zou helpen om de Orgonite piramide te plaatsen in gebieden met veel elektronische items zoals kantoren of keukens. Maar je kunt het ook in meditatieruimtes plaatsen of elke ruimte waar je de negatieve energie (EMV's) wilt opruimen.

Je kunt Orgonites ook dragen als sieraad, omdat de combinatie van edelstenen en metalen het krachtigst is wanneer ze in nauwer contact staan met de huid ! Ga hier naar Orgonite hangersOrgonite armbanden-verschillende variatiesOrgonite oorbellen en ook de Mala met Orgonite hanger 

Als je water wilt zuiveren of activeren, moet je de orgonite naast de fles of kan plaatsen, òf je zet het water op een Orgonite oplaadschijf. Je kunt een Orgonite ook onder je bed plaatsen, onder je kussen of evt. op je nachtkast als je moeite hebt met slapen. Als vuistregel geldt dat het zo dicht mogelijk bij je moet zijn.

Vragen over Orgonite:

Hoe orgonite produkten te gebruiken?

De manier waarop Orgonite producten gebruikt kunnen worden, verschilt van persoon tot persoon. De belangrijkste manier om een Orgonite te gebruiken is om je ogen te sluiten en ermee te mediteren, waardoor de energie stroomt. 

Hier zijn enkele manieren om een Orgonite te gebruiken:

 • Mediteer met een Orgonite piramide

Je kunt voor de piramide gaan staan en je rechterpalm direct over de top van de piramide plaatsen. Je kunt ook mediteren met de piramide in je hand. Met concentratie en aandacht voel je energie binnenstromen. Orgonite piramides staan bekend als natuurlijke versterkers van spirituele energieën.

 • Spreek tegen de piramide en voel de Orgone-energie

Communiceren met je Orgonite piramide is essentieel om je relatie ermee op te bouwen. Praat over de problemen waarmee je wordt geconfronteerd, je verlangens en wat je wilt in je leven. Je zult in staat zijn om je gedachten te ordenen, helderheid te vinden en de energie om je heen te voelen.

 • Neem een Orgonite overal mee naartoe

Draag het als een sieraad zoals  Orgonite hangersOrgonite armbanden-verschillende variatiesOrgonite oorbellen en ook de Mala met Orgonite hanger. Net als bij een piramide kunnen de Orgonite sieraden je helpen energie om je heen uit te stralen en je gelukkig te voelen. Je zult in staat zijn om door elke situatie in je leven te stromen en de helderheid te hebben om ermee om te gaan.

Moet een Orgonite opgeladen worden?

Een orgonite werkt continu, je hoeft de orgonite nooit schoon te maken of te ontladen! Persoonlijk vind ik dan ook dat opladen niet nodig is omdat een orgonite zijn etherische energie behoudt. Maar ben je anders van mening, mag je hem evt. opladen mbv de zon of de maan. Let wel; in de zon kunnen er evt. verkleuringen plaatsvinden ookal is hij uv bestendig!

Wat doet een edelsteen en/of Orgonite?

Alles om ons heen is energie, heeft een trilling. Stenen kunnen afhankelijk van hun samenstelling heel hoog of juist heel laag trillen en hiermee samenwerken met een lichaam bijvoorbeeld. Een lage trilling kan aarding geven en rust, geeft diepte. Een hele hoge trilling kan ervoor zorgen bij bijvoorbeeld meditatie dingen lichter gaan, verbinding geven. Verschillende delen van het lichaam reageren hierop mee. Hierdoor ontstaat een actie-reactie en kan een edelsteen/orgonite bepaalde energie overbrengen.

Ik krijg hoofdpijn als ik de edelsteen- of Orgonite hanger draag?

Er zijn stenen of orgonite hangers die heel heftige reacties kunnen geven en daarbij raad ik altijd aan langzaam op te bouwen en niet meteen 24-7 bij je te dragen.

Probeer voldoende water te drinken (minimaal 2 ltr). Het is goed mogelijk dat door de werking van de edelsteen en of orgonite afvalstoffen vrij komen die afgevoerd moeten worden. Als je onvoldoende drinkt dan blijven deze afvalstoffen ‘langer in je lichaam hangen” en kan zich dat uiten in hoofdpijnklachten.

Ik voel niks van de orgonite of edelsteen?

Het is wel belangrijk dat je je verbindt met de steen of orgonite om hem te activeren. Dit doe je door hem minimaal 20 sec vast te houden en je mag evt. ook in gedachte dit benoemen.

Je hoeft trouwens niet persé iets te voelen, de één heeft dat wel de ander niet. Dat wil dan niet zeggen dat hij bij jou niks doet!  Integendeel!

Waarom zou ik een orgonite moeten kopen?

Een orgonite is een bijzonder ding. Je hebt ze in allerlei vormen en maten, en ze zijn gemaakt uit een combinatie van metalen, hars en (half)edelstenen. Orgone betekent levensenergie. Toch is een orgonite geen new age-uitvinding, maar een wetenschappelijke uitvinding. Orgonite, soms ook wel orgone genoemd, is ontdekt in de jaren ’30 van de vorige eeuw door dr. Wilhelm Reich. Hij was een Oostenrijkse psycholoog, psychoanalyticus en pseudowetenschapper. Hij wilde de levensenergie, ook wel genaamd chi, ki, prana, orgone of orgon, bundelen en versterken.    

Wat doet zo'n orgonite nu precies? Het helpt bij het reinigen van electromagnetische straling (van tv, pc en telefoon), zet negatieve energie om in positieve, reinigt en harmoniseert de chi in en om ons heen. Positieve energie kan je motivatie, slaap, focus en algehele gezondheid verbeteren.    

In de buurt van een orgonite zul je je rustiger voelen, minder stress ervaren, en energieën van anderen op afstand kunnen houden. Tegenwoordig zijn we veel bezig met onze telefoon en pc, en we onderschatten de effecten die de straling op ons heeft. We zijn moe en hebben vaak hoofdpijn, maar we leggen geen link met onze gadgets.

Zelf voel ik me een stuk rustiger/ontspannen met mijn orgonites (+ hangers/armbanden) en heb een grote transformatie ondergaan, mezelf stukje bij beetje teruggevonden. Ik slaap ook veel beter, rustiger en dieper! Heb minder hoofdpijn, ben minder moe. Minder stress in mijn hoofd ;) Heerlijk toch!

Liefs Cindy

Webshop Cinsis

Update: 23-09-2023

 

Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

 

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel