Sorteer op

Update: 11-09-2023

Hoe breng je je chakra’s weer in balans?

Uitleg Edelsteentherapie.

Voel je je de laatste tijd niet goed, niet helemaal zoals jezelf? Dan kan dit betekenen dat één of meerdere chakra’s uit balans zijn. Edelstenen (en of orgonites) kunnen je hierbij helpen. Natuurlijk blijft altijd het advies om eerst een (huis)arts te raadplegen en dit alleen als een extra energetische ondersteuning te zien!

In deze blog zal ik meer uitleg geven omtrent “Hoe krijg ik mijn chakra’s weer in balans m.b.v. Edelsteentherapie”?

Hoe kunnen edelstenen je chakra’s weer in balans krijgen?

Hiervoor zijn 2 methodes die je zou kunnen uit proberen. Het is aan jou te kiezen, welke voor jou het fijnste en het beste werkt😉

Mensen gebruiken specifieke edelstenen voor de verschillende chakra’s om deze in balans te brengen. De edelstenen die je gebruikt om je wortelchakra in balans te brengen, zijn niet hetzelfde als degene die je bijvoorbeeld voor je hartchakra zou gebruiken. 

Voor meer uitleg omtrent de 7 hoofdchakra’s en welke edelstenen per chakra je het beste kan gebruiken, kun je hier terugvinden.

 

Edelsteentherapie uitleg / Orgonite chakra Healing disks

Methode 1)

 • Kies een edelsteen per chakra, je hoeft trouwens niet op alle chakra’s een edelsteen tegelijk te plaatsen als dit niet nodig is. Met bijvoorbeeld een pendel kun je nagaan welke chakra(‘s) uit balans zijn (hoe een pendel te gebruiken lees je hier). Vraag aan de pendel: Is mijn …chakra uit balans? Deze zal dan ja of nee antwoorden. De chakra’s die uit balans blijken kun je behandelen met edelstenen en /of orgonite chakra healing disks zoals verder in mijn blog zal worden uitgelegd.

 • Kies een edelsteen voor je wortelchakra. Het bevindt zich aan de basis van je ruggengraat en is je verbinding met de aarde, familie, overleving, gezondheid en vooruitgang. Als dit chakra uit balans is, kun je last krijgen van een gebrek aan zelfvertrouwen, eenzaamheid, depressie, angst, verslaving, lage rugpijn, pijn en verrekkingen in het onderlichaam, obstipatie of diarree en het vasthouden van vocht.​ Rode of zwarte edelstenen zoals granaat, robijn en zwarte Toermalijn zijn over het algemeen de beste keuze.
 • Kies een edelsteen voor je sacraal chakra. Het bevindt zich ook aan de basis van je ruggengraat en is je verbinding met andere mensen, vertrouwen, creativiteit, energieniveaus en seksuele gezondheid. Als dit chakra uit balans is, kun je last krijgen van eetstoornissen, verminderde zin in seks, seksuele stoornissen, menstruatiecyclusproblemen, urineweginfecties, onvruchtbaarheid en problemen met je darmen. Oranje edelstenen zoals carneool, oranje calciet en oranje granaat zijn goed.
 • Kies een edelsteen voor je zonnevlecht. Het bevindt zich op je middenrif, net boven je navel, en is je verbinding met je emoties, verlangens, zelfgevoel en zelfbeheersing. Als dit chakra uit balans is, kun je last krijgen van slapeloosheid, moeite met concentreren en dingen onthouden, angst, suikerverslaving, spijsverteringsproblemen, acne, eczeem, diabetes, obesitas en stofwisselingsproblemen. Gebruik gele kristallen zoals citrien, gele jaspis en gouden calciet om in balans te komen.
 • Selecteer een edelsteen voor je hartchakra. Het bevindt zich op dezelfde plek als je fysieke hart en is het centrum van je wezen en al je andere chakra's. Het is jouw verbinding met liefde, relaties, vergeving, vertrouwen en veiligheid. Als dit chakra uit balans is, kun je je hopeloos voelen, apathisch voelen, niet kunnen vergeven, bindingsproblemen, ademhalingsproblemen, schouderpijn en pijn in de bovenrug. Groene of roze kristallen zoals rozenkwarts, groene fluoriet en rhodochrosiet zijn een goede keuze.
 • Kies een edelsteen voor je keelchakra. Het bevindt zich aan de basis van je keel en is je verbinding met je communicatie, vrijheid en leiderschap. Als dit chakra uit balans is, kun je moeite hebben met communiceren, nerveus zijn, moeite hebben om ermee om te gaan, sinusproblemen, kaakpijn, schildklierproblemen en keel- en tandproblemen. Een lichtblauw kristal zoals turkoois en blauwe kyaniet zal werken.
 • Kies een edelsteen voor je derde oog-/voorhoofdchakra. Het bevindt zich net boven je fysieke ogen en maakt verbinding met je gedachten, geest, dromen en paranormale gaven. Als dit chakra uit balans is, kun je last krijgen van hoofdpijn, nachtmerries, leerproblemen, hersenaandoeningen, oogproblemen, oorproblemen en hoofdhuid- en haarproblemen. Probeer donkerblauwe kristallen zoals blauw tijgeroog, lapis lazuli en dumortieriet om terug in balans te komen.
 • Kies een edelsteen voor je kruinchakra. Het bevindt zich bovenaan je hoofd en maakt verbinding met je spiritualiteit, wijsheid, verlichting en verbinding met het universum. Als je kruinchakra uit balans is, kun je last krijgen van gebrek aan geloof, psychische problemen, auto-immuunziekten, psychische problemen en dementie. Witte of violette kristallen zoals helder kwarts, amethist en heldere topaas kunnen worden gebruikt.

 

Het is altijd handig om gewoon een set van 7 edelstenen (chakraset) te hebben die je gebruikt voor de Edelsteentherapie maar je kan ook per chakra bijv. 3 edelstenen paraat hebben. Op het moment dat je je chakra’s wilt balanceren kun je op gevoel één van de drie edelstenen per chakra uitkiezen. Je kan ipv edelstenen ook kiezen voor Orgonite Chakra Healing disks. Klik hier.

 

 

 • Zorg dat je gekozen edelstenen goed gereinigd zijn! Dit kan bijv. door je edelstenen af te spoelen met koud stromend water of op een veiligere manier met bijv. Palo Santo (niet alle edelstenen kunnen namelijk tegen water! Dus Palo Santo is mijn favoriet! Lees hier meer over Palo Santo).  Door één van deze methodes toe te passen worden eventuele verontreinigingen verwijderd. Wil je liever een andere methode gebruiken om edelstenen te reinigen? Lees hier meerdere optie mogelijkheden.

 

 • Ontspan en bereid je voor om je chakra's in balans te brengen. Ga naar een rustige plek en ga op je rug liggen (of op je buik als je edelstenen op je wortelchakra aanbrengt, want op je rug liggen kan dit moeilijk en ongemakkelijk maken, als je dit niet bij jezelf doet of jij het bij iemand anders moet doen). Haal een paar keer diep adem en adem langzaam uit om te ontspannen. Je kunt ook de sfeer bepalen met alles wat je ontspannend vindt, zoals muziek, natuurgeluiden of het geluid van stromend water.
 • Terwijl je inademt, stel je je voor dat je een helend wit licht inademt. Terwijl je uitademt, stel je voor dat je al je stress en negatieve emoties uitademt.
 • Je energie is verbonden met je gedachten. Het is belangrijk dat je positieve gedachten hebt wanneer je probeert je chakra's in balans te brengen.

 • Plaats de edelstenen op je chakra. Neem de edelsten(en) die overeenkomen met je chakra’s (en/of de orgonite chakra Healing disks) en plaats deze op de desbetreffende chakra(‘s). De energie van de edelsteen / healing disk gaat trillen en herstelt de balans. Stel je voor dat de edelsteen / healing disk gloeit en zich door je chakra verspreidt.
 • Plaats Bergkristallen rond je gekleurde kristal/ orgonite healing disk om het effect te versterken. Bergkristallen activeren de energiecentra van je lichaam en hebben de kracht om bestaande energie aan te passen.
 • Je symptomen kunnen erger zijn nadat je de kristallen op jouw lichaam hebt geplaatst. Dit is alle slechte energie die zich een weg baant en is het begin van je genezingsproces. 
 • Je kunt de kristallen / healing disks direct op jouw huid of op jouw kleding plaatsen.
 • Begin bij de wortelchakra en werk je omhoog. Plaats het kruinchakra kristal recht boven je hoofd in plaats van direct op je hoofd.
 • Laat de edelstenen (of de orgonite chakra healing disks) werken. Ze werken op zichzelf. Je hoeft verder niets extra's te doen. Laat ze tussen de vijf en tien minuten liggen en evalueer dan hoe je je voelt. Maak mentale of handgeschreven aantekeningen over je symptomen. Als je je meer in balans voelt, verwijder dan de kristallen (of healing disks). Als je je niet beter voelt, laat je ze nog vijf tot tien minuten liggen.

 • Bij een langdurige blokkade (bijv. bij chronische pijn of langdurige depressie), kan het meer dan één sessie duren om je chakra(‘s) in balans te brengen. Focus op het maken van kleine verbeteringen in plaats van het bereiken van volledige balans in één sessie, want al wat langer dan 3 maanden aanwezig is in je lijf, krijg je nooit met 1 sessie verholpen!

Je kan chakra’s opschonen voor een betere doorstroming van energie maar dit zal niet zomaar je chronische pijn of langdurige depressie laten verdwijnen. Daar zijn meer acties voor nodig zoals ook bijv. medicatie, professionele hulp, gesprekken, regressietherapie, aanpassen leefstijl (voeding, sport)etc. Verwacht geen wonderen dat alleen het uitbalanceren van je chakra’s je beter gaat maken. Nogmaals het is een energetische ondersteuning om jou verder op weg te helpen.

 • Verwijder de edelstenen (en /of healing disks). Als je klaar bent met je sessie, verwijder je de edelstenen (en/of Healing disks) van je lichaam. Begin bij de kruin en werk naar beneden. Je hoeft ze hierna niet te deactiveren.

 

Advies na de Edelsteentherapie: Drink veel water na je sessie om het ‘balans proces’ voort te zetten zodat alle afvalstoffen eerder je lichaam kunnen verlaten. 

 

Methode 2

Een andere methode om Edelsteentherapie, uitbalanceren van de chakra’s toe te passen is:

 • Je edelstenen of orgonites dicht bij je te dragen 😊

     

 

Hoe kun je edelstenen (en/of orgonite Healing disks) bij je dragen?

 • Slaap met een chakrazak. Maak je edelstenen schoon en plaats ze in een zakje. Dit zakje mag alleen worden gebruikt om je edelstenen of orgonite healings disks in op te bergen. Leg het zakje onder je kussen als je 's avonds gaat slapen. Voordat je gaat slapen, vraag je de stenen om je in balans te brengen terwijl je slaapt.

 

 • Draag je edelstenen en of Orgonites. Je kunt je edelstenen en/of orgonites overal mee naartoe nemen. (Kleine lossen draagbare edelstenen vind je in het Edelstenen ABC). Je kunt voor alle zeven chakra’s edelstenen bij je dragen, of je kunt er maar een paar dragen waarop je je wilt concentreren.  Plaats de edelstenen zo dicht mogelijk bij je lichaam / liefst bij je chakra’s. Dan werken ze het effectiefst. Persoonlijk draag ik altijd maar 1, hooguit twee soorten edelstenen en/of 1 orgonite sieraad per dag.
 • Als je bijvoorbeeld problemen hebt in een relatie, kun je een rozenkwarts of groene fluoriet bij je dragen om je hartchakra in balans te brengen.
 • Je kunt je edelstenen de hele dag bij je dragen of voor een specifieke situatie. Als je bijvoorbeeld bang bent voor een presentatie die je moet geven, mag je tijdens je presentatie een granaat (wortelchakra) en turkoois (keelchakra) edelsteen in je zak houden. De granaat zal je helpen met je zelfvertrouwen en de turkoois kan je helpen met je communicatie.

 

 • Draag edelsteen (of orgonite) sieraden. Koop een  (orgonite) ketting of armband gemaakt van edelstenen die je nodig hebt voor balans. (klik hier voor edelsteen sieraden, klik hier voor Orgonite sieraden /produkten).

              

Terwijl je de edelstenen en/of een Orgonite sieraad draagt, zullen de kristallen de energie doorgeven die je nodig hebt. Nogmaals, je kunt de sieraden de hele dag dragen of slechts voor een bepaalde tijd.

 • Voordat je je edelsteen sieraden gaat dragen, reinig deze dan altijd vtv. Je kan je edelsteen sieraad hierna een paar dagen dragen voordat je hem opnieuw moet reinigen. Het mag ook dagelijks als dit voor jou beter voelt. Orgonite sieraden zijn lekker gemakkelijk want deze reinigen zichzelf 😉 Ook hierbij geldt; voel je je beter om toch te reinigen dan doe je dat toch gewoon! Doe wat voor jou goed voelt, dat is nooit verkeerd.
 • Je moet je sieraden niet vergeten 'te programmeren' voordat je ze draagt. Dat geldt ook voor losse edelstenen en/of orgonites. Houd het in je hand en denk aan alle positieve energie die je zou willen in je leven.

Liefs Cindy

 Webshop Cinsis

 

Disclaimer: Cinsis geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen en/of orgonites. Ondanks de magische werking van edelstenen en/of orgonites kunnen deze nooit een dokter vervangen. Ik verwijs je dan ook erop om bij gezondheidsproblemen eerst je huisarts te raadplegen.


Copyright: Alle foto's zijn door Cinsis gemaakt en eigendom van Cinsis. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd en gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van mij.

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel