Apatiet

Apatiet

Deze creatieve edelsteen heeft een veelzijdigheid aan kleuren en draagt bij om jouw eigen unieke persoonlijkheid te ontwikkelen. Apatiet stimuleert communicatie, zelfexpressie, bevordert geestelijke, lichamelijk en spirituele groei en ontwikkeling. Hij maakt open, sociaal, extravert, levendig en werkt motiverend en activerend. Heft emotionele vermoeidheid op, daarnaast bouwt hij de energie reserves weer op. Door geblokkeerde energie in het basischakra weer te laten stromen, verzacht hij gevoelens van verdriet en woede, verlicht hij de frustratie en wekt hierdoor tevens de kundalini op. Apatiet is een steen die het spirituele met het materiële combineert, de balans hierin hervindt en zodoende een rijk leven mogelijk maakt, op ieder gebied die het leven te geven heeft. Een mooie steen voor hyperactieve en autistische kinderen doordat hij de overdaad aan inkomende prikkels filtert. Apatiet heeft een verminderende werking op uitputting, vermoeidheid, prikkelbaarheid, agressiviteit, lusteloosheid, boosheid, zorgelijkheid, artritis, fibromyalgie en gewrichtsproblemen. Hij bevordert de eetlust, levenslust, hij geeft vitaliteit, versterkt de botten, kraakbeen en tanden, helpt bij de genezing van botbreuken, zorgt voor een open houding, motiveert tot actie, ondersteund de vorming van nieuwe cellen, heeft een verzachtende werking op pijn. Ook een goede steen bij kinderen tegen groeipijnen.

Hiernaast heeft gele Apatiet nog de volgende eigenschappen; zij richt haar eigenschappen meer op het zonnevlechtchakra, en ondersteunt problemen die ontstaan zijn door het langdurig binnen houden van woede. Zij reinigt en activeert de zonnevlecht, en brengt stroming bij blokkades. Ook verbetert zij de concentratie en ondersteunt en stimuleert de opname van informatie bij leerproblematiek.

Toegeschreven werking: * geeft motivatie * geeft geestelijke flexibiliteit * helpt bij artrose * bevordert genezing van botbreuken * bevordert vernieuwing van cellen * geeft rust bij een druk leven * geeft openheid van geest * helpt bij hoofdpijn.

Kleur kan wit tot grijs, geel, groen, blauw, violet of roze zijn. Het is een doorzichtige, soms fluorescerende steen met een glasachtige tot half harsachtige glans. Blauwe apatiet kan beter niet te veel blootgesteld worden aan water.

Een aantal kleurvariëteiten heeft een eigen naam:
- gele apatiet heet beloviet;
- lichtgroene apatiet heet asparagoliet;
- groene apatiet heet tulliumiet;
- transparante helderblauwe apatiet heet moroxiet;
- roze apatiet heet mangualdiet.

Toepasbaar  Apatiet dient op de huid gedragen te worden. Leg het op het betreffende deel van het lichaam om pijn te verzachten en botbreuken te helen. Door gele Apatiet op je lichaam te dragen versterk je de wil en je persoonlijke charisma. Groene Apatiet kan goed gebruikt worden bij channeling.

Harmoniseert met  fenakiet, azeztuliet, danburiet, samen zorgen voor een hogere frequentie, en met larimar verbetert het de communicatie en de emotionele balans.

Verzorging Apatiet kan beter niet gereinigd worden met water. Palo Santo is dan een betere oplossing.

Sterrenbeeld Blauwe apatiet: Waterman en Weegschaal. Gele apatiet: Leeuw, Schorpioen en Ram. Groene apatiet: Maagd.

Chakra Blauw Apatiet resoneert met het keel- en voorhoofdchakra, geel/groen Apatiet resoneert met het hartchakra en de zonnevlecht, en dit zijn dan ook de meest geschikte plekken om te dragen wil je de werking optimaal ervaren.

Vindplaats  kan o.a. gevonden worden in Marokko, Canada, de Verenigde Staten, Portugal, Spanje, Duitsland, Brazilië en Mexico.

 

 

Disclaimer: Cinsis geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen en/of orgonites. Ondanks de magische werking van edelstenen en/of orgonites kunnen deze nooit een dokter vervangen. Ik verwijs je dan ook erop om bij gezondheidsproblemen eerst je huisarts te raadplegen.


Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

Sorteer op
 • Apatiet (nr 1)
  Apatiet (nr 1)

  Apatiet (nr 1)
  Deze creatieve edelsteen heeft een veelzijdigheid aan kleuren en draagt bij om jouw eigen unieke persoonlijkheid te ontwikkelen. Apatiet stimuleert communicatie, zelfexpressie en bevordert geestelijke, lichamelijk…

  € 19,95
 • Apatiet (nr 2)
  Apatiet (nr 2)

  Apatiet (nr 2)Deze creatieve edelsteen heeft een veelzijdigheid aan kleuren en draagt bij om jouw eigen unieke persoonlijkheid te ontwikkelen. Apatiet stimuleert communicatie en zelfexpressie en bevordert geestelijke, lichamelijk…

  € 14,95
 • Apatiet (nr 4)
  Apatiet (nr 4)

  Apatiet (nr 4)Deze creatieve edelsteen heeft een veelzijdigheid aan kleuren en draagt bij om jouw eigen unieke persoonlijkheid te ontwikkelen. Apatiet stimuleert communicatie en zelfexpressie en bevordert geestelijke, lichamelijk…

  € 15,95
 • Apatiet (nr 5)
  Apatiet (nr 5)

  Apatiet (nr 5)Deze creatieve edelsteen heeft een veelzijdigheid aan kleuren en draagt bij om jouw eigen unieke persoonlijkheid te ontwikkelen. Apatiet stimuleert communicatie en zelfexpressie en bevordert geestelijke, lichamelijk…

  € 13,89
Sorteer op

Instagram | Cretan NSW

© 2018 - 2021 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel