Sorteer op
  • Zorgenpoppetje oftewel Worrydoll.
    Zorgenpoppetje oftewel Worrydoll.

    ZORGENPOPPETJE OFTEWEL WORRYDOLL. Mooi handgemaakt zorgenpoppetje. Elk poppetje wordt geleverd met een informatiekaartje in het Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Frans en Spaans en een organza zakje.

    De legende van het…

    € 4,70

Zorgenpoppetje oftewel Worrydoll                 

Wat zijn zorgenpoppetjes?

Wat zijn zorgenpoppetjes? Zorgenpoppetjes, ook bekend als Worrydolls, zijn kleine poppetjes die voortkomen uit de legende van Guatemala. Ouders in bergdorpen leggen deze speciale poppetjes onder het kussen van hun kinderen om hen te helpen met hun zorgen en angsten.

Deze schattige, handgemaakte poppetjes hebben een bijzondere kracht. Wanneer kinderen gaan slapen, nemen de zorgpoppetjes hun zorgen weg en maken ze plaats voor rust en vrede in het hoofd van het kind. Veel kinderen ervaren moeite om in slaap te vallen of hebben te maken met piekergedachten die hen wakker houden. Zorgenpoppetjes kunnen hierbij een grote hulp bieden. Met behulp van de zorgpoppetjes kunnen kinderen zich veilig voelen en hun angst en zorgen loslaten, waardoor ze beter kunnen slapen.

Maar niet alleen voor kinderen zijn deze poppetjes geschikt. Ook volwassenen vinden troost bij de zorgpoppetjes. Ze zijn perfect voor aanstaande moeders die zich ongerust maken over de komst van hun baby, mensen die constant bezig zijn met werk en geen rust kunnen vinden of zelfs voor degenen met grote levenszorgen.

De zorgenpoppetjes bestaan al eeuwenlang in Guatemala en worden nog steeds veel gebruikt door mensen over de hele wereld. Ze worden gemaakt door lokale ambachtslieden die elk poppetje met liefde en vakmanschap creëren. Elk poppetje wordt geleverd met een klein zakje waarin je hem kunt bewaren en bij je kunt dragen als een talisman tegen zorgen. Dus, of je nu moeite hebt om in slaap te vallen of gewoon wat extra comfort zoekt in tijden van stress, de zorgpoppetjes staan voor je klaar om al die zorgen weg te nemen. Laat je zorgen los en vind rust met deze bijzondere poppetjes.

De legende van zorgenpoppetjes

De legende van zorgenpoppetjes. In de prachtige bergdorpen van Guatemala wordt een bijzondere legende doorgegeven van generatie op generatie. Het is de legende van de zorgenpoppetjes, ook wel bekend als Worrydolls. Volgens deze oude traditie worden deze kleine poppetjes gebruikt om zorgen weg te nemen en rust te brengen. Het verhaal begint lang geleden, toen een wijze oude vrouw in een dorpje genaamd Santa Ines leefde. Ze was geliefd en gerespecteerd in de gemeenschap vanwege haar wijsheid en behulpzaamheid. De mensen uit het dorp kwamen vaak naar haar toe met hun problemen, angsten en zorgen. Op een dag kreeg de oude vrouw een visioen waarin ze werd verteld hoe ze de last van zorgen kon verlichten voor anderen. Ze kreeg instructies om kleine poppetjes te maken, elk met zijn eigen unieke kenmerken en charme. Deze poppetjes werden Worrydolls genoemd. De oude vrouw maakte met liefde tien poppetjes en gaf ze aan de kinderen uit het dorp. Ze vertelde hen dat ze hun zorgen mochten delen met de poppetjes voordat ze naar bed gingen. De kinderen waren nieuwsgierig naar deze magische poppetjes en namen haar advies ter harte. Die nacht gebeurde er iets wonderbaarlijks: terwijl de kinderen sliepen, kwamen de Worrydolls tot leven! Met al hun kracht trokken ze alle zorgen die in het hoofd van de kinderen rondspookten in zich op. De poppetjes luisterden geduldig en namen de zorgen weg, zodat de kinderen rustig en onbezorgd konden slapen. Toen de ochtend aanbrak, waren de Worrydolls weer gewone poppetjes. Maar de kinderen voelden zich lichter en uitgerust. Ze voelden dat hun zorgen waren verdwenen, alsof ze werden meegenomen door deze bijzondere poppetjes. Het nieuws over deze magische gebeurtenis verspreidde zich al snel door het dorp. Vanaf toen begonnen ouders van bergdorpen overal in Guatemala Worrydolls onder het kussen van hun kinderen te leggen, hopend dat ook zij dezelfde rust en opluchting zouden ervaren. De legende van het zorgenpoppetje leeft voort tot op de dag van vandaag. Deze kleine poppetjes zijn uitgegroeid tot een symbool van hoop, troost en verlichting voor mensen wereldwijd.

Dus wanneer je jezelf of iemand anders wilt helpen om angstige gedachten en zorgen achter te laten, kun je vertrouwen op een zorgenpoppetje. Ze zijn er altijd om naar je te luisteren en al die lastige gedachten weg te nemen.

 

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel