Sorteer op
 • -20%

  Kristal raster doek met Levensbloem en OM teken
  Kristal raster doek met Levensbloem en OM teken

  KRISTAL RASTER DOEK MET LEVENSBLOEM EN OM TEKENKristalrasterdoekEen kristalrasterdoek is een hulpmiddel die de kristallen energie verbindt met heilige geometrie wat je kan gebruiken bij een edelstenen grid legging. Op dit kristal…

  € 10,99 € 8,75
 • -20%

  Kristalraster doek met Metatron Kubus
  Kristalraster doek met Metatron Kubus

  KRISTALRASTER DOEK MET METATRON KUBUSKristalrasterdoek Een kristalrasterdoek is een hulpmiddel die de kristallen energie verbindt met heilige geometrie wat je kan gebruiken bij een edelstenen grid legging. Op dit kristal Raster…

  € 10,99 € 8,75
 • Seleniet plaat vierkant 10cm met gegraveerde flower of life oftewel levensbloem
  Seleniet plaat vierkant 10cm met gegraveerde flower of life oftewel levensbloem

  SELENIET PLAAT VIERKANT 10CM MET GEGRAVEERDE FLOWER OF LIFE OFTEWEL LEVENSBLOEMKan gebruikt worden als klein gridraster, het ontladen van edelstenen, bij therapie, rituelen of als decoratie.

  SelenietSeleniet steen, ook wel de…

  € 21,95
 • Seleniet plaat vierkant 10cm met gegraveerde Mandala
  Seleniet plaat vierkant 10cm met gegraveerde Mandala

  SELENIET PLAAT VIERKANT 10CM MET GEGRAVEERDE MANDALAKan gebruikt worden als klein gridraster, het ontladen van edelstenen, bij therapie, rituelen of als decoratie.

  SelenietSeleniet steen, ook wel de engelensteen genoemd door de…

  € 21,95
 • -22%

  Fluwelen Kristal raster doek / altaarkleed met Levensbloem
  Fluwelen Kristal raster doek / altaarkleed met Levensbloem

  FLUWELEN KRISTAL RASTER DOEK / ALTAARKLEED MET LEVENSBLOEM KristalrasterdoekEen kristalrasterdoek is een hulpmiddel die de kristallen energie verbindt met heilige geometrie wat je kan gebruiken bij een edelstenen grid legging. Op…

  € 13,99 € 10,95
 • -22%

  Altaar kleed Flower of Life
  Altaar kleed Flower of Life

  KRISTALDOEK ALTAAR KLEED FLOWER OF LIFEKristalrasterdoekEen kristalrasterdoek is een hulpmiddel die de kristallen energie verbindt met heilige geometrie wat je kan gebruiken bij een edelstenen grid legging. Op dit kristal Raster…

  € 13,95 € 10,95

Edelstenen grid raster

Edelstenen Grid

Een edelstenen grid is een ongelooflijk krachtige en mooie manier om je dromen, doelen en intenties te manifesteren. De kracht van een kristalraster komt van de gecombineerde energieën van de kristallen die je gebruikt, hoe je ze neerlegt en de intenties die je instelt. Kortom, een kristalraster is een speciale regeling van mineralen en edelstenen, gebruikt met intentie, om een gewenst resultaat te manifesteren. Houd in gedachten dat het universum ons graag voorziet van wat we nodig hebben, niet alleen van wat we willen. Dus het is het beste om je te concentreren op het manifesteren van een behoefte vs een willen, als je wilt dat het tot bloei komt. Gemeenschappelijke bedoelingen die mensen gebruiken voor kristalrasters zijn voor welzijn, overvloed, genezing en bescherming.

Feiten en regels mbt Kristalrasters

Er zijn echt geen harde feiten en regels als het gaat om kristalrasters. Het beste is om je eigen intuïtie te gebruiken en te werken met wat je voelt en of dit voor jou dan ook goed voelt. Sommige mensen maken kristalrasters op een raster, doek of stuk papier (ik natuurlijk met mijn eigengemaakte epoxy grid ;) ) met een heilige geometrie eronder, omdat ze geloven dat dit de kracht verhoogd. Anderen willen stukken van de natuur, zoals bladeren of bloemen in hun raster. Veel mensen kiezen hun stenen op basis van de eigenschappen van de individuele kristallen die dan zijn afgestemd op wat ze zouden willen manifesteren. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos!

Meest gebruikte techniek bij het maken van een kristalraster, die nuttig kan zijn voor beginners.

Stapsgewijze handleiding voor het maken van een kristal grid:

 1. De eerste stap is beslissen wat je bedoelingen zijn voor het maken van een grid. Je kan dit op een stuk papier schrijven en dit papier onder de centrale steen in jouw rooster plaatsen. Probeer specifiek te zijn over wat je wilt manifesteren en zoals eerder vermeld, probeer niet iets te willen maar vanuit een behoefte te denken.
 2. Kies je kristallen. Je kan dan rekening houden met de individuele kristallen eigenschappen en wat jouw bedoelingen hierin zijn. Het belangrijkste is, vertrouwen in je intuïtie en je gevoel te laten leiden om zo een keuze te maken welke kristallen je wilt gebruiken.
 3. Het is belangrijk om eerst te zorgen dat jouw kristallen en de ruimte waar je jouw kristalraster wilt plaatsen te reinigen. Ik doe dit met behulp van Palo Santo. Er zijn echter vele manieren waarop je jouw kristallen kunt reinigen. Je zou geluid kunnen gebruiken, zoals kristal of Tibetaanse klankschalen. Maanlicht is een andere optie. Je plaatst gewoon jouw kristallen in het maanlicht om ze te reinigen tijdens de volle maan. Andere opties zijn het begraven van jouw kristallen in de aarde, of in zonlicht leggen, afspoelen met water of met behulp van Reiki of zout.. Wees echter heel voorzichtig hiermee, want sommige kristallen houden niet van water (zoals bijv. Seleniet) of de zon (zoals Amethist, deze verkleurd). Daarom gaat mijn voorkeur dus liever uit naar Palo Santo of salie.
 4. Plaats het stuk papier waarop je je intenties hebt opgeschreven in het midden van je ruimte/raster en terwijl je dit doet, in je geest of hardop, zeg je wat je bedoelingen zijn. Neem even de tijd om echt te vertragen en verbinding te maken met je eigen geest en de energie van het universum. Misschien wil je een kaars aansteken of ontspannende muziek luisteren.
 5. Sommige mensen geloven dat het het beste is om te beginnen vanaf de buitenkant en naar het midden te werken. Maar anderen hebben net de voorkeur om in het midden te beginnen en naar buiten te werken. Doe wat goed voor je voelt, begin met het plaatsen van je kristallen. Sommige mensen willen hierbij een heilige geometrie gebruiken, en het geeft hen een gemakkelijke gids over waar ze hun kristallen dan kunnen plaatsen.
 6. De laatste stap is het activeren van jouw raster. Ik doe dit graag met behulp van een duidelijke kwartspunt. Dit is een soort van energetische "verbinding", als je elk kristal met je punt aanraakt, een onzichtbare lijn tekent om ze met elkaar te verbinden. Het beste is om jouw kristal raster voor een bepaalde periode opgezet te laten staan, in plaats van het meteen weg te zetten. Ik laat de mijne graag minstens 48 uur staan, maar doe wat voor jou werkt. Sommige mensen laten ze een lange termijn staan. Ze zijn zeker een mooie aanvulling in elke ruimte ;)

 

Je maakt een kristalraster wanneer je de behoefte voelt. Persoonlijk doe ik ze graag tijdens de Nieuwe Maan en de Volle Maan, omdat dit krachtige energetische momenten zijn. Het is ook geweldig om te mediteren met je kristalraster als je klaar bent.

Er zijn veel mooie kristallen bij Cinsis die gebruikt kunnen worden om je eigen kristalraster te maken. Hierboven zie je verschillende mooie kristalrasters (apart verkrijgbaar, zonder de kristallen), een krachtig hulpmiddel om je wensen te manifesteren, met behulp van de heilige geometrie.

 

 

Disclaimer: Cinsis geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen en/of orgonites. Ondanks de magische werking van edelstenen en/of orgonites kunnen deze nooit een dokter vervangen. Ik verwijs je dan ook erop om bij gezondheidsproblemen eerst je huisarts te raadplegen.


Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel