Sorteer op
 • Edelstenen Mala 'Flow' met Edelsteenhanger en Rudraksha kralen
  Edelstenen Mala 'Flow' met Edelsteenhanger en Rudraksha kralen

  EDELSTENEN MALA 'FLOW' MET EDELSTEENHANGER EN RUDRAKSHA KRALENDeze handgeknoopte Mala heeft mooie kwaliteit edelstenen, Rudraksha kralen en een Edelsteenhanger. Handgemaakt door Cinsis.

  Eigenschappen Mala 'Flow'"Ik help je in the…

  € 69,95
 • Edelstenen Mala 'Rose' met Orgonite hanger en Rudraksha kralen
  Edelstenen Mala 'Rose' met Orgonite hanger en Rudraksha kralen

  EDELSTENEN MALA 'ROSE' MET ORGONITE HANGER EN RUDRAKSHA KRALENDeze handgeknoopte Mala heeft mooie kwaliteit edelstenen en een Orgonite hanger. Handgemaakt door Cinsis.

  Eigenschappen Mala 'Rose'"Ik zal onvoorwaardelijk van je…

  € 69,95
 • Edelstenen Mala 'Heart' met Edelsteenhanger en Rudraksha kralen
  Edelstenen Mala 'Heart' met Edelsteenhanger en Rudraksha kralen

  EDELSTENEN MALA 'HEART' MET EDELSTEENHANGER EN RUDRAKSHA KRALENDeze handgeknoopte Mala heeft mooie kwaliteit edelstenen, Rudraksha kralen en een Edelsteenhanger. Handgemaakt door Cinsis.

  Eigenschappen Mala 'Heart'"Ik help je te…

  € 72,95

Mala's / Mala ketting met Rudraksha kralen

Op deze pagina vind je alle mala's / mala ketting waarin Rudraksha kralen cq zaden zijn verwerkt.

Wat is een Rudraksha mala ketting?

Een Rudraksha mala ketting is een gebedssnoer dat bestaat uit Rudraksha zaden, die bekend staan om hun spirituele en helende eigenschappen. Het wordt veelvuldig gebruikt door mediteerders en spirituele beoefenaars over de hele wereld.

Oorsprong Rudraksha Mala ketting 

De Rudraksha-mala ketting heeft zijn oorsprong in het oude India, waar het als heilig werd beschouwd vanwege zijn associatie met Lord Shiva, een belangrijke godheid in het Hindoeïsme. De zaden worden beschouwd als de tranen van Lord Shiva en worden al eeuwenlang gebruikt bij meditaties en puja's (religieuze ceremonieën). De Rudraksha mala is niet alleen een symbool van spiritualiteit, maar heeft ook fysieke voordelen. Het dragen ervan kan helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie. Deze heilige zaden hebben ook geneeskrachtige eigenschappen die het immuunsysteem versterken en de energiestroom in het lichaam balanceren. 

Meditatie met een Rudraksha Mala ketting

Bij meditatie wordt de Rudraksha mala ketting gebruikt om mantra's te tellen of als focuspunt voor de geest. Het tellen van mantra's helpt bij het creëren van een rustgevende en meditatieve toestand, terwijl het vasthouden aan de kralen van de mala helpt om afleiding te verminderen en focus te behouden. Het is belangrijk om de juiste Rudraksha mala te kiezen op basis van je behoeften en intenties. Elke kraal heeft verschillende energieën en eigenschappen, dus het is essentieel om je te informeren over de verschillende soorten Rudraksha zaden en hun spirituele betekenissen.

Waarom is een Rudraksha mala ketting belangrijk bij meditatie?

Een Rudraksha mala ketting is een belangrijk hulpmiddel bij meditatie vanwege de vele voordelen die het biedt voor de beoefenaar. Het dragen en gebruiken van een Rudraksha mala tijdens meditatiesessies kan helpen om de geest te kalmeren, focus te behouden en innerlijke vrede te ervaren. De Rudraksha zaden worden gezien als krachtig en heilig in verschillende spirituele tradities. Ze hebben een natuurlijke, unieke trilling die resonantie creëert met ons eigen energieveld. Door het dragen van een Rudraksha mala dichtbij het hartchakra, wordt gezegd dat de zuivere energie van deze zaden overvloeit naar ons hele wezen. Tijdens meditatie kan het gebruik van een Rudraksha mala helpen om onze gedachten en aandacht beter te sturen. Terwijl je elke kraal één voor één door je vingers laat glijden terwijl je mantra's reciteert of affirmaties herhaalt, wordt dit ritueel een anker voor concentratie. Hierdoor kunnen we gemakkelijker in een diepere staat van bewustzijn komen, waarin we meer openstaan voor innerlijke stilte en inzichten. Het ritmische proces van het tellen van de kralen op de Rudraksha mala helpt ook om onze geest te kalmeren en onze gedachten te ordenen. Het vermindert afleidingen en brengt ons in contact met onze innerlijke stilte. Dit maakt het gemakkelijker om ons bewustzijn naar binnen te richten en de diepere aspecten van onszelf te verkennen tijdens meditatie. Bovendien wordt gezegd dat de Rudraksha mala helende eigenschappen heeft en onze energiebalans kan herstellen. Het kan ons helpen om te aarden, emoties te stabiliseren en negatieve energieën af te weren. Dit is vooral belangrijk tijdens meditatie, omdat het een veilige en beschermde ruimte creëert waarin we zonder afleiding in onszelf kunnen duiken.

Kortom, een Rudraksha mala is belangrijk bij meditatie omdat het helpt om de geest te kalmeren, de focus te behouden en ons in staat stelt om dieper in onze meditatiepraktijk te gaan. Het symboliseert ook een spirituele connectie met hogere energieën en kan ons ondersteunen op ons pad naar innerlijke groei en bewustzijnsexpansie.

Onderhoud Rudraksha Mala

Om je Rudraksha mala goed te onderhouden, is het belangrijk om deze regelmatig te reinigen en op te laden. Dit kan gedaan worden door de mala voorzichtig af te vegen met een zachte doek en deze in het zonlicht of maanlicht te plaatsen. Het dragen van de Rudraksha mala tijdens het douchen of zwemmen wordt afgeraden, aangezien water de energie van de zaden kan beïnvloeden.

In essentie is een Rudraksha mala veel meer dan alleen een gebedssnoer. Het is een krachtig spiritueel instrument dat helpt bij meditatie, genezing en spirituele groei. Door met respect en intentie verbinding te maken met je Rudraksha mala, kun je diepere niveaus van bewustzijn bereiken en je meditatieve ervaring versterken.

 

© 2018 - 2024 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel