Barnsteen / Amber sieraden voor baby, kind & volwassenen

Wat is barnsteen / amber?

Barnsteen, ook wel bekend als amber, is een prachtige fossiele hars die wordt gevormd uit versteende boomhars. Het heeft een warme gloed met verschillende kleuren, variërend van geel en oranje tot bruin en zelfs groen. Barnsteen is al eeuwenlang geliefd om zijn schoonheid en wordt vaak gebruikt in sieraden, waaronder armbanden voor baby's, kinderen en volwassenen. Maar barnsteen biedt niet alleen esthetische waarde; het heeft ook tal van voordelen voor degenen die het dragen. Het staat bekend om zijn helende eigenschappen en wordt vaak gebruikt als alternatieve geneeswijze.

De voordelen van barnsteen / amber armbanden

De voordelen van barnsteen / amber armbanden. Deze armbanden worden al eeuwenlang gedragen vanwege de vele voordelen die ze kunnen bieden. Naast de esthetische waarde kunnen deze armbanden ook een positief effect hebben op onze gezondheid en welzijn. Hier zijn enkele voordelen van het dragen van barnsteen / amber armbanden voor volwassenen:

1. Pijnverlichting: Barnsteen / amber staat erom bekend dat het natuurlijke pijnstillende eigenschappen heeft. De hars bevat succinezuur, dat helpt bij het verminderen van ontstekingen en pijn in het lichaam. Door een barnsteen / amber armband te dragen, kunnen mensen verlichting ervaren bij aandoeningen zoals reuma, gewrichtspijn, artritis en spierpijn.

2. Kalmerend effect:  Barnsteen / amber wordt vaak gebruikt als een natuurlijke remedie voor angst en stressvermindering. De warmte die vrijkomt door het contact met de huid kan helpen om kalmte en rust te bevorderen, waardoor gevoelens van angst verminderd worden.

3. Verbeterd immuunsysteem:  Succinezuur in barnsteen / amber staat erom bekend dat het de immuniteit van ons lichaam versterkt. Het kan helpen om verkoudheid, griep en andere infecties te bestrijden door het immuunsysteem te stimuleren.

4. Verlichting bij tandjes krijgen: Voor jonge kinderen is tandjes krijgen vaak een pijnlijk proces waar ouders hulpeloos mee moeten omgaan. Barnsteen / amber armbanden worden vaak gebruikt om verlichting te bieden bij het doorkomen van tandjes. De natuurlijke pijnstillende eigenschappen en ontstekingsremmende werking kunnen helpen de pijn en irritatie te verminderen.

5. Energetisch evenwicht:  Barnsteen / amber wordt ook gebruikt in traditionele geneeswijzen om de energie in ons lichaam in balans te brengen. Het wordt gezegd dat het onze chakra's stimuleert en helpt bij het vrijkomen van negatieve energie en het bevorderen van positieve energie.

Note: Het is belangrijk om op te merken dat hoewel veel mensen positieve resultaten melden bij het gebruik van barnsteen / amber als alternatieve geneeswijze, er nog steeds discussie is over de wetenschappelijke basis ervan. Het is geen vervanging voor medisch advies en behandelingen. Als je gezondheidsproblemen hebt, is het altijd raadzaam om een professional te raadplegen. Het dragen van een barnsteen / amber armband kan een natuurlijke en mooie manier zijn om te profiteren van de mogelijke voordelen die deze alternatieve geneeswijze kan bieden. Of het nu gaat om het verminderen van ontstekingen, verlichting bieden bij pijn of het bevorderen van een gevoel van welzijn, barnsteen / amber heeft zeker zijn unieke eigenschappen die mensen aantrekken. Bedenk echter dat de mate waarin je deze voordelen ervaart persoonlijk kan verschillen. Wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een ander. Het is belangrijk om met openheid en realisme benadering toe te passen wanneer je besluit om barnsteen / amber als alternatieve geneeswijze te gebruiken.

Barnsteen armbanden voor baby's

Naast de vele voordelen voor volwassenen, worden barnsteen armbanden ook steeds populairder bij baby's. Veel ouders geloven dat het dragen van een barnsteen armband kan helpen bij doorkomende tandjes. Hoewel dit effect nog niet wetenschappelijk is bewezen, melden sommige ouders dat hun baby's minder last hebben van huilen en prikkelbaarheid tijdens deze periode. Het belangrijkste om te onthouden bij het kiezen van een barnsteen armband voor je baby is ervoor te zorgen dat deze veilig en goed gemaakt is. Kies altijd voor echte barnsteen en vermijd plastic imitaties. Zorg ervoor dat de armband goed past zonder te strak te zitten, om zo verstikkingsgevaar te voorkomen.

Kortom, of je nu op zoek bent naar pijnverlichting, kalmering of gewoon wat extra schoonheid in je leven wilt brengen, barnsteensieraden kunnen de perfecte keuze zijn. Ontdek zelf de voordelen van het dragen van deze prachtige en natuurlijke stukken.

Verstikkingsgevaar bij baby's en jonge kinderen

Veiligheid staat voorop als het gaat om het dragen van een barnsteen / amber armband, vooral bij baby's en jonge kinderen. Hoewel deze armbanden vele voordelen kunnen bieden, is het belangrijk om bewust te zijn van het verstikkingsgevaar dat ze kunnen opleveren. Baby's en jonge kinderen zijn nog volop bezig met de ontdekking van de wereld om hen heen. Alles wat ze vinden, wordt vaak direct in hun mond gestopt. Dit geldt ook voor sieraden zoals amber armbanden. Hoewel de meeste amber armbanden veilig per kraal geknoopt zijn, blijft er altijd een risico bestaan dat een kraal komt los te zitten of breekt. Als dit gebeurt, kan een baby of jong kind gemakkelijk de kraal in hun mond stoppen en hierin stikken. Daarom is het absoluut essentieel om nooit je baby alleen te laten met een armbandje. Zelfs als je denkt dat ze veilig zijn terwijl ze spelen of slapen, is er altijd een kans dat er iets misgaat zonder toezicht. Het is belangrijk om altijd alert te zijn en de armband regelmatig te controleren op eventuele schade. Controleer of alle kralen stevig vastzitten en of er geen losse draden of knopen zijn. Als je ooit merkt dat er iets mis is met de armband, verwijder deze dan onmiddellijk en laat hem repareren voordat je hem weer aan je kind geeft. Hoewel barnsteen amber armbanden voor baby's verkrijgbaar zijn met een omtrek van 14 cm, is het nog steeds belangrijk om voorzichtig te zijn, zelfs als de armband goed past. Zorg ervoor dat de armband niet te strak zit en zorg ervoor dat je altijd toezicht houdt wanneer je kind het draagt. Het is begrijpelijk dat je het beste wilt voor je kind en dat je graag gebruik wilt maken van de voordelen die een amber armband met of zonder edelsteen toevoeging kan bieden. Echter, veiligheid moet altijd prioriteit hebben. Zorg ervoor dat je baby nooit alleen gelaten wordt met een armbandje en wees alert op het verstikkingsgevaar. Het is altijd beter om veilige momenten te kiezen om de armband om te doen en deze indien nodig onder toezicht te verwijderen. Onthoud ook dat elk kind anders is en wat bij het ene kind werkt, kan mogelijk niet van toepassing zijn op een ander. Wees altijd verantwoordelijk en gebruik je gezond verstand als het gaat om sieraden voor baby's en jonge kinderen.

Verkrijgbaarheid van Barnsteen / Amber armbanden voor baby's en volwassenen

Barnsteen / Amber armbanden met amethist zijn verkrijgbaar voor zowel baby's als volwassenen. Het is belangrijk om te zorgen dat je de juiste maat kiest, zodat de armband comfortabel past. Voor baby's zijn er amber armbanden beschikbaar met een omtrek van 14 cm. Deze kleinere maat zorgt ervoor dat de armband goed om het polsje van je kleintje past. Let echter goed op dat de armband niet te strak zit en geen ongemak veroorzaakt.

Voor volwassenen zijn er amber armbanden verkrijgbaar met een omtrek van 18 of 20 cm, afhankelijk van de polsomtrek. Door deze ruimere maat kunnen volwassenen genieten van het dragen van een amber armband.

Let bij het kiezen en bestellen van een amber armband altijd goed op de maatvoering en bekijk of deze geschikt is voor jouw polsomtrek of die van je kind. Zo ben je verzekerd van een perfect passende en veilige armband.

Betrouwbare barnsteen / Amber armbanden kopen

Het is belangrijk om te weten waar je betrouwbare amber armbanden kunt kopen. Let op erkende winkels of websites die gespecialiseerd zijn in natuurlijke edelstenen sieraden. Dit verhoogt de kans dat je een authentieke en veilige amber armband aanschaft.  Vergeet niet dat veiligheid altijd voorop staat bij het kopen van een amber armband. Zorg ervoor dat je de armband regelmatig controleert op eventuele schade en knopen. Als je ooit twijfels hebt over de veiligheid van de armband, verwijder deze dan direct.

Kies bewust en met zorg een amber armband uit voor jouw baby of jezelf. Het is belangrijk om te genieten van de voordelen die deze prachtige sieraden kunnen bieden, maar wel altijd met veiligheid als prioriteit. Onze Barnsteen / Amber armbandjes zijn niet alleen per kraal geknoopt, ze bevatten ook een draai slotje (zie de foto's bij de producten)

 

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel