Sorteer op

Mala

        

Wat is een Mala?

Een Mala bevat 108 kralen. Sommigen geloven dat er 108 stadia zijn op de reis van de menselijke ziel, terwijl anderen de mogelijkheid van verlichting associëren met slechts 108 ademhalingen per dag, terwijl ze in diepe meditatie zijn. Het maakt niet uit aan wie je het vraagt, het antwoord zal waarschijnlijk elke keer anders zijn.

De waarheid is - de betekenis van 108 kralen op je mala staat open voor interpretatie. Waar we van houden.

Omdat mala-kralen traditioneel werden gemaakt om te worden gebruikt als hulpmiddel bij meditatie, associëren we het graag met de idealen van meditatie. We geloven echter dat mala-kralen ook prachtige mediums zijn om intenties vast te stellen, te manifesteren en over het algemeen goed te voelen.

Op de kralen hoef je niet te mediteren, al zijn ze daarvoor in praktische zin gemaakt. De mala's van Cinsis zijn met de hand geknoopt tussen elke edelsteen/kraal en of zaden, waardoor iemand zijn mantra kan chanten - een klank of een reeks woorden - en kan bijhouden waar ze zijn. 

Hier zijn enkele meer populaire redenen achter de 108 mythologie in mala-kralen
Chakra's

Een van onze favoriete verklaringen voor het hebben van 108 kralen op een mala heeft te maken met de chakra's (de zeven energiepunten in ons lichaam). Er is gezegd dat er 108 energielijnen zijn die verbinding maken met het hart, waarvan wordt aangenomen dat een van hen de weg naar zelfrealisatie is.

Mantra's

Als je je mala-kralen gebruikt bij meditatie en je mantra opzegt, zeggen sommigen dat je compleet bent als je het 100 keer hebt gedaan. De 8 extra kralen zijn om rekening te houden met fouten. Of nog mooier, zijn bedoeld als een offer aan je goeroe.

Brieven

Velen kiezen ervoor om hun mantra in het Sanskriet, het oude schrift van India, op te noemen. Binnen het Sanskriet-alfabet zijn er 54 letters. Elke letter heeft een vrouwelijke en mannelijke versie - in totaal 108.

Of je nu net aan een meditatiebeoefening begint of een gevorderde beoefenaar bent, Mala-kralen zijn een geweldig hulpmiddel om je aandacht te concentreren.

Ze bieden iets tastbaars om op terug te komen als je geest begint af te dwalen. (Wat iedereen overkomt!)

De kralen door je vingers rollen is een fysieke manier om je energie en aandacht te richten. Het is om de paar seconden een vriendelijke herinnering om opnieuw bij te lijnen en opnieuw te focussen.

Hoe gebruik je een Mala?

Hier zijn enkele eenvoudige ‘hoe’ stappen om Mala Beads in je meditatiebeoefening op te nemen:
Als dit de eerste keer is dat je een Mala gebruikt, begin dan door deze voor je uit te houden zodat we de anatomie kunnen bekijken.

 • De kwast vertegenwoordigt een eindpunt - wat betekent dat je helemaal rond de Mala bent gegaan voor een volledige meditatiecyclus. Tussen de kwast en de kettinglus zit één enkele kraal, de goeroe-kraal. Er zitten 108 kralen in de kettinglus. 
 • Begin nu met de ketting in je dominante hand, met de kwast naar je toe gericht
 • Begin met de kraal rechts van de goeroe-kraal
 • Begin elke kraal afzonderlijk in je vingers te draaien, en ga langzaam naar de volgende kraal
 • Probeer bij het draaien van de kralen de wijsvinger niet te gebruiken, aangezien die het ego vertegenwoordigt.
 • Gebruik je duim om de kralen te draaien. Je kunt jouw duimnagel gebruiken om de kraal naar je toe te trekken. Of je kunt jouw duim gebruiken om de kraal te draaien door deze te draaien en naar de volgende te gaan.
 • Je zult merken dat er met de hand geknoopt is tussen elke kraal, dit is bedoeld om het oefenen van het verplaatsen van kraal naar kraal te vergemakkelijken.
 • Heb je het gevoel het onder de knie te hebben? Als dat het geval is, laten we dan proberen om in te ademen.
 • Adem diep in op elke kraal en adem uit. Ga dan naar de volgende kraal. Adem diep in en uit.
 • Zodra je de ademhaling onderdrukt, kun je mantra in lagen aanbrengen.
 • Probeer op elke kraal, samen met je ademhaling, je mantra in stilte voor jezelf te herhalen. Omwille hiervan zullen we een op bevestiging gebaseerde mantra gebruiken, wat een 'Ik ben-verklaring' is. Adem op elke kraal 'Ik ben' in en adem een ​​woord uit dat belichaamt hoe je je op dat moment wilt voelen. Het kan overvloedig, sterk, geduldig, intuïtief, etc. zijn. Adem in "Ik ben" en adem jouw woord uit op elke kraal. Je kunt ook gewoon één woord gebruiken, zoals geaard of liefde
 • Als je eenmaal alle 108 kralen hebt doorlopen, kom je weer terug bij de goeroe-kraal.

De goeroe-kraal betekent een moment om te pauzeren en in reflectie te zitten. Hier kun je je goeroe, je mantra en jezelf bedanken en eren voor het nemen van de tijd om stil te zitten.

De mala's van Cinsis zijn handgemaakt (by me) met de mooiste (half) edelsteenkralen met daarbij een modernere twist ;) Niet alle mala's zijn namelijk gemaakt met een kwastje ;)

Je kan kiezen tussen drie varianten:

* Een Mala met (half)Edelstenen/kralen en of zaden mèt kwastje,

* Een Mala met (half)Edelstenen/kralen en of zaden mèt edelsteenhanger, of

* Een Mala met (half)Edelstenen/kralen en of zaden mèt daarbij Orgonite hanger voor nog extra power!

 Aan jou de keus :) Veel plezier met uitzoeken. Diegene die je aanspreekt is meestal de juiste keuze :)

 

Alle Mala's en Orgonite hangers zijn zoals aangegeven handgemaakt door mij, dus elk item is uniek.  Daarbij zijn alle Mala's tevens een Tachyon antenne. Lees hier meer over.

Wil je meer weten over orgonite? Klik hier voor meer info en scroll dan omlaag voor de tekst.

© 2018 - 2023 Cinsis. Mineralen, Spiritualiteit, Orgonite en handgemaakte sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel